Šta je novo?

Quadcopteri (dronovi) za snimanje iz vazduha

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pustao sam 4k mini na oko 600 metara na otvorenom moru, solidan signal je tu bio mada oko 500 se izgubio malo. Sutra cu ga pustiti na max da vidim koliko moze...

Screenshot_20260821_225450.webp

Screenshot_20260821_225841_Gallery.webp

Lepa slika. Lično volim da mi je u vidokrugu. Nekako, neprijatno mi je kad ga ne vidim još iznad vode.
Skupa je Flip igračka za mene da bih je lako otpisao.

Iznad vode ima najbolji signal,i najveci domet.600m mogu i one kineske igracke sa gps.

Da, upoznat sam da iznad vode može da dostigne najveći domet. Jednom sam probao sa Mini. Čekao sam možda pola minuta da ga uočim. Sve ok, vidim da snima i leti ali mi je neprijatno. Najviše volim kad mogu da ga vidim očima pa makar i kao tačku. Jednom kad sam leteo Minijem, zagledao se u ekran, žena mi kaže da se neka ptica grabljivica vrti iznad njega. Sport mod i dole na max. Od tada, jedno oko u ekran a drugo na njega 😂😂😂😂

Bez brige iznad vode.Najvise volim reku i leti znad.Voda mozda moze da zbuni senzore ako je visina mala.Par metara,ako je veca nema problema.
Ptice nisu neka opasnost,nisu mi napadale dronove.Desio se jedan sudar jata golubova koji uzlece sa kineskim dronom koji ima gps.Nista strasno Ptica ga kresnula i otisla,dron malo zaljuljao i nastavio da leti stabilno.
Dji je napravio stvarno dobre igracke.

Ja i dalje imam anksioznost kad letim preko vode. Ako upadne u vodu, gotov je. A što se tiče ptica, nije svaki sudar sa pticom bezazlen. Lako može da strada elisa i to je ćao...

Pitanje za eventualne vlasnike Lito X1 letelice ? Da li na samom dronu postoji oznaka da je C0 i ako neko eventualno ima FMC+ na kom stoji oznaka C1 ? Ne vidim razlog da se sam dron fizički obeleži ako neko sutra može da stavi jače i veće baterije , a nalepnica je onda nebitna.....

Zanimljiva tema probacu da prikupim što više informacija. Oduvek su mi kul igračka, ali nikako da probam.
Uzeo bih neki za početak da ima skroz solidnu sliku i video preko dana, nešto kao best buy za uloženo i dobijeno.
Više za sebe, za društvene mreže itd, ništa profi, šta predlažete ?
Gledao sam Dji mini 3 ili ići na nešto jeftinije/skuplje

Jel možete da verujete da me zvala neka kineskinja iz DJI da me podseti da mi je dji care refresh istekao 14.8. I da me pita da li hoću da produžim? Pomenula I tačan model i dan aktivacije...
Po "engleskom" bih rekao da je Kineskinja ali je zvala preko holandskog broja...

Tako je i mene zvala posle poslednje zamene da me obavesti da za taj serijski broj više ne mogu da uplatim Care Refresh jer može samo određeni broj godina. Isto mislim da je iz Holandije zvala.

Pa kao neko osiguranje, godišnje možeš da uradiš dve zamene od kojih jedna flyaway tj ako ti padne npr u reku i ne mozes da ga povratiš ili padne gde god nije dostupan, druga ako ga oštetiš... Plaća se učešće svakako.

Ja sam uzeo preko Italije (Srbija nije podržana), 39eur sam platio godinu dana, cena zamene u slučaju oštećenja je 32eur a ako odleti/izgubim ga tokom leta, platio bih 119eur za zamenski.

Ima nekih uslova za taj flyaway, na primer, moraš da imaš uparen account, dron i daljinski (da tvoj ne bi mogao neko drugi da aktivira i koristi), da sinhronizuješ logove ili tako nešto itd. Nemam pojma šta bi se desilo da ga izgubim u Srbiji, iskreno. Vrv bi me otkačili.

Ja imam Min 4k, još razmišljam da li da obnovim ili ne. Prošle godine sam uzeo jer me bio strah da ga ne polomim (nikad nisam vozio nikakav dron pre toga). Sad kako su sve restriktivnija pravila, ne znam ni gde više da letim a da ne bodem oči.

Nazad
Vrh Dno