Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Haier Pearl Premijum 18
Midea Solstice 18
Fujitsu 14KMCC
Midea Extreme 18
Vrte se sve oko 78-82 hiljade koliko bi dao za klimu. Ugradnja je 20 hiljada , jel to standard sada? Koje nosace uzeti da idu na stiropor 10ku i da su ok ?
Citao sam sve zivo ovde, Hvala puno , treba puno strpljenja za sva ta prenesena iskustva. Idem na 18ku , za grejanje, to je definitivno

Sve vise naginjem ka Solstice ali citam i dalje sta i kako. Uglavnom , plan je dodam jos 10cm vune na tavan pred zimu na nekih 90-100m2 na postojecih 5-10cm. A da klimu resavam u toku septembra.
Ako to bude ok, sledecu godinu ubacujem jos jednu klimu 9 ili 12 kod dece i kraj mukama s TA pecima🙂

I Solistice ima visok minimum po prospektu, ne znam šta su korisnici prijavili u realnoj upotrebi

Da, ali manji od Extreme 18 mada ajde pitanje je koliko su precizni u specifikaciji, to ne znam. NS i BG su totalno razliciti u cenama, Bg sa ugradnjom Solstice 92k a u NS nisam nasao ispod 105k.
Haier PP 18 je isto oko 105k

Da, ali manji od Extreme 18 mada ajde pitanje je koliko su precizni u specifikaciji, to ne znam. NS i BG su totalno razliciti u cenama, Bg sa ugradnjom Solstice 92k a u NS nisam nasao ispod 105k.
Haier PP 18 je isto oko 105k
A kakav beše prostor? Koliko kvm, visina plafona, izolacija, orijentacija, greje li se okolo...?

32+8, otvoren izmedju sobe i hodnika, 10cm izolacija, dva spoljna zida, tavan 5-10cm vuna plus cu dodati do zime i pvc stolarija, 2.75 plafon
Pozicija SJ je jugoistok otprilike, ispod strehe bi stojala na nekih 80cm odgore mozda i manje.

32+8, otvoren izmedju sobe i hodnika, 10cm izolacija, dva spoljna zida, tavan 5-10cm vuna plus cu dodati do zime i pvc stolarija, 2.75 plafon
Pozicija SJ je jugoistok otprilike, ispod strehe bi stojala na nekih 80cm odgore mozda i manje.
to će bilo koja od tih klima pojesti koje se naveo... ja imam 40kvm dnevni, open space ka hodniku i predulazu nekih 15m2.. i to LG S12EC grije bez problema, tako da će tvoje navedeni to pojesti. E sad je pitanje modulacije i ostalih varijacija koje tražiš...
p.s. Bosna, Republika Srpska, majci sam uzeo Haier Pearl Premium 18ku za 700€ + 150€ ugradnja.

Pa i ja mislim ali bi voleo malo jacu temp da probam da ubacim u kvadraturu tu sobu iz hodnika 16m2. Zato sam negde i odustao od 14KMCC...Kakva je podrska kod nas za Midea, Haier i Fujitsu?

Teško ćeš sve da greješ jednom klimom. Zavisi i od položaja vrata, itd. Bolje mala klima 7-ca u tih 16kvm i rešio si problem.

Plan je da batalim TA pec od 2kw i u toj 16m2 i uzmem 9ku neku jacu ali ne mogu ove zime. Ostaje dakle TA pec 2kw u toj sobi a za ovaj prostor uzimam nesto. TA od 2kw mi lepo greje taj prostor skroz a pogotovo sto je ta soba i otvorena veci deo dana. Ne zauzima ni prostor toliko ali svakako planiram i to izbacivanje.

Evo vam jedan fb kanal gdje ima kako se klime proizvode, pa koga zanima nek pogleda

Prilozi

• Screenshot_20260830_114103_Facebook.webp
    Screenshot_20260830_114103_Facebook.webp
    98.8 KB · Pregleda: 90
Midea All Easy Pro, prava milina za servisiranje. Otkace se 3 konektora sa ploce, i odvodno crevo. Sa 4 kopče kompletna kada sa turbinom izlazi napolje.

Prilozi

• IMG_1144.webp
    IMG_1144.webp
    28.6 KB · Pregleda: 81
  • IMG_1143.webp
    IMG_1143.webp
    114 KB · Pregleda: 71
  • IMG_1140.webp
    IMG_1140.webp
    115.9 KB · Pregleda: 68
  • IMG_1139.webp
    IMG_1139.webp
    150.2 KB · Pregleda: 107
Skini motor turbine i mali motor krilaca i sve pod vodu. Malo podmazi osovinu posle (silikonski sprej) i extra.

@optokapler izvini a gde si je kupio, svuda je vidim samo u MDV izdanju nigde da je BAS midea.

Da li je Gree Clivia 12 AI dobar izbor do 60k recimo za grejnu sezonu koja dolazi, do 30kvadrata ili neka Midea?
Ako moze u pp neka pouzdana prodavnica koja vrši i ugradnju.
Hvla

Nazad
Vrh Dno