Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Ni meni nisu odgovorili na reklamaciju penala, a proslo je vise od mesec dana od kada sam im poslao prigovor.

Ne znam sta pokusavaju ovime, znam da od mene vise dinara nece dobiti.
Nece ti ni odgovoriti kako treba, nudice ti druge pakete ako nisi zadvoljan sa postojecim.
Meni su prekinuli predplacene usluge u junu, a traze da im platim i za jul. Salju mi i opomene na sve adrese i telefone koje imaju. A usluge nema 🤡 i ne znam da li ima smisla da im bilo sta odgovaram. Imam 3 ugovora u pripejdu sa Orionom, a sa mts ni jedan, a pozivaju se na neki ugovor.

Pozdrav svima,
Danas su mi isključili internet zbog navodnog dugovanja (neplaćen račun za jul 2026).
U međuvremenu je novi update moj mts app ponovo učinio aplikaciju neupotrebljivom, (opet traži login, ja zaboravio lozinku i ne prima mi registrovan mail, niti broj telefona koji je van mts mreže, tako da je to na čekanju).
Posle sat vremena čekanja na vezi da mi se operater javi, tvrdi da je račun za jul 2026. neplaćen i da to proverim, i uljuče mi internet uz dogovor da ovo regulišem u roku od 5 dana.
Kao što se mnogima sigurno dogodilo, pronađem u listi transakcija u banking app uplatnicu, ALI sa pogrešnim pozivom na broj u odnosu na onaj koji piše u samom računu, međutim nikada nisam dobio povrat novca na račun.
Hoću ja da platim račun, nema problema, uplatiću ponovo i paziću na broj, samo šta je sa novcem koji je otišao, kako se to reguliše?
Treba li da odem do Intese ili mogu i preko telefona?

Na mejl: [email protected] prosledi PDF potvrdu te transakcije iz aplikacije banke sa tim pogrešnim pozivom na broj, pa će oni da rasknjiže i preusmere taj iznos na tvoj ugovor za mesec koji treba.

OK, znači ako tako uradim mogu da se pouzdam da će oni to rešiti kako treba? Prvi put mi se događa, zato pitam.

Posle nekoliko meseci patnje sa njima, danas je stigao korigovan racun za poslednji mesec (Jun) u iznosu od 1.350 dinara. Ne znam na koji nacin su dosli do te cifre, jer sam prethodno sve uredno platio do zadnjeg dinara. Kakogod, platio sam i ovaj racun. Ako je to cena koja treba da se plati za cist racun sa njima, neka im.

Ima li nekog koncenzusa sta je najbolje uzeti kad istekne ugovor sa Orion-om? Ja preci sa 4500/1000 za 2500 rsd na 600/250 za 7000 vala necu, po cenu koriscenja 5G interneta. Na stranu sto necu da sponzorisem Telecacikom.

Koliko vidim A1 i Yunetu daju najbolje ponude? A1 sa cenom, plus onaj TV. A Yunet sto ima 1gbit.

Ja ću sledeće godine biti u sličnoj dilemi. Posle debelog natezanja sa mts-om uspeo sa da se izborim da mi ostave ugovorenu cenu i paket koje sam imao kod Oriona (4500/1000 za 1600 RSD mesečno). Sledećeg juna idem da podnesem zahtev za raskid i ostaću samo sa istom cenom i paketom novih 24 meseca (veoma malo verovatno), a sve više razmišljam da ni tu više ne potpisujem nikakve ugovore, već da pređem na varijantu SIM kartica u ruter i teraj.

Da pitam pošto nisam korisnik Oriona s' obzirom da ih je kupio Telekom Srbija da li se planira gašenje ovog operatera i da li uopšte treba razmatrati uzimanje sada bilo kakve usluge kod njih na ugovor od 24 meseca?
Ima li ko takvu informaciju?

Oni ne rade sa fizičkim licima više, možeš samo kao pravno lice, to se ne gasi.

Ima li neko problem sa netom od kako je MTS preuzeo?

Konstantno mi puca konekcija (ERR_CONNECTION_CLOSED u chrome-u), svaki X request se zaglavi (kapiram DNS problem?)
Probao sam da promenim DNS na CF i na Google ali se nista ne menja, problem je isti.

Evo sta mi je AI napisao (u odnosu na ono sto mi je prosledio da testiram)

Diagnostic Summary:

• Test Environment: Debian Linux host using public DNS resolvers (/etc/resolv.conf set to 8.8.8.8, 1.1.1.1, 9.9.9.9).
  • Symptom:In a sequential test run across common domains, some lookups resolved normally over HTTP/HTTPS, while others failed at the DNS phase:
    • google.com > FAIL (curl: (6) Could not resolve host)
    • cloudflare.com > PASS (HTTP 301)
    • microsoft.com > PASS (HTTP 301)
    • apple.com > PASS (HTTP 301)
    • raw.githubusercontent.com > FAIL (curl: (6) Could not resolve host)
    • github.com > PASS (HTTP 200)
  • Direct IP connectivity and TCP traffic work as expected, but UDP port 53 traffic appears to suffer high packet loss, rate-limiting, or transparent proxy interception upstream.

Evo sta mi je AI napisao (u odnosu na ono sto mi je prosledio da testiram)

Diagnostic Summary:

• Test Environment: Debian Linux host using public DNS resolvers (/etc/resolv.conf set to 8.8.8.8, 1.1.1.1, 9.9.9.9).
  • Symptom:In a sequential test run across common domains, some lookups resolved normally over HTTP/HTTPS, while others failed at the DNS phase:
    • google.com > FAIL (curl: (6) Could not resolve host)
    • cloudflare.com > PASS (HTTP 301)
    • microsoft.com > PASS (HTTP 301)
    • apple.com > PASS (HTTP 301)
    • raw.githubusercontent.com > FAIL (curl: (6) Could not resolve host)
    • github.com > PASS (HTTP 200)
  • Direct IP connectivity and TCP traffic work as expected, but UDP port 53 traffic appears to suffer high packet loss, rate-limiting, or transparent proxy interception upstream.
Samo manje čitajte AI, moj drug je oterao auto na šlep jer je slušao AI.

Ne znam za ortakov auto ali moj net na mobilnom radi bolje nego opticki net na Mac-u preko Wifi-a, a isti problem imam i na drugom Debian laptopu preko kabla.
Televizija radi, ali Stremio izuzetno sporo ucitava slike (ako ucita).

Ovo sto je AI napisao da testiram potvrdjuje neke stvari koje sam pikirao mada mi generalno nista ne znace same po sebi.

Edit: Nije svako koriscenje AI glupo, neki komentari doduse sigurno jesu.

Ne znam za ortakov auto ali moj net na mobilnom radi bolje nego opticki net na Mac-u preko Wifi-a, a isti problem imam i na drugom Debian laptopu preko kabla.
Televizija radi, ali Stremio izuzetno sporo ucitava slike (ako ucita).

Ovo sto je AI napisao da testiram potvrdjuje neke stvari koje sam pikirao mada mi generalno nista ne znace same po sebi.

Edit: Nije svako koriscenje AI glupo, neki komentari doduse sigurno jesu.
Onda slušaj AI, bolje čekaj da neko odavde odgovori ko zna bolje je.

Edit: Glupo je davati AI odgovore.

Nazad
Vrh Dno