Šta je novo?

Google Pixel 11 / 11 PRO / 11 PRO XL

A kako ćeš stari vraćati nazad? Hrvatskom poštom ili?
Mislim da da, prema web stranici pošte, ispadne mi povoljnije slati tako negoli GLS-om, ali tko bi znao s poštom, srećom u kvartu mi je pa ću otići provjeriti i osobno kad spakiram stari mob!

Edit: da budem jasna, šaljem stari mob mailboxu, a onda oni prosljeđuju Google partneru, ta usluga košta nekoliko eura. Provjerila sam s Google supportom, ne postoji način da se pošalje iz različite zemlje od one iz koje je Store. Vidjet ćemo kako će proći 😁

Javi baš kako je prošlo, zanima me za ubuduće. Lakše mi je i jeftinije da se iscimam do HR, nego da jurim rođake po Nemačkoj da mi uzimaju pakete i posle letim avionom po to.

Uzgred poprilično loša vest, izgleda da neće biti GrapheneOS-a za Pixel 11, a potencijalno ni za naredne modele:

1000009227.webp

Izašle su i prave cene na KP. Rekoh ja da se čekaju mađari pa da sudimo. Ne znam koliko su bile 10 kada su izašle ali mi ovo deluje ok za prvu cenu kod dilera.

Google Pixel 11 5G Dual Sim 12GB RAM 256GB - Hibiscus 849eura

Google Pixel 11 Pro 5G Dual Sim 12GB RAM 256GB - Obsidian Black 1059eura

Google Pixel 11 Pro XL 5G Dual Sim 16GB RAM 512GB - Canyon 1359eura

Zna neko možda koliko je Pixel 10 Pro koštao otprilike na KPu u istom period prošle godine?

Javi baš kako je prošlo, zanima me za ubuduće. Lakše mi je i jeftinije da se iscimam do HR, nego da jurim rođake po Nemačkoj da mi uzimaju pakete i posle letim avionom po to.

Uzgred poprilično loša vest, izgleda da neće biti GrapheneOS-a za Pixel 11, a potencijalno ni za naredne modele:

Pogledajte prilog 551539
Šteta, ali biće valjda Motorola za nekoliko meseci sa GrapheneOS.

Navodno će nove Motorole sa GrapheneOS biti skuplje od Pixel-a.
Najgora taktika za koju su mogli da se odluče, da naplate privatnost i sigurnost umesto da šire dobru volju kao neku dodatnu vrednost telefonima koje niko ne ferma preterano...

10 pro xl je bio oko 1300, kao sto je i 11 pro xl sada. Znaci mozemo da ocekujemo da oko NG bude oko 900 i tako da se zadrzi do izlaska novog a i posle istog.

Treba imati na umu da je sad za 16GB RAM-a potrebno ići na 512GB model, što će verovatno značiti da neće ići na 900€ nikad. Čisto kome je to bitno. Cenim da će ga zaustaviti na 1100€.

Kome nije bitno, taj će moći da nabavi osnovnu konfiguraciju za 900.

Da, ali takođe u osnovnoj varijanti Pro ima 256GB umesto 128GB, po meni to vredi 100e više u odnosu na ostala unapređenja,
sa druge strane 12GB RAMa umesto 16GB meni lično ništa ne bi značilo, trenutno imam Pixel 6a koji ima samo 6GB RAMa i dalje ni da štucne u radu.

Uzeh malopre Pixel 11 Pro XL + Pixel Watch 5 uz trade-in nekog prastarog Xiaomi Redmi 9A, sveukupno izašlo me 1470€. Za Redmi dadoše 430€, tako da sat dobih besplatno, ko u stara dobra vremena 😂 Žao mi bilo da im dam Pixel 8 Pro, iako bih za njega dobio 630€, on će da mi ostane kao poslovni.

Sad kad malo razmislim, uopšte nije loše čak i svake godine uzimati sa ovim trade-in bonusom telefon, 800€ daju za prošlogodišnje modele. Ispada da za 750-800€ imaš najnoviji flagship.

Dok nam i to ne ukinu.

Uzeh malopre Pixel 11 Pro XL
Čestitam! Javljaj kas stigne

Sad kad malo razmislim, uopšte nije loše čak i svake godine uzimati sa ovim trade-in bonusom telefon, 800€ daju za prošlogodišnje modele. Ispada da za 750-800€ imaš najnoviji flagship.
Mislim da to uopšte nije povoljno. Treba da daš prošlogodišnji i 800€ "živog keša". Ja sam za 800€ uzeo 10 Pro 256. Doduše sačekao sam nekih 5 meseci od predstavljanja. Po meni sve preko 300€ je previše za dodati ako daješ prošlogodišnji model.

Nema mi smisla davati ni evro ako imaš model od prošle godine.
3+ godine uz tu doplatu od 500-800€ za aktuelni okej.

Nazad
Vrh Dno