Šta je novo?

Nokia 300 Charge: Ogromna baterija i microSD slot

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Nokia-300-Charge-boje.webp

Nokia 300 Charge: Ogromna baterija i microSD slot​

Kompanija HMD predstavila je Nokia 300 Charge sa baterijom od 3.700 mAh, funkcijom eksterne baterije, LED svetlom i 2G povezivanjem

Kompletan članak: https://benchmark.rs/uncategorized/nokia-300-charge-ogromna-baterija-i-microsd-slot/

Najtužnija rečenica u ovom tekstu:
Razgovori su nekad bili najvažniji...
Da, bili su.
Danas je samo važno da se bulji u veliki ekran. Zombirana masa hoda ulicama, bulji u ekrane i gleda video. Ovo više i nisu telefoni. Operateri komotno mogu da ponude sve neograničeno, jer više skoro niko i ne razgovara. BIlo bi zanimljivo naći neku statistiku koliko se razgovaralo pre 15 godina, a koliko danas. Ljudi će polako ali sigurno postati neme mumije koje će komunicirati emodžijima i slikama.
Postaće gori od Orvelovog novogovora iz "1984".

Ništa se nije promenilo što se tiče razgovora. Razgovara se i danas itekako. Neke druge stvari su se promenile, šalju se poruke, kroz poruke se razmenjuje i humoristički i ostali materijal. Ljudi su danas mnogo više u kontkaktu jedni sa drugima, upravo zbog novih mogućnosti. Postoje ljudi sa kojima svakodnevno razgovaraš, a postoje oni sa kojima nisi više u bliskim vezama, ali voliš da održavaš kontakt. Šaljete jedni drugima poruke, poneku sličicu i to je super.

Ništa se nije promenilo što se tiče razgovora. Razgovara se i danas itekako. Neke druge stvari su se promenile, šalju se poruke, kroz poruke se razmenjuje i humoristički i ostali materijal. Ljudi su danas mnogo više u kontkaktu jedni sa drugima, upravo zbog novih mogućnosti. Postoje ljudi sa kojima svakodnevno razgovaraš, a postoje oni sa kojima nisi više u bliskim vezama, ali voliš da održavaš kontakt. Šaljete jedni drugima poruke, poneku sličicu i to je super.
Vi kao da radite mts ili a1?
Ne razgovaraju! Sede u kaficu i svako bulji u telefon! Niko ne razgovara. 99 posto imaginarnih prijatelja. Slikaj se se sto vecim ustima, grudima, dj..om ili du..tom i ti si top. Sve postaje povrsno i prolazno. Pocrnese im lica od blica. Slabo se ne zene i udaju, drazi im psi nego deca. O prostituciji da i ne govorim, svaki 3- 4 korisnik drustvenih mreza je u nekij kombinaciji.
Da dragi zaposleni u mts-u kriza je ogromna i da napravili su je telefoni.
Ne, ja nisam protiv istih, ja podrzavam telefone i mreze ali mora biti neka regulativa da ovo sredi kod maloletnika. Matori kako god hoce. Imaju na raspolaganju mozak pa neka ga (ne)koriste.

Imamo troje dece, znam o čemu pričam. Ovo što ste naveli, kada već persiramo jedni drugima, je običan stereotip antimainstrim kulture koji nema veze sa realnošću. Deca se druže, odrasli se druže, mladi se druže. Ranije se buljilo u novine i TV, ko je hteo, danas u mobilni.

Vi kao da radite mts ili a1?
Ne razgovaraju! Sede u kaficu i svako bulji u telefon! Niko ne razgovara. 99 posto imaginarnih prijatelja. Slikaj se se sto vecim ustima, grudima, dj..om ili du..tom i ti si top. Sve postaje povrsno i prolazno. Pocrnese im lica od blica. Slabo se ne zene i udaju, drazi im psi nego deca. O prostituciji da i ne govorim, svaki 3- 4 korisnik drustvenih mreza je u nekij kombinaciji.
Da dragi zaposleni u mts-u kriza je ogromna i da napravili su je telefoni.
Ne, ja nisam protiv istih, ja podrzavam telefone i mreze ali mora biti neka regulativa da ovo sredi kod maloletnika. Matori kako god hoce. Imaju na raspolaganju mozak pa neka ga (ne)koriste.
Tu sam ako zelis da razgovaras. 🤗

Meni su ove HMD/Nokia izuzetno zahvalne za nošenje. Ne osećaju se u odnosu na smartphone.
Ali, koristio sam do skora njihov Music model i nekako.. ne znam. Nisam zadovoljan.
Nekako sam očekivao da posle višedecenijkog razvoja danas ti modeli budu praktično savršeni. A oni nisu.

Nekad se Nokia otključavala kombinacijom dva tastera, a danas je to samo jedan.
Nebrojeno puta mi se otljučala i nekog pozvala dok je u džepu.
A onda, počela i da se jednostavno isključi sa vremena na vreme, posle svega nekoliko meseci korišćenja.

Uzeo sam smartphone.
Ionako je život jednostavniji sa njime.

Mislim, danas da mi treba, uzeo bih opet HMD. Nema neki izbor kod nas. Ali.. izgubio sam poverenje u njih.

Inače - razgovara se.
Mi jeste da međusobno pošaljemo po koju poruku kada su poruke kratke i više odgovaraju prilici, ali uglavnom se razgovara.

Mada, ima kontakata koji krenu sa dopisivanjem, istina. Ne razumem to kako neko može da troši trud i vreme na dopisivanje.
I takvih ima dosta, vidim oko sebe.

Kada tako krenu sa nama - mi pozovemo.

WhatsApp.
Viber nije nešto zastupljeni IM.

Nazad
Vrh Dno