Šta je novo?

Da li meni uopste treba DAC? (DAC FAQ tema)

JAZZ speakers sistemi su bili popularni plastikaneri pre 20 leta, probao sam jedno 2-3 komada. Taj din ulaz na subu je proprietary , nestandardno rešenje.
U njega ide račva sa RCA kablovima, i normalnim 5.1 i Stereo ulazima.
Postoji i druga verzija, gde je kako GVlada reče, centralni zvučnik kontrolna jedinica, tu je NUM displej, kontrole pojačala, tona, a na poledjini su RCA ulazi. Onda se taj centralac povezuje din kablom sa sabvuferom.

Uzmi lepo pa fotografiši poledjinu centralnog zvučnika, takodje i din kabl koji se bode u subwoofer. Bez centralca, pogotovo bez din kabla, tvoj sistem je neupotrebljiv za bilo kakvu reprodukciju.

Pod uslovom (obaveznim , conditio sine qua non, što bi reko Serge Gainsbourg) da poseduvaš din Kabl za povezivanje suba i centralnog zvučnika,
Biće neophodno da kupiš 5.1 dac (AC3 dekoder), koji će biti most izmedju digitalnog izvora i JAZZ sistema .

Ovako nešto

Uzeo sam da se služim IP15, sa FiiO KA15 na 900 Pro X, pakao zvuk. iPad još i upotrebljiv, iphone ne.

Izvor čak nije ni neko čudovište, lossless Spotify.

1000019548.webp

Stigao je mali Trn Black Pearl, koristim ga nekoliko dana i mogu da kažem da je odlična spravica. Testirao sam ga sa Koss KSC75, Sennheiser HD598, Ultrasone 650 Trackmaster i Ultrasone Pro750 i sa svima pravi razliku u odnosu na direktno slušanje iz android telefona.

Zvuk je preciznji, razgovjetniji, topliji, zvučna slika dublja, naročito je impresivno ono što sada isporučuju HD598, ali i male Koss na rajfu sada zvuče.. još milozvučnije. Viša klasa zvuka u odnosu na Jcally JM12 (flashovan na Fiio JA11).

Probao sam Trnov integrisani PEQ preko nadležne aplikacije i radi to, ali mi je lakše sa Poweramp EQ aplikacijom (ima i grafički i parametrički EQ). Navikao sam na nju previše da bih sadа mijenjao.

Dongle je vrlo jednostavan, telefon ga prepoznaje bez problema, ništa ne baguje, ostavlja utisak da je dobro napravljen, ima tri dugmića koji fino klikću i prozorče sa pogledom na radnu ploču. Ima 3,5mm i 4,4mm ali nemam slušalice za balansirani izlaz. U radu je jedva mlak nakon sa-dva rada i nisam primijetio da nešto posebno troši bateriju telefona.

Preporuka bez ikakve zadrške.

Uzeo sam da se služim IP15, sa FiiO KA15 na 900 Pro X, pakao zvuk. iPad još i upotrebljiv, iphone ne.

Izvor čak nije ni neko čudovište, lossless Spotify.
Rešio. Normalizacija na spotify off I gain na DAC na nulu. Radi savršeno na Apple.

@nidza kako si zadovoljan sa KA15? Da li si probao možda ka13 ili KA17 ili si odmah "gađao petnaesticu" i to je to?

Nisam nikad nijedan portabl DAC ni čuo pre ovog, ako ne računamo neke slušalice koje su stizale uz telefone. Skontao sam da je to prava stvar za ove slušalice zbog PEQ, da ako mi se nešto ne svidi da mogu da uradim korekciju. Srećom sve je ispalo tačno kako treba i kako su silne recenzije i lična iskustva na netu opisivali. Sve u svemu odlično, bolje meni ne treba. Velika uživancija.

Nazad
Vrh Dno