Šta je novo?

Šta zapravo znači kada se AI tekst obeleži vodenim žigom?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
vodeni-ziga-za-tekst-koji-je-napisao-AI.webp

Šta zapravo znači kada se AI tekst obeleži vodenim žigom?​

AI “watermark” ne ostavlja vidljivu oznaku u tekstu, već statistički obrazac izbora reči koji može da ukaže da je sadržaj generisao AI model

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...-kada-se-u-ai-kreiran-tekst-ubaci-vodeni-zig/

Gemini za ovu konkretnu (AI) Bench vest kaze sledece:
------
Mogu da ti kažem „deluje kao AI zbog stila i fraza“, ali da sa sigurnošću provalim tajni vodeni žig bez specijalizovanog detektora same kompanije koja ga je stvorila – to ne može nijedan model (pa ni ja) samo vizuelnim ili običnim čitanjem.
------

Licno jesam za obelezavanje AI tekstova i slika vodenim zigovima, ma bilo cime...
A "autore" istih bih obelezio malo drugacijim zigom, ali da ne zalazimo u Tarantino WW2 tematiku 😉

Poslednja izmena:
Kao prosječan korisnik gledam na AI kao na alat koji će mi olakšati posao i svakodnevni život u određenim situacijama i .
Isto ovako je moj djed gledao na traktor onda kada se pojavio kod nas i počeo je s njim da ore njivu umjesto sa konjima, volovima itd.
Kada se pojavio personalni računar, mobilni telefon, pametni telefon... ljudi su ih izbjegavali, kao sve novo što se pojavi, a zašto? Vjerovatno zbog straha od nepoznatog jer su naučili jedan obrazac (posebno stariji korisnici) i nisu htjeli da odstupe od njega iako im je neko govorio da će mu taj uređej olakšati posao. 😀

Gemini za ovu konkretnu (AI) Bench vest kaze sledece:
------
Mogu da ti kažem „deluje kao AI zbog stila i fraza“, ali da sa sigurnošću provalim tajni vodeni žig bez specijalizovanog detektora same kompanije koja ga je stvorila – to ne može nijedan model (pa ni ja) samo vizuelnim ili običnim čitanjem.
------

Licno jesam za obelezavanje AI tekstova i slika vodenim zigovima, ma bilo cime...
A "autore" istih bih obelezio malo drugacijim zigom, ali da ne zalazimo u Tarantino WW2 tematiku 😉
Mislim da ti je lakše da obeležiš 100% human content, pošto koristim AI vec nepune 4 godine izuzetno dobro prepoznajem sadržaj (sve forme) generisan AI, i moj je utisak da nema ni 10% sadržaja koji nije AI dohvatio na ovaj ili onaj način. Čak i ovaj sajt koji se hvali da ne korsti AI za pisanje vesti, preuzme barem 80% vesti sa stranih sajtova napisanih AI (80% je vrlo optimistično, mislim da je bliže 95-98%).

PS. da me neko ne shvati pogrešno, nemam ništa protiv AI, nego je komentar ka tome da ljudi nisu svesni koliko je AI već preuzeo sve oko nas.

Nazad
Vrh Dno