Šta je novo?

Mobilni telefon Koji telefon od 250e-280e

Koji mobilni telefon kupiti

-vorens-

Poštovan
Učlanjen(a)
06.01.2024
Poena
85
Može neka preporuka za nov telefon od 250-280e..
Neki best bay za ovu cenu..
Može i ispod 250e...
Nekih min 250gb memorije, amoled ekran,solidna baterija.
Šta bi moglo da se odabere, Xiaomi, Realme, Samsung,Motorola..
Ne bih Huawei i Honor.

Može neka preporuka za nov telefon od 250-280e..
Neki best bay za ovu cenu..
Može i ispod 250e...
Nekih min 250gb memorije, amoled ekran,solidna baterija.
Šta bi moglo da se odabere, Xiaomi, Realme, Samsung,Motorola..
Ne bih Huawei i Honor.
Redmi note 15 22000 i daju i punjač ( mislim samo u Mi store ) ...Garant da se otkače zaliha .😀😀😀

Ukoliko je moguće, dodaj novca do 39999 jer ima na akciji edge 60 pro 8/256.
Mnogo mi to, znam da je ok telefon ali je kvota prebačena sa tim.

Redmi note 15 22000 i daju i punjač ( mislim samo u Mi store ) ...Garant da se otkače zaliha .😀😀😀
Kakav je, neka iskustva.? Za žensku osobu treba.. Vidim da ima SD, sto mi odgovara. Kako drži baterija, kakve su kamere?

Pa.. pored Edge 60 Pro, ima i jeftinija Edge 50 Fusion:

1000003350.webp

@cekipa,kako ti se pokazao RN15pro 5g?baterija,ekran,kamera, da li je zaokružen telefon u srednjem rangu? Cena mu je nekih 330e na KP.

@stevanovic019, kakav je taj edge 50 fusion? Sobzirom da je iz 2024 god..
Da li si imao kontakt sa njim, kamere, ekran, baterija? Ima li smisla uzimati ga a star je 3 god.

Samsung Galaxy A57 kupujem prodajem sa 2 godine garancije operatera za 300€ (256GB) ako se prate novi oglasi.
Trenutno je 339€ vakum pakovanje sa 2 godine garancije.
Verzija sa 128GB je trenutno 275€ - iz Mađarske sa jednom godinom garancije.

Telefon izašao u aprilu 2026 god. sa Android 16 i ima zagarantovanih 6 godina podrške (6 major Android OS updates till Android 22 and 6 years of security updates).

Poslednja izmena:
@stevanovic019, kakav je taj edge 50 fusion? Sobzirom da je iz 2024 god..
Da li si imao kontakt sa njim, kamere, ekran, baterija? Ima li smisla uzimati ga a star je 3 god.
Ja bih uzeo. Motorola je ozbiljan izbor po meni (haha, a meni i jedini).
Za 20k dinara, ne treba očekivati nešto vrhunsko, verujem. Mada, da mene pitaš - sve je to isto kada se koristi. Tj, rekao bih da 90% ljudi telefone koriste na isti način i za iste zadatke, ma koji model da je i pitanju. I svi su za to sposobni.
Nisam imao kontakt, ali koristim drugi Motorola telefon.
I lepo izgleda. Ima ga i u plavoj boji na drugom mestu.
Ima softversku podršku do 30. aprila 2028. godine.
Baterija, kamera - ima sve to.
Šalim se, naravno. Ali.. koliko je to bitno u detalje? Radi, slika.. šta je još potrebno?

Na osnovu ličnog iskustva mogu da potvrdim da su Motorole softverski dosta sigurniji izbor od Xiaomi-a u toj klasi. Roditelje sam ''prebacio'' sa Xiaomi telefona na Motorole, koje rade dosta brže i stabilnije (sa primetno manje sitnih bagova, i alarm funkcija više ne baguje), a imaju i bolje ekrane i kamere od nekog proseka za Xiaomi u toj klasi.

E sad, nisu ni Motorole savršene a i sam budžet je dovoljan tek za Edge 50 Fusion 12/512GB, Edge 50 Neo 8/256GB, to su provereno ok telefoni ali modeli iz 2024. godine i uskoro im ističe zvanična podrška.

Moj predlog je da proširiš budžet na 300e, za Motorola Edge 60 12/256GB Pantone Gibraltar Sea, košta malo manje od 35k din. u domaćim prodavnicama.

Ako još malo proširiš budžet i kupuješ na KP, onda A57 može da dođe u obzir. Ali je fazon što za otprilike isti iznos može da se nađe i Edge 60 Pro 8/256Gb, koji je hardverski primetno bolji telefon od A57, i bolja kupovina bez obzira na kraću zvaničnu softversku podršku.

Istina. Haha.

Za model koji koristim, kaže da je do kraja godine i ja za sada dobijam ažuriranja relativno redovno.
Više od toga i ne očekujem, jer sam se valjda navikao na ono što pričaju na netu.

Svakako, tako je i toliko je, pa za svaki model ponaosob.
A slažem se da bi mogli biti bolji.
Za nas više manje. Meni ažuriranje nije presudno. Uzeo bih Pixel da jeste.
Nego bi njima išlo u prilog da budu kao i drugi, zbog prodaje.

Nazad
Vrh Dno