Šta je novo?

Telefoni sa fizičkim tastaturama

meni stigao qin f21 pro pa ga testtiram
Pozdrav

Pošto sam ga planski uzeo ka drugi teln nije mi bila bitna brzina i kameran a ova je za point and shot sasvim ok.

Mene najviše zanima da li su prikazi aplikacija prilagođeni četvrtastosti ekrana, odnosno da li sve izgleda kako treba ili ima iskrivljenja, nedostataka u izgledu aplikacija i sličnih problema. Takođe i koliko je brz, tj. koliko je smooth korišćenje aplikacija, da li postoje neke native aplikacije poput BlackBerry Huba koji ne mogu da prežalim, kakav je kvalitet zvuka i poziva i da li je težak za korišćenje jednom rukom (dimenzije i težina za takvo korišćenje, ali i kucanje jednom rukom).

Ja bih ga kupovao kao jedini telefon, pošto sam se skroz odvikao od korišćenja dva uređaja i imam jedan sa dve kartice.

Takođe, kakav ti je osećaj fizičke taststure, jesi li nekada imao BB Classic?

Dakle unihertz titan 2 elite, plaćen preko kockstarter kampanje nekih 350$, sad je valjda 489$
U kutiji se dobija dobar punjač i fin USB c kabl.

Tastatura (koristio BB 9700, q10, q20) 15% lošija odnosno “plasticnija” sa malkice pločom hodom. Ali jako prijatna za kucanje. Moguće je kapacitivno skrolanje po njoj tako da ne oduzima od upotrebljivig dela ekrana. Za sada je jedina mana sto se backlight pali tek pritiskom na taster ali su to obećali da će promeniti. Tastari svi programabilni. Nema ni notification light. Taster sa strane za posete je i za otisak prsta i bolesno dobro radi.
Kamere su manje više point and shoot. Ako se ne koristi zoom, ako izoštri bude upotrebljiva skroz. Van toga nije. Ima i neki kao pro mod ali nisam čačkao. Možda će to biti upotrebljivo u modelu koji izlazi u dec sa jačim procesorom i OIS (koji ovaj model nema). Prva slika šoljice unihertz druga iphone 17 pro
Ne postoji native BB hib varijanta, u pitanju je čist Android 16. Google wallet radi sa intesom bez problema.
Srednji cip, zaista dovoljan za rad sa aplikacijama, možda ponekad se ne kod skrolanja ali zanemarljivo.
Displej je savršeno citljiv i divan 🙂
Radio sam skoro neki screenshot i šalje ga kao kvadrat. Do sada nisam primetio odsecsnje u chat app (viber, whatsapp, signal)
Aplikacije za citanje novina npr (blic, direktno) sasvim fino rade, popune čitav prostor ekrana.
Punjenje je 10w sa ukljucenim ekranom a 20 sa ugasenim ali vidim da se ljudi žale da to nije bas tako. Nema wireless punjenje.
Zvuk vrlo dobar.

Velo lagan za korišćenje jednom rukom, bez obzira na format. UOPŠTE nike težak. Za pozivanje jednom rukom je teza priča odnosno mora da se koristi on screen brojcanik. zvuk slušalice unmik jako dobri.

Za bateriju je rano ali jutros je bio na 100% sat i po screen on time i pokazuje 2 dana i 19 sati i 76% 🙂

Prilozi

• 18423e1b-64db-4548-aa24-365844c2d046.webp
    18423e1b-64db-4548-aa24-365844c2d046.webp
    45.6 KB · Pregleda: 31
  • 1cc06966-889f-4ff1-ad3a-f2d5a09f8c67.webp
    1cc06966-889f-4ff1-ad3a-f2d5a09f8c67.webp
    52 KB · Pregleda: 31
  • e1733142-e668-412c-97e7-fe74e1b0951a.webp
    e1733142-e668-412c-97e7-fe74e1b0951a.webp
    98.4 KB · Pregleda: 31
Sto se tice qin f21 pro.Jutros stigao napunjen koriscen za muziku posle punjenja baterija je sad na oko 60% radi odlicno takodje.Nisam jos viber i wa aktivirao na njemu ali sam instalirao.Youtube,deezer i spotify jesam i rade odlicno na bt slusalicama posle par sati multimedije pala je na oko 60% baterija ali posto se puni za 2h od 0 do 100% odlican je.Takodje ima i IR kao daljinski ali slabiji je ir od ir na xiaomi mi 12t pro
Pozdrav

Sto se tice qin f21 pro.Jutros stigao napunjen koriscen za muziku posle punjenja baterija je sad na oko 60% radi odlicno takodje.Nisam jos viber i wa aktivirao na njemu ali sam instalirao.Youtube,deezer i spotify jesam i rade odlicno na bt slusalicama posle par sati multimedije pala je na oko 60% baterija ali posto se puni za 2h od 0 do 100% odlican je
Pozdrav
Koliko te je izašao? Znam da sam naleteo na to ali se nisam udubljivao jer sam već bio poručio unihertz

F21 pro viber ne radi whatsapp radi za novije modele nisam siguran.Proveri jel radi viber na F25 ako mozes nekako @marinko98
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno