Šta je novo?

Koje kuciste uzeti sledece, iskustva potrebna

dule020

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2013
Poena
285
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D | DeepCool LT720
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X870E HERO
RAM
2x16GB CL30 G.Skill 6000MHz
GPU
Asus TUF 7900XT
Storage
SSD: 250GB 850Evo M2: 1TB 970Evo M2: 2TB 980Pro
Zvuk
Beyerdynamic DT 900 PRO X
PSU
Seasonic Prime PX-1300
Kućište
CoolerMaster H500P
Monitor
Samsung Odyssey G85SB 21:9 3440x1440 175Hz
Miš & tastatura
Logitech G502 i G815
Mobilni telefon
Zamzung S25U
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kao sto tema sama kaze, hteo bih da zamenim svoje H500P mesh i za oko mi je palo ni manje ni vise Cosmos Alpha... Obrazlozicu 😁
Hteo bih da zadrzim dva od 200mm kulera (ili minimum 180mm) plus hteo bih kuciste koje je sire za nijansu naspram ovog, a ujedno ne zanimaju me kucista ova staklena tkz. Vise mi je bitna funkcija naspram tog akvarijuma i da je provetreno😅
Cosmos Alpha je klasican over kill ali ga ima kod nasih ljudi po prodavnicama i mogu ga uzeti na rate sto je ogroman plus, i jos stim sto gledam da bude neki upgarade da vise se ne nadjem da razmisljam o tome dug niz godina. Ujedno mi se dopada sto mogu vise izduvnih kulera da stavim na zadnji deo kucista, i da napravim sto vecu promaju kroz sam racunar.
Problem koji trenutno imam je da zbog GPU-a mi se pregrava nvme 980 pro od 2tb i ispada siroma iz sistema. 7900XT bas lepo se greje iako je odradjen undervolt ali je kuler na Tuf izdanju mocan i eto dobar je u eksplotaciji te temperature. Menjao mesta, mozda je problem i sam M2 ali svakako bih hteo da to se malo bolje hladi, i jedini logican je pravac drugacije kuciste

Eto, ko god ima nesto na srcu da kaze predlozi, usmeri ja sam tu. 🍻

Asus PA602.
Isto ima 2x200mm debele fanove napred koji prave popriličnu promaju, poveliko je, prima 4 HDD-a, ima filtere svuda, možeš da staviš točkiće za nameštaj odozdo da se lakše šeta okolo, dobra izrada, odličan airflow, odličan I/O, staklena ili metalna stranica, plastika ili drvo...i košta poprilično manje.

Poslednja izmena:
Asus za dizajn, a za performanse Cooler Master HAF 500 II, sa 2x220 napred i 1x180 pozadi, bez razmisljanja.
Sto se tice hladjenja m2, tu se ne nadaj nekoj promeni zamenom kucista.

Ja bih predlozio Antec Flux Pro, nema razloga da bacas 200E vise na CM kavez koji tesko da hladi bolje bas zbog dizajna prednjeg panela. Kad bolje pogledas taj CM, videces da iako spolja deluje dosta veliko, sam prostor za komponente verovatno nimalo nije veci od tvog postojeceg.
Antec dolazi sa 6 PWM ventilatora (naravno i kontrolerom) i nema potrebe da se bilo sta dodaje. Ja sam skoro uzeo budzetsko AX1000 koje je Atom prodavao za neverovatnih 4400 dinara, ne mogu ga dovoljno nahvaliti, kuciste vredi sigurno 100E koliko kosta na drugim trzistima.
Jedino je pitanje dizajna, em ima bocno staklo koje ti je dosadilo, em ima i DRVENE LAJSNE na prednjem panelu koje su zaista cudan izbor - ali mozes ih prefarbati u crno pa bi bile neprimetne. Ali ima displej za GPU i CPU temperature na kucistu kao ravnotezu 😁

Asus za dizajn, a za performanse Cooler Master HAF 500 II, sa 2x220 napred i 1x180 pozadi, bez razmisljanja.
Sto se tice hladjenja m2, tu se ne nadaj nekoj promeni zamenom kucista.
Nema ga jos kod nas nigde u prodaju i u ponudi. Ili ja ne znam da nandjem lepo

Ja bih predlozio Antec Flux Pro, nema razloga da bacas 200E vise na CM kavez koji tesko da hladi bolje bas zbog dizajna prednjeg panela. Kad bolje pogledas taj CM, videces da iako spolja deluje dosta veliko, sam prostor za komponente verovatno nimalo nije veci od tvog postojeceg.
Antec dolazi sa 6 PWM ventilatora (naravno i kontrolerom) i nema potrebe da se bilo sta dodaje. Ja sam skoro uzeo budzetsko AX1000 koje je Atom prodavao za neverovatnih 4400 dinara, ne mogu ga dovoljno nahvaliti, kuciste vredi sigurno 100E koliko kosta na drugim trzistima.
Jedino je pitanje dizajna, em ima bocno staklo koje ti je dosadilo, em ima i DRVENE LAJSNE na prednjem panelu koje su zaista cudan izbor - ali mozes ih prefarbati u crno pa bi bile neprimetne. Ali ima displej za GPU i CPU temperature na kucistu kao ravnotezu 😁
Cosmos Alpha mi se svidja zbog izrade. Celo je metalno i mozes npr 3 od 140mm da stavis pozadi. E sad kolega gore sto je predlozio isto nije losa stvar, cak i bolja. Pokriva dosta tacaka koje mene interesuju, a i recenzije dosta ukazuju na dobar feedback

Poslednja izmena:
Da, probao i ja da proverim cenu, nema jos uvek.
Valja proveriti sa Ewe da li ce ga uvoziti.

Koliko vidim za EU i ostatak sveta, krece od sep ove godine u prodaju. Za sada samo US

Ja bih ti predlozio DeepCool Morpheus. Mozes 2x200tke da stavis i napred i gore 😀 Ima ubedljivo najvise prostora za CPU kuler a samim tim i grafu (zbog kabla za napajanje) 195mm. Filteri su napred, gore i dole. Dolazi samo sa 3x140mm ventilatora.

Ovaj Morpheus u dual chamber varijanti skoro pa iskopiran Lian Li PC-011 Air der8auer.

Nema ga jos kod nas nigde u prodaju i u ponudi. Ili ja ne znam da nandjem lepo

Cosmos Alpha mi se svidja zbog izrade. Celo je metalno i mozes npr 3 od 140mm da stavis pozadi. E sad kolega gore sto je predlozio isto nije losa stvar, cak i bolja. Pokriva dosta tacaka koje mene interesuju, a i recenzije dosta ukazuju na dobar feedback
Ne bih da te ubedjujem, ni meni se estetski ne dopada Antec Flux (doduse ni Cosmos), ali taj dizajn prednjeg panela Cosmosa ne ide u korist protoka vazduha - sto je i razlog zasto menjas kuciste.
Ja bih u razmatranje ubacio Asus ProArt PA602 (nazalost, iako je verovatno najbolje u ovom rangu, opet ima neko drvo u dizajnu) i Fractal Design Meshify 3XL, koje je kvalitetno i ogromno, a mozda estetski blize tvom ukusu.

Cooler Master HAF 500 II i PA602 su mi definitivno posle duzeg razmatranja uzi izbor. Premda vise gledam na HAF 500 II opet je vodece po protoku. Iskreno za ova dva kucista nisam ni imao u opticaju dok ovde niste vi ostali predlozili, i za moje potrebe su dosta bolja kupovina tj imaju te tacke koje bih ja hteo. Premda 180mm kao izduvni mi je totalno druga prica sto nudi CM 😍
Kontaktirao sam Ewe putem mejla pa cu da vidim sta kazu, da li ce da uvoze. Nije lose da se saceka pa uzme ovo, a ako ne onda PA602 je tu. U nekim tackama je i kompletnije od HAF 500 II

Nazad
Vrh Dno