Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Haier Pearl Premijum 18
Midea Solstice 18
Fujitsu 14KMCC
Midea Extreme 18
Vrte se sve oko 78-82 hiljade koliko bi dao za klimu. Ugradnja je 20 hiljada , jel to standard sada? Koje nosace uzeti da idu na stiropor 10ku i da su ok ?
Citao sam sve zivo ovde, Hvala puno , treba puno strpljenja za sva ta prenesena iskustva. Idem na 18ku , za grejanje, to je definitivno

Sve vise naginjem ka Solstice ali citam i dalje sta i kako. Uglavnom , plan je dodam jos 10cm vune na tavan pred zimu na nekih 90-100m2 na postojecih 5-10cm. A da klimu resavam u toku septembra.
Ako to bude ok, sledecu godinu ubacujem jos jednu klimu 9 ili 12 kod dece i kraj mukama s TA pecima🙂

I Solistice ima visok minimum po prospektu, ne znam šta su korisnici prijavili u realnoj upotrebi

Da, ali manji od Extreme 18 mada ajde pitanje je koliko su precizni u specifikaciji, to ne znam. NS i BG su totalno razliciti u cenama, Bg sa ugradnjom Solstice 92k a u NS nisam nasao ispod 105k.
Haier PP 18 je isto oko 105k

Da, ali manji od Extreme 18 mada ajde pitanje je koliko su precizni u specifikaciji, to ne znam. NS i BG su totalno razliciti u cenama, Bg sa ugradnjom Solstice 92k a u NS nisam nasao ispod 105k.
Haier PP 18 je isto oko 105k
A kakav beše prostor? Koliko kvm, visina plafona, izolacija, orijentacija, greje li se okolo...?

32+8, otvoren izmedju sobe i hodnika, 10cm izolacija, dva spoljna zida, tavan 5-10cm vuna plus cu dodati do zime i pvc stolarija, 2.75 plafon
Pozicija SJ je jugoistok otprilike, ispod strehe bi stojala na nekih 80cm odgore mozda i manje.

32+8, otvoren izmedju sobe i hodnika, 10cm izolacija, dva spoljna zida, tavan 5-10cm vuna plus cu dodati do zime i pvc stolarija, 2.75 plafon
Pozicija SJ je jugoistok otprilike, ispod strehe bi stojala na nekih 80cm odgore mozda i manje.
to će bilo koja od tih klima pojesti koje se naveo... ja imam 40kvm dnevni, open space ka hodniku i predulazu nekih 15m2.. i to LG S12EC grije bez problema, tako da će tvoje navedeni to pojesti. E sad je pitanje modulacije i ostalih varijacija koje tražiš...
p.s. Bosna, Republika Srpska, majci sam uzeo Haier Pearl Premium 18ku za 700€ + 150€ ugradnja.

Pa i ja mislim ali bi voleo malo jacu temp da probam da ubacim u kvadraturu tu sobu iz hodnika 16m2. Zato sam negde i odustao od 14KMCC...Kakva je podrska kod nas za Midea, Haier i Fujitsu?

Teško ćeš sve da greješ jednom klimom. Zavisi i od položaja vrata, itd. Bolje mala klima 7-ca u tih 16kvm i rešio si problem.

Plan je da batalim TA pec od 2kw i u toj 16m2 i uzmem 9ku neku jacu ali ne mogu ove zime. Ostaje dakle TA pec 2kw u toj sobi a za ovaj prostor uzimam nesto. TA od 2kw mi lepo greje taj prostor skroz a pogotovo sto je ta soba i otvorena veci deo dana. Ne zauzima ni prostor toliko ali svakako planiram i to izbacivanje.

Evo vam jedan fb kanal gdje ima kako se klime proizvode, pa koga zanima nek pogleda

Prilozi

• Screenshot_20260830_114103_Facebook.webp
    Screenshot_20260830_114103_Facebook.webp
    98.8 KB · Pregleda: 82
Midea All Easy Pro, prava milina za servisiranje. Otkace se 3 konektora sa ploce, i odvodno crevo. Sa 4 kopče kompletna kada sa turbinom izlazi napolje.

Prilozi

• IMG_1144.webp
    IMG_1144.webp
    28.6 KB · Pregleda: 74
  • IMG_1143.webp
    IMG_1143.webp
    114 KB · Pregleda: 66
  • IMG_1140.webp
    IMG_1140.webp
    115.9 KB · Pregleda: 65
  • IMG_1139.webp
    IMG_1139.webp
    150.2 KB · Pregleda: 94
Skini motor turbine i mali motor krilaca i sve pod vodu. Malo podmazi osovinu posle (silikonski sprej) i extra.

Nazad
Vrh Dno