amdgpu 0000:03:00.0: initializing kernel modesetting
(SIENNA_CICHLID ...)
/lib/firmware/amdgpu/sienna_cichlid_dmcub.bin.zst
apt-cache policy linux-firmware
ili
dpkg-query -W -f='${Version}\n' linux-firmware
linux-firmware:
Installed: 20220329.git681281e4-0ubuntu3.42
20220329.git681281e4-0ubuntu3.42
20240318.git3b128b60-0ubuntu2.29
Workaround confirmed working:
sudo apt-get install --allow-downgrades
linux-firmware=20240318.git3b128b60-0ubuntu2.26
sudo apt-mark hold linux-firmware
sudo reboot
Clean boot afterwards, zero amdgpu errors in the journal, both monitors back,
network up immediately.
sudo apt-mark hold linux-firmware
apt-mark showhold
sudo apt-mark unhold linux-firmware
Hmmm meni ovo na prvu zvuči kao da je do grafike? Evo ovako napamet par stvari...Pomagajte ljudi, hoću da ga izlupam. Od skoro, poslednjih 20 dana, neće da ide u sleep. Ugase se ekrani i periferije, ali ventilator i dalje vrti. I ne mogu da ga probudim, samo restart silom pomaže. Nekad se desi da ode, ali kada probam kasnije ponovo, opet isto. PC iz profila, Kubuntu 24.04
journalctl -b -1 -k | grep -i "drm\|amdgpu\|suspend\|pm\|fault\|oops"
cat /sys/power/mem_sleep
echo "options amdgpu hdcp=0" | sudo tee /etc/modprobe.d/amdgpu-hdcp.conf && sudo update-initramfs -u
pcie_aspm=off
To jesam, nema razlike. Probaću i ovo ostaloJesi probao da se igraš sa s2idle vs deep tj da prebaciš između njih ako je podržano?
Ostavio sam laptop u sleep modu, mislim da mi se desio slican problem pre desetak dana . Imam dva monitora prikljucena pa cu ujutru da bacim pogled sta je. Verovatno nije do kernela jer je kod mene neka 5.x.x verzija.Još uvek ne, ali i ne stižem sve.
Ne vidim razliku u logovima kada ode i kada ne ode u sleep. amdgpu-hdcp.conf nije pomogao, kernel sam probao 6.17, pošto mi je dostupan u repou, i još je gore - ne vidi uopšte drugi monitor i mrežu. Videću možda neki noviji 7.1, 7.2 ili možda 6.18 (LTS). Trenutno je 7.0 (0.30)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari