Šta je novo?

Elon Musk: Univerzalan prihod svima, ali da roboti prvo zamene svakog radnika

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Elon-Musk-svet-obilja-i-blagostanja.webp

Elon Musk: Univerzalan prihod svima, ali da roboti prvo zamene svakog radnika​

Elon Musk ponovo predviđa budućnost u kojoj ljudi neće morati da rade zahvaljujući AI-ju i humanoidnim robotima. Njegova najnovija poruka, međutim, otvara ozbiljno pitanje: ko će kontrolisati bogatstvo koje roboti stvaraju?

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/e...vo-bi-roboti-morali-da-zamene-svakog-radnika/

Univerzalni prihod stiže odmah nakon isplaćenih dinkićevih 1000€ za akcije. Kakav crni univerzalni prihod, u zemlji koja se najviše boji komunizma. Samo priča za smirivanje milona koji će morati da se snalaze na drugi način.

Još jedan u nizu primera zašto ovakve milijarderske spodobe ne bi trebalo da postoje.

Dobro, nećemo da idamo tako delako. Ovakvi ljudi, koliko god nam se ne sviđali ili mislili da su nepošteni, guraju ekonomiju napred. Ne guraju je Bane i Žc ispred prodavnice na gajbicama, koliko god ova dvojica pošteni bili.
Ne veruješ u šta priča, regulišeš mu posao i teraš dalje.

Veoma harizmatična ličnost.

Svira svircu kao i svaki kapitalista "dobrotvor"...pozdravio ga Bil Gejts.

Dobro, nećemo da idamo tako delako. Ovakvi ljudi, koliko god nam se ne sviđali ili mislili da su nepošteni, guraju ekonomiju napred. Ne guraju je Bane i Žc ispred prodavnice na gajbicama, koliko god ova dvojica pošteni bili.
Ne veruješ u šta priča, regulišeš mu posao i teraš dalje.
Pa ja vidim da je nešto ozbiljno trulo sa pravcem u kome civilizacija ide, a ti si mi sad pojasnio i zašto 😁

Šalu na stranu, Mask ne gura ništa, on je frontmen benda koji zna malo da drži gitaru i to je to.

Svi njegovi poslovi i projekti su američki državni projekti sprovedeni kroz njega. Svi su finansirani državnim novcem obilato, na ovaj ili onaj način, ali nije Amerika komunistička zemlja pa da država daje pare, drugo je to u Americi.

Lik je meni simpatičan kao pojava, ali ujedno je i oličenje mnogo čega što je trulo u državi Danskoj....

Nazad
Vrh Dno