Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. 2

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ја сам управо тако играо други пут прву триолигију. Имао сам неки мод за повећање новивосги 1500кг 😀, и скупљао сам све и свашта и продавао. То да бих дуже играо и истраживао.
To je recim men koji ne zelim nista da menja sto igra ne dozvoljava u ovoj igri iz razloga koje si naveo prilicno prihvatljivo resenje dok recimo telepeort nije. Igra svakako ima prazan hod koji je neophodan da se malo na trenutak predahne od svih radnji koje igra nudi, istrazivanja akcije itd. Taj deo u kome se odlazi do baze samo zato sto smo pretovareni nije neophodan narocito jer igra je poprilicno velika, a tek ce biti kad izbace jos jedan DLC.

Za one koji nisu igrali igru, verovali ili ne pacovi su najopasniji neprijatelj u igri ako kod sebe nemamo granatu, ili nemamo gde brzo da pobegnemo. Drugi protivnici mogu da se ubiju oruzijem na laksi ili tezi nacin, dok je sa pacovim ta bitka izgubljene bez granate. Takvih susreta nema nesto manog ali samo zbog pacova uvek sa sobom nosim 4 granate jer sam u prvom prelasku nekolko puta bio pojeden, nisam znao sta me snaslo 😁

Stalker2-Win64-Shipping_2026_08_26_02_31_58_969.webp

Sreća pa svaki NPC ima granatu kod sebe. Toliko ih ima da mogu da se izvoze.

Sreća pa svaki NPC ima granatu kod sebe. Toliko ih ima da mogu da se izvoze.
Ma ima ih naravno nego je problem da je imamo uvek kod sebe za ovakve situacije. Nikad je ne koristim bas nikad sem za pacove i otvaranje naizgled zakljucanih vrata, medjutim bas ovde u prvom prelasku dobro sam se namucio da pobegnem pacovima, i od tog bezanja jedva uocio merdevine koje treba spustiti i nastaviti dalje, trajala je ta agonija nekih 15min sigruno, od tad 4 granate minimum imam kod sebe.

Par puta sam pustio misa i pustio da me ubije, samo da se iskuliram uz "ma jedi bre gov..." i "idi bre u pm".
Nekako, u horror igrama ocekujes takve stvari, a ovde se zablenem u ekran i gledam cega gde ima, udubim se i onda BAM!
Pogotovo sto sa metar i po igram na 65", pa se bukvalno fizicki aktiviram u istrazivanje, malo mape, malo ekrana...

He he provalio sam nacuin kako da preskocim reku prakticno na samom poctku igre. Zapravo moze da se preskoci odma da se bas nista od zadataka ne uradi tako da sad imam savsenu pozicju za neki novi start sa najoboljom opremom u igri, recimo kada budem hteo da odigram ponovo mozda naknon narednog DLC-a. Sve je full najbolje sem artifakta jer one najoboilje igra ocigledno nedozvoljava da se generisu u ovako ranoj fazi igre a bio sam uporan tu sam najvise vremena izgubi sigrno nekih 4~5h pokusavajuci.
Pogledao sam malo na netu i nigde nisam nasao da je neko provalio ovu metodu, mada moze biti da sam samo imao srece, al svakako sam uspeo 😁

Stalker2-Win64-Shipping_2026_08_28_17_08_19_374.webp
Stalker2-Win64-Shipping_2026_08_28_17_08_34_643.webp

Poslednja izmena:
Totalno sam razsrafio ovu igru, ko onomad Crimson Desert 🤣
Krenu igru na master nivo tezine da igram, postala mi je prilicno lagana veci deo igre na Veteran. Nisam igrao ranije jer je igra lako mogla da pukne bez razloga, da se nesto zaglavi da se izbaguju neki zadaci, imao sam i neki neobjasnjiv pad perofrmansi posle oko 70h igranja, svasta nesto a ogranicen je broj snimanja cak i kada se otkljuca snimanje pozicije. Igram je vec para dana na Veteran presao sam DLC (odlican je DLC podize igru na neki novi nivo, mada i tu ima nekih bagova koje su vec ispravili) Nego vidim nesto mi je ne mogu da kaze lako na veteran ali nije ni tesko izazovno kako bi moglo i trebalo da bude za jedu igru prezivljavanja, i nesto sad dok sam gledao na neti da li je neko provalio kako da se izadje iz male zone bez ijednog odradjenog zadatka naletim na video gde se pominje master nivo tezine na koji sam skroz zaboravio, i eto radosti za mene hehe 😁

Ovo je sada prava stvara. Sve je dosta skuplje od opreme do popravki, sada vec postaje bitan svaki metak svako parce leba 😛 Protivnici sure iz 2~3 metka ceo helt i to obicni ulicni razbojnici, u Prypiat samo dok delim headshot da ne dignu uzbunu moze da se igra, sa ovim malo jacim zverima ozbiljana je agonija izaci na kraja jer najmanje ih ima po dvoje, kad se svi okome ne mene tu je kraja a ima ih gomila na najzanimljivijim lokacijama. Barem je tako sada na pocetku sa opremom koja nije nadogradjena, a kako mi se cini nece skori ni da bude. Skupljanje artifakta se pretvorilo u nocnu moru, struja ubija iz prve bez obzira na to sto imam najbolji armor, slicno je i sa ostalim anomalijama.
Kompas nema, crosshair nema, mora da se cilja sa svakim oruzijem, znaci nema vise ubijanja sa snajeperom na blizinu. Dobra stvar je kada se ljudski protivnici pogode u glavu tu je kraj, ako imaju slem potrebno je 2~3 obicna metka ili 1~2 pancirna, sa zivuljkama je malo drugacije isto kao ranije samo trpe vise stete i prave daleko daleko vise stete, one zivuljke sa telekinezom pravi su pako da se ulove a cime god da pogde skinu skoro ceo helt.
Sve u svemu sada zavlacenje u svaki cosak ima potpuni smisao jer sta god da se nadje stvarno je potrebno, to je prava avantira istrazivanje sa pravim razlog a to je goli opstanak. Mogu sebi malo da olaksam situacije jer znam gde se sta nalaze najbolje stvari u igri, vec sam pokupio sve sem najboljih artifakta i moje omiljene tandzare koja nije dostupna dok se ne dobije zadatak vezan za stekove, koji je odmah na pocektu nego nisam nista pipnuo sem sto sam nekih 7h skupljao oprem i artifakte koliko sam imao zivaca i one limenke sa posebnim picem da malo podignem nosivost. Probacu jos malo da se pozabavim artifaktima pre svega za nosivost i krecem u ovu paklenu avanturu iz pocetka 🥰

Stalker2-Win64-Shipping_2026_08_29_08_38_15_679.webp
Stalker2-Win64-Shipping_2026_08_29_08_38_37_080.webp
Stalker2-Win64-Shipping_2026_08_29_08_38_58_859.webp

Stalker2-Win64-Shipping_2026_08_29_08_40_24_451.webp

Poslednja izmena:
Posle 15h lutanja po belom svetu konacno sam se vratio kucu naoruzan do zuba, tako da sada igra moze da pocne 😁
Znaci nista nisam odigrao niti jednu misiju, ovo sto se vidi to je najbolja oprema koja moze da se ima, nesto je doslo sa unapredjenjima nesto sam blago unapredio do previh izbora gde se bira ili ili to sam ostavio za tok igre. Artifakti isto ovo je najbolje sto je moglo da se izvuce jer igra jednostavno neda na samom pocetku legendarne artifakte mada sam to kompezovao kombinovanjem nesto slabijih sa istim karakteristikama. U igri je sve ostalo netaknuto, a ono sto nije doneo sam u stek vidi se na slici. Sve sto sam prikupio od opreme u borbama do artifakta sve sam prodao, bilo je tu svega i svacega, samo nista od toga ne pripada pocetku igre, za kes sam kupio neke neophodne nadogradnje i optiku za oruzije jer nema crosshair, nema krstica mora da se nisani 😛 Ne pripada ni ova oprema pocetku nego ipak samo zbog opreme sam hakovao sistem igre tako da je oprema koju sam zeleo samnom od samog pocetka, a inace je rezerivasna sve sem pistolja za sam kraj igre, mislim koiji ce mi klinac posle 300h igranja da bi je koristio u poslednjih 5h da odigram kraj. Ostalo ide po redu kako je propisano.

Ako neko hoce da se oproba mogu da mu posaljem snimljenu poziciju da se ne cima kad sam se vec iscimao, samo da prasi 😁 Ovo je prakticno idealan pocetak Master nivo tezine koji nemoze da se promeni tokom igre. Ko hoce da iskusi pravo prezivljavanje i avanturu sa full opremom koju samo treba nadograditi.

Stalker2-Win64-Shipping_2026_08_30_03_11_24_809.webp

Stalker2-Win64-Shipping_2026_08_30_03_12_55_175.webp
Stalker2-Win64-Shipping_2026_08_30_03_13_37_978.webp
Stalker2-Win64-Shipping_2026_08_30_03_14_32_697.webp

Nazad
Vrh Dno