Šta je novo?

NiNet - Niš

Ima li neko iz Vlasotinca ovde, dal i kod vas već 2-3 dana prepodne ne radi internet (optika)? ili je ovo samo kod mene?

Nervira me sto mi prilikom instalacije nisu dali sifru za pristup ruteru, dobio sam solidan ruter sa sirinom kanala od 160MHz na 5ghz wifi , ne mogu da biram kanal jer zivim u zgradi i preklapa se sa komsijama kad stoji na auto. Mislim radi stabilno, ali bolje radi wifi kad se podesi kanal - recimo 40 umesto auto i poveca sirina kanala sa 40 na recimo 160mhz. Kod Beotel na prethodnom ugovoru sam isto imao mercusys ruter, dali su mi sifru za pristup ruteru odmah i kad sam sve sam podesio radilo je bolje nego po difoltu. Iz Nineta ni da cuju da daju sifru.

Od sinoć u komrenu nema optički internet, a nisu mogli makar na mail da mi odgovore kad će biti i šta je problem. Naravno call centar ne radi tek u ponedeljak najgori su.

Presao sam na njihov internet preko MTS optike (Xnet) , sa MTS Box 2 (Bila jedina opcija pre dve god, placao 3200 za 400/400) otisao u MTS poslovnicu 30 dana pre kraja zatrazio raskid, potpisao zahtev za IDP isti dan me zvali rekli da je spremno. Dosao momak iskljucio telekom opremu, pitao za podesavanje i kad je shvatio da imam svoj ruter iza dao mi je parametre. Stavio sam vlan i pppoe direktno na svoj mikrotik jer mi je tako lakse a i ne treba mi njihov ruter. Za sad odlicno, nemam zamerki.

Presao na Ninet/Xnet (preko MTS optike) sa SBB koaksijala pre 2 meseca, stan u Beogradu. Paket M net 300/150, njihov ruter, na mrezi povezano 4 telefona, 3 tableta, 4 PCa, NAS, 2 Android Box , Network audio streamer, IP kamera, smart utikac i Chromecast. Za sada bez ikakvog problema, bez ijednog resetovanja rutera, bez prekida signala, sama ugradnja prosla bez ikakvih problema, brzo su dosli i brzo i kvalitetno zavrsili ugradnju. Nemam nikakvih primedbi barem do sada.

Nazad
Vrh Dno