Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

• Začetnik teme Začetnik teme zechs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Retko daju vise od 50%, jedan od razloga zašto sam prestao da kupujem kod njih.
Ja bi otvorio caseback, izvadio plasticni drzac mehanizma, izvadio krunu sa stemom (obicno se pritisne dugme na mehanizmu) izvadio mehanizam i probao da poravnam cifer, nisam siguran sa fotografija da li ce uspeti.
Ovo sam ja uradio. Sustinski zavisi koliko mora da se mrdne ali cifer upda u mehanizam sa dva tri trna. U mom slucaju sam ih klestima odstranio i fiksirao cifer sa malo vruceg lepka.

Da se upišem i ja u temu 🙂

Prilozi

• IMG_9826.webp
    IMG_9826.webp
    82.2 KB · Pregleda: 99
  • IMG_0862.webp
    IMG_0862.webp
    111.2 KB · Pregleda: 95
  • IMG_0750.webp
    IMG_0750.webp
    139.4 KB · Pregleda: 93
  • IMG_1789.webp
    IMG_1789.webp
    61.5 KB · Pregleda: 91
  • IMG_8781.webp
    IMG_8781.webp
    191 KB · Pregleda: 95
  • IMG_0668.webp
    IMG_0668.webp
    95.4 KB · Pregleda: 86
  • IMG_8487.webp
    IMG_8487.webp
    42.1 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Upadam kao padobranac u temu, nisam ni znao da postoji.. 😀
Gledam da uzmem prvi malo ozbiljniji sat i prvo mi je za oko zapao Tissot PRC100, a onda sam otkrio Seiko JDM i sad razmišljam da poručim SBTM341 sa sakurawatches. Razmišljao sam i o mehanici, ali ovaj Seiko je da ga uzmeš i više ne razmišljaš o njemu.
Vjerovatno bih naručio na adresu u BiH jer je manji iznos PDV+carina. Šta mislite o ovom satu u tom cjenovnom rangu (450 - 500€) i da li izabrati Fedex ili DHL za slanje?

To bi mi bio vjerovatno naredni korak. Da napravim sebi mehanički automatik, ali bih volio i da imam nešto poput ovog Seika gdje ne moram ni o čemu da razmišljam.

Upadam kao padobranac u temu, nisam ni znao da postoji.. 😀
Gledam da uzmem prvi malo ozbiljniji sat i prvo mi je za oko zapao Tissot PRC100, a onda sam otkrio Seiko JDM i sad razmišljam da poručim SBTM341 sa sakurawatches. Razmišljao sam i o mehanici, ali ovaj Seiko je da ga uzmeš i više ne razmišljaš o njemu.
Vjerovatno bih naručio na adresu u BiH jer je manji iznos PDV+carina. Šta mislite o ovom satu u tom cjenovnom rangu (450 - 500€) i da li izabrati Fedex ili DHL za slanje?
Moj glas ide za Seiko ali neces pogresiti sta god da izaberes. Razlika ferari vs lamborgini...Btw koliko izadje jeftinije ako narucis u BIH?

Moj glas ide za Seiko ali neces pogresiti sta god da izaberes. Razlika ferari vs lamborgini...Btw koliko izadje jeftinije ako narucis u BIH?
Sad kad sam izračunao izgleda da je razlika neznatna, tj. nekih 10-15€ (da je cijena ispod 150€ onda bi BiH svakako bila daleko isplativija opcija), tako da ću ipak naručiti na adresu u Srbiji. Da li je svejedno da li dostava ide preko DHL ili Fedexa što se troškova posredovanja tiče?

Nazad
Vrh Dno