Šta je novo?

IptvBox srpski IPTV player

Kad menjam kanale, nekad ne prebaci na kanal iako se pojavi njegov infobar. Takođe, ponekad samo vrti i neće da otvori kanal. Ovo se dešava kad prebacujem sa kanala koji su sa vpn i kanala koji su bez. Poslao sam logove.

IptvBox 2.3.2

Ovo izdanje je skoro celo o stvarima koje su radile pogrešno a niste imali kako da saznate zašto. Nema novih funkcija — ima manje mesta na kojima aplikacija ćuti kad nešto ne valja.

ŠTA SE VIŠE NE DEŠAVA

Aplikacija se gasila na Početnoj kad je katalog velik. Na kutiji sa 283.000 stavki Početna je pravila spisak celog vodiča, na glavnoj niti, na svakih 60 sekundi — dok plejer svira. Sada pita samo za kanale koje prikazuje. Isti kvar je bio i u Uživo.

Katalog je umeo da nestane. Kad izvor odgovori prazno a ne greškom — što se dešava kad je njegov server pod opterećenjem — aplikacija je taj prazan odgovor upisivala preko onoga što ste imali. Izmereno kod korisnika: 179.159 filmova je postalo 0, uz uredan izveštaj o uspehu, i tako tri dana. Prazan odgovor se više ne prihvata kao stanje, ni za ceo katalog ni za jednu kategoriju.

Pola liste kanala je umelo da ode. Portal ume da odgovori uredno i brzo, ali sa polovinom svoje liste; ono što taj kratak odgovor nije pomenuo brisalo se. Sada se na tako kratak odgovor ne briše ništa — sačeka se sledeći pun.

KAD NEŠTO OTKAŽE, SADA VAM SE KAŽE

Ako lista ne uspe da se učita, prazan ekran vam sada kaže KOJA lista i predlaže da je proverite, umesto da samo stoji prazan. U Podešavanja → Izvori takva lista nosi crvenu oznaku. Ovo je nastalo iz prijave da ne radi EPG — a u dnevniku se videlo da čoveku otkazuju sve tri plejliste. Vodič kod M3U dolazi IZ plejliste, pa neučitana lista izgleda kao pokvaren vodič.

RODITELJSKA BRAVA

Zaključana kategorija se više ne vidi ni na početnom ekranu televizora (van aplikacije), ni u Omiljenima, ni u Snimcima, ni kad pravite sopstvenu grupu. Brava ima dve polovine — sme li da pusti i sme li da VIDI — a druga je na tim mestima bila otvorena.

PLEJER

Kartica o palom toku nosi dugme za ponovni pokušaj do kog se nije moglo doći daljinskim. Sada može. Ekran se više ne gasi dok se tok puni. Premotavanje unapred na živom toku više ne skače na početak. Zapamćen titl ili zvučni zapis se ponovo primenjuje i pošto promenite kanal — do sada je radio samo prvi put. Rezervni tok više ne kruži zauvek između ista dva izvora nego proba redom i kaže kad ih ponestane.

VIŠE SLIKA ODJEDNOM

Pločice se stvarno pauziraju kad izađete — do sada je ponovni pokušaj poništavao pauzu, pa su dekodiranje i mreža radili sa ugašenim ekranom. Uklanjanje uvećane pločice ne ostavlja ostale zamrznute, promena kanala ne pravi zastoj, a brisanje rasporeda se može dohvatiti daljinskim i pita.

KRETANJE I SITNICE

Strelica LEVO u listi sada se vraća na meni, i to baš na dugme sekcije u kojoj ste — iz Uživo na Uživo, iz Video kluba na Video klub, iz Serija na Serije. Do sada je fokus padao na ono što se zateklo u visini izabranog reda. Meni je levo od liste i to je jedini smer koji prirodno vodi nazad, a bio je zauzet otvaranjem kategorija — dosta vas se na to žalilo. Za stari hod: Podešavanja → Kontrole → Kretanje daljinskim. Kategorije ostaju na traci iznad liste u oba slučaja.

Kod za rezervnu kopiju na serveru je sada osam znakova bez crtica, umesto dvanaest sa crticama — dvanaest se daljinskim ne kuca. Ko je kopiju već napravio dobija nov, kraći kod pri sledećem slanju; stari i dalje radi za vraćanje.

Serije više ne ostavljaju večnu vrtešku na ekranu sa kog se ne izlazi. Pet nepovratnih radnji sada pita pre nego što se izvrši — brisanje profila gledaoca, vraćanje podrazumevanog redosleda, istorija pretrage, dnevnik podrške i sačuvani raspored.

iptvbox-player.com

Samo da prijavim ovde da sam danas u kontaktu sa tehničkkom podrškom saznao da je moja IP black listovana.

Možda zbog toga neke funkcije nisu radile...

Uglavnom još nisu to resili, samo je registrovano

IptvBox 2.3.4

APLIKACIJA SE VIŠE NE GASI

Nađeno je šest mesta na kojima je jedno neuspelo čitanje iz baze obaralo CEO program, ne samo ekran na kom ste bili. Kutija sa velikim katalogom povremeno ne uspe da otvori prozor za čitanje — to nije greška vaše liste nego trenutak kad memorije nema dovoljno. Sada se ekran u najgorem slučaju nakratko isprazni i popuni pri sledećem osvežavanju, a u dnevniku podrške piše šta je otkazalo.

Gasila se i pri podizanju uređaja: ako bi posao koji kreće odmah po paljenju kutije otkazao, program se zatvarao u trenutku kad ste ga tek upalili, pa je izgledalo kao da kutija ne može ni da se pokrene. Popravljen je i jedan pad plejera pri otvaranju, i jedan na Početnoj kad je katalog velik.

I još jedno: kad padne sam Android na kutiji — a tada svaka aplikacija na uređaju dobije istu grešku — mi smo to zapisivali kao NAŠ pad. Posle nekoliko takvih, aplikacija bi umesto sebe pokazala ekran „ne mogu da se pokrenem", iako je ispravna. Sada se smrt sistema prepoznaje i ne broji.

DALJINSKI STIŽE DO „SAČUVAJ"

Ovo je najstarija prijava koju smo imali: u formi za dodavanje liste (M3U, Xtream, Stalker) strelica DOLE sa poslednjeg polja nije pomerala fokus NIGDE. Ne na drugo polje, ne na prekidač, ne na dugme. Sa daljinskim se forma naprosto nije mogla završiti; sa air-mišem jeste, i zato je toliko dugo izmicalo.

Uzrok nije bio u polju. Red „Koristi VPN za ovu listu" — meta na koju je strelica vodila — nije bio meta fokusa uopšte dok VPN nije podešen, pa je strelica vodila u prazno, ćutke.

Uz to: polje koje je jednom otvorilo tastaturu ostajalo je u režimu kucanja i pošto tastaturu zatvorite dugmetom NAZAD, pa je gutalo i DOLE i GORE — jedini izlaz je bio još jedan NAZAD, koji napusti ceo ekran i baci sve otkucano. I strelica DOLE je preskakala dugmad između polja i prekidača, pa se do njih dolazilo samo tako što ih prođete pa se vratite GORE.

KAD SE ZAGLAVI, SADA IMA IZLAZ

Povratak u aplikaciju je umeo da da trajno crn ekran. Kad izađete na početni ekran televizora, plejer se ne pauzira nego se gasi — oslobodi dekodere i obriše ono što svira. Grane koja to vraća pri povratku nije bilo, pa ste se vraćali u aplikaciju koja radi ali ne prikazuje sliku, i izlazilo se samo ponovnim pokretanjem.

Katalog se mogao trajno zaključati. Zaštita koja sprečava da kratak odgovor portala obriše vaš spisak računala je broj živih kanala oduzimanjem filmova i serija od ukupnog broja stavki — a epizode nije oduzimala. Nalog sa mnogo epizoda tako izgleda kao da ima stotine kanala kojih nema, zaštita se okine na ispravan odgovor, i izvor se više nikad ne osveži. Poruka je pritom krivila portal.

Prvi ekran se mogao zaključati zauvek. Dok traje prijava na Google nalog, oba izlaza sa njega su bila isključena — i dugme za prijavu i „Preskoči". Ako Google sloj na kutiji ne odgovori, ostajali ste na „Prijavljivanje…" i posle ponovnog pokretanja. Prijava sada ima rok, a „Preskoči" se ne isključuje nikad.

I ekran koji se pojavi posle niza padova prikazivao je dnevnik koji se daljinskim nije mogao prolistati — videli ste samo prvi ekran teksta, baš tamo gde je ostatak jedino što se može poslati.

RODITELJSKA BRAVA

Ograničenja dečjeg profila primenjivala su se u trenutku kad profil napravite. Kategorija koja stigne kasnije, redovnim osvežavanjem kataloga — a tako stižu i one koje detetu nikako ne treba — nije bila obuhvaćena i prikazivala se. Sada se pravilo primenjuje ponovo posle svakog osvežavanja.

ČITLJIVOST

Boja teksta na obojenim podlogama birala se pogrešnim pravilom, pa je na delu tema ispadala siva na svetlom ili tamna na tamnom. Od 56 kombinacija koje aplikacija koristi, 14 ih je bilo ispod praga čitljivosti, jedna siva na svega 1,85 naspram traženih 4,5. Broj kanala je uz to bio potisnut prozirnošću, pa je baš IZABRANI red padao na 3,20.

Jedina rečenica koja je u interfejsu bila ukucana umesto prevedena sada je u svih 17 jezika. Dugme za omiljene je na srpskom pisalo „Favorite". Pet poruka je tražilo dodir prstom na ekranima kojima se upravlja daljinskim.

PRVO POKRETANJE

Izbor „Napredno" vraćao je dva od šest podešavanja koja je jednostavni režim isključio — dobijali ste pola Jednostavnog. Svaka sveža instalacija je odmah dobijala ekran „Šta je novo", iako ništa nije ni bilo staro. Dugme NAZAD na ekranu koji nudi zatečenu rezervnu kopiju gasilo je aplikaciju umesto da se vrati korak unazad.

SITNICE

Dodat je VIMU kao izbor spoljašnjeg plejera (Podešavanja → Plejer). VIMU se u prodavnicama zove različito, pa aplikacija proba oba imena.

Xtream lista čije kategorije nemaju ime više ne dobija izmišljeno srpsko ime — do sada je svima, bez obzira na jezik uređaja, pisalo „Ostalo". Sada nose ime same liste.

Ako preuzimanje nove verzije uspe ali se fajl ne uspe premestiti, poruka više ne kaže da nema prostora — prostor se proverava zasebno, pre preuzimanja, pa je taj savet slao ljude da brišu aplikacije na kutiji na kojoj mesta ima napretek.

Linux verzija:
https://iptvbox-player.com/
Probajte pa javljate šta treba da se popravi. Radi i slanje poruka iz samog programa sa log fajlovima pa će biti lakše
Predložio bih za početak .AppImage kao univerzalni format. .deb direktno mogu da instaliraju samo Debian derivati. Ja sam na Arch Linux-u napravio sebi pkgbuild i uspeo da instaliram aplikaciju, pokrenem je i učitam listu.

Ono što radi jeste GUI navigacija generalno, unos i učitavanje lista, odabir kategorija kanala i VOD, prikaz kanala, dodavanje kanala u favorite, takve stvari. UI scaling radi delimično. Kada kliknem na dugme za određenu veličinu, odmah se promeni na neki set vrednosti, ali čim kliknem bilo gde drugde u sidebar-u, te veličine se promene, po pravilu na manje i onda ostanu tako. Imam hidpi ekran, ne koristim wayland skaliranje, ali sam ručno povećao veličinu fontova, moguće je da je tu negde kolizija.

Vidim da je VLC podrazumevani plejer što nije najsrećnije rešenje ali i to sam instalirao - za Linuks bi bolja opcija bila mpv. Nažalost plejbek uopšte ne radi, vidi se samo prozor plejera koji aplikacija pokušava da spawnuje ali on ostaje prazan. Ne radi ni učitavanje EPG lista, bar meni pa ne mogu da testiram premotavanje i slično.

Pogledao sam log, ali mi deluje da ni logging meni ne radi jer u onom što sam ja prekopirao kod sebe ili što vidim na show log, nema maltene ničega, pa nisam hteo da vas zatrpavam lošim podacima, mada naravno mogu poslati preko aplikacije ako vam to znači. Deo, ili sve ovo, može biti posledica toga što Arch nije podržan tako da uzmite s rezervom.

Kome treba evo ga pkgbuild u spojleru. Nije virus 🤣
pkgname=iptvbox
pkgver=1.0.0
pkgrel=1
pkgdesc="IptvBox — IPTV player (Compose Desktop, bundled JRE 21)"
arch=('x86_64')
url="https://iptvbox-player.com/"
license=('custom')
depends=(
'vlc'
'libglvnd'
'fontconfig'
'libx11' 'libxext' 'libxi' 'libxrender' 'libxtst'
'alsa-lib'
'xdg-utils'
)
source=("IptvBox-Linux.deb")
sha256sums=('64d0a5e5d8ca783447c442d01b4a19a2c243f08cc87f24f515b603ae7fc6604f')

package() {
cd "$srcdir"
bsdtar -xf IptvBox-Linux.deb
mkdir -p _data
bsdtar -xf data.tar.xz -C _data

install -d "$pkgdir/opt/iptvbox"
cp -a _data/opt/iptvbox/. "$pkgdir/opt/iptvbox/"

install -Dm644 _data/opt/iptvbox/lib/iptvbox-iptvbox.desktop \
"$pkgdir/usr/share/applications/iptvbox.desktop"
sed -i 's|^Icon=.*|Icon=iptvbox|' "$pkgdir/usr/share/applications/iptvbox.desktop"
install -Dm644 _data/opt/iptvbox/lib/iptvbox.png \
"$pkgdir/usr/share/icons/hicolor/512x512/apps/iptvbox.png"

install -Dm644 _data/opt/iptvbox/share/doc/copyright \
"$pkgdir/usr/share/licenses/$pkgname/copyright"
}

Predložio bih za početak .AppImage kao univerzalni format. .deb direktno mogu da instaliraju samo Debian derivati. Ja sam na Arch Linux-u napravio sebi pkgbuild i uspeo da instaliram aplikaciju, pokrenem je i učitam listu.

Ono što radi jeste GUI navigacija generalno, unos i učitavanje lista, odabir kategorija kanala i VOD, prikaz kanala, dodavanje kanala u favorite, takve stvari. UI scaling radi delimično. Kada kliknem na dugme za određenu veličinu, odmah se promeni na neki set vrednosti, ali čim kliknem bilo gde drugde u sidebar-u, te veličine se promene, po pravilu na manje i onda ostanu tako. Imam hidpi ekran, ne koristim wayland skaliranje, ali sam ručno povećao veličinu fontova, moguće je da je tu negde kolizija.

Vidim da je VLC podrazumevani plejer što nije najsrećnije rešenje ali i to sam instalirao - za Linuks bi bolja opcija bila mpv. Nažalost plejbek uopšte ne radi, vidi se samo prozor plejera koji aplikacija pokušava da spawnuje ali on ostaje prazan. Ne radi ni učitavanje EPG lista, bar meni pa ne mogu da testiram premotavanje i slično.

Pogledao sam log, ali mi deluje da ni logging meni ne radi jer u onom što sam ja prekopirao kod sebe ili što vidim na show log, nema maltene ničega, pa nisam hteo da vas zatrpavam lošim podacima, mada naravno mogu poslati preko aplikacije ako vam to znači. Deo, ili sve ovo, može biti posledica toga što Arch nije podržan tako da uzmite s rezervom.

Kome treba evo ga pkgbuild u spojleru. Nije virus 🤣
pkgname=iptvbox
pkgver=1.0.0
pkgrel=1
pkgdesc="IptvBox — IPTV player (Compose Desktop, bundled JRE 21)"
arch=('x86_64')
url="https://iptvbox-player.com/"
license=('custom')
depends=(
'vlc'
'libglvnd'
'fontconfig'
'libx11' 'libxext' 'libxi' 'libxrender' 'libxtst'
'alsa-lib'
'xdg-utils'
)
source=("IptvBox-Linux.deb")
sha256sums=('64d0a5e5d8ca783447c442d01b4a19a2c243f08cc87f24f515b603ae7fc6604f')

package() {
cd "$srcdir"
bsdtar -xf IptvBox-Linux.deb
mkdir -p _data
bsdtar -xf data.tar.xz -C _data

install -d "$pkgdir/opt/iptvbox"
cp -a _data/opt/iptvbox/. "$pkgdir/opt/iptvbox/"

install -Dm644 _data/opt/iptvbox/lib/iptvbox-iptvbox.desktop \
"$pkgdir/usr/share/applications/iptvbox.desktop"
sed -i 's|^Icon=.*|Icon=iptvbox|' "$pkgdir/usr/share/applications/iptvbox.desktop"
install -Dm644 _data/opt/iptvbox/lib/iptvbox.png \
"$pkgdir/usr/share/icons/hicolor/512x512/apps/iptvbox.png"

install -Dm644 _data/opt/iptvbox/share/doc/copyright \
"$pkgdir/usr/share/licenses/$pkgname/copyright"
}
Bio je i tar.gz ali dole na dnu sajta - loše sam odradio ux. Sada dugme za linux vodi dole da se bira deb ili tar. Probaj sada promenio sam fajlove verzija 1.0.1 - trebalo bi sada log da radi i skaliranje a verovatno je sređen I VLC za druge distro osim Debian-a. Potrebna je bila cela instalacija VLC sa dodatcima. Za mpv si u pravu ali nisam imao više vremena mora taj sloj od nule da se piše, verovatno će moći da se ubrza uz pomoć AI. To ćemo za desetak dana

Bio je i tar.gz ali dole na dnu sajta - loše sam odradio ux. Sada dugme za linux vodi dole da se bira deb ili tar. Probaj sada promenio sam fajlove verzija 1.0.1 - trebalo bi sada log da radi i skaliranje a verovatno je sređen I VLC za druge distro osim Debian-a. Potrebna je bila cela instalacija VLC sa dodatcima. Za mpv si u pravu ali nisam imao više vremena mora taj sloj od nule da se piše, verovatno će moći da se ubrza uz pomoć AI. To ćemo za desetak dana
Za VLC si bio u pravu, bilo je potrebno da instaliram svih 60+ plaginova da bi proradilo... Zna li se koji su plaginovi neophodni, da stanjim to malo ako je moguće? Za mpv, bolje ikad nego nikad, baš kao i Linuks verzija. 🙂

Što se skaliranja tiče i dalje njemu tu nešto smeta, a ni logovi nisu čini mi se naročito verbose, ali su se sada bar pojavile neke odrednice kao Environment na primer. Pored toga sada video prozor nije u porevnanju, možda zato što koristim tiling wm? Evo ovde jedan snimak ekrana, slika vredi više nego hiljadu reči.

IptvBox za Linux — spisak izmena​

1.1.2​

Snimci i preuzimanja idu tamo gde ih nađeš. Do sada su se pisali pored samog programa, u sistemski folder koji korisnik nikad ne otvara. Sada idu u tvoj lični folder, kao na Windowsu. Portable izdanje i dalje sve drži u svom Data folderu.

Traka sa kanalima radi i pod Waylandom. Provera providnosti nije prepoznavala Wayland sesiju, pa bi se traka na tim sistemima ugasila iako sve radi kako treba.

.rpm sada sam povlači VLC. Fedora i openSUSE su ranije instalirale IptvBox koji nema čime da pusti sliku.

Kad se lista učitava, piše zašto su dugmad siva. Ranije su prosto potamnela bez ijedne reči, što se lako čita kao da je program stao.

Prevodi dopunjeni na svih 16 jezika. 78 niski je postojalo samo na engleskom — ekran za oporavak, pretraga podešavanja, izbor motora slike, kontekstni meni, redosledi sortiranja, savet o zaštitnom zidu.

1.1.1​

Višestruki prikaz uvek koristi VLC. Četiri mpv plejera u istom procesu nisu preživela. mpv ostaje tamo gde je bolji i gde dokazano radi — u običnom plejeru.

Premotavanje preko kraja više ne zaustavlja film. Pod mpv-om je skok iza kraja fajla značio „film je gotov" i vraćao na nulu.

Titlovi se opet mogu isključiti. Pod mpv-om, kad se jednom uključi titl, nije bilo povratka. Meni sada sam dodaje stavku „Isključeno", na jeziku aplikacije.

Slika više ne bljesne belo na kraju filma.

1.1.0​

mpv kao drugi motor za sliku, bira se u Podešavanjima. VLC ostaje podrazumevani i instalira se uz program; mpv na Linuxu često bolje dekodira i govori Wayland izvorno.

Kanal uživo više ne izgleda kao klip od dvadeset sekundi. Traka je pokazivala „0:17 / 0:21" na programu koji traje ceo dan.

Tastatura radi i pošto klikneš na sliku. Klik na video je odnosio fokus, pa razmaknica, strelice i Escape nisu stizali nikuda.

1.0.2​

Slika je izlazila van svog mesta — crtala se manja od prozora i prekrivala spisak kanala pored sebe, na ekranima sa uvećanjem prikaza.

Obojeni pravougaonik preko slike — traka sa podacima se na sistemima bez kompozitora iscrtavala kao pun blok umesto providno.

1.0.1​

Program više ne obara sam sebe pri prvom puštanju — prvi pravi pokušaj reprodukcije gasio je ceo proces, svaki put, na svaki kanal.

Kad VLC nije instaliran, program to kaže i ponudi komandu za tvoju distribuciju, sa dugmetom „Pokušaj ponovo" — bez ponovnog pokretanja. Ranije je izlazila siva sistemska kutija koja bi zatvorila program.

Fullscreen je pravi fullscreen. F11 je sakrivao meni i listu, ali je prozor ostajao iste veličine, sa naslovnom trakom i radnom površinom okolo.

Klik na sliku više ne pada u traku preko nje.

Poruka o grešci govori šta se stvarno desilo — „Nema internet konekcije" se pojavljivalo i kad je server uredno odgovorio.

.deb se instalira i na starijim sistemima, i ostavlja unos u meniju programa.

Prijava problema više ne počinje sa 4 KB putanja.

Preneto iz Windows 1.2.8:
portable izdanje koje je stvarno portable, i filmovi sa Stalker portala.

Za VLC si bio u pravu, bilo je potrebno da instaliram svih 60+ plaginova da bi proradilo... Zna li se koji su plaginovi neophodni, da stanjim to malo ako je moguće? Za mpv, bolje ikad nego nikad, baš kao i Linuks verzija. 🙂

Što se skaliranja tiče i dalje njemu tu nešto smeta, a ni logovi nisu čini mi se naročito verbose, ali su se sada bar pojavile neke odrednice kao Environment na primer. Pored toga sada video prozor nije u porevnanju, možda zato što koristim tiling wm? Evo ovde jedan snimak ekrana, slika vredi više nego hiljadu reči.
probaj sada

IPTV Box 2.3.5 — VELIKE PLEJLISTE VIŠE NE OBARAJU APLIKACIJU, FILMOVI
NALAZE SVOJ POSTER

Ovo izdanje je skoro celo nastalo iz vaših dnevnika. Četiri prijave sa
četiri različite kutije, a dve od njih su pokazale kvarove koje na
testnom uređaju nije moguće ni videti — jer se dešavaju samo na kutijama
koje se sistemu predstavljaju drugačije nego što jesu.

════════════════════════════════════════════════════════════
VELIKA PLEJLISTA VIŠE NE OBARA APLIKACIJU

Telefon sa Androidom 16 poslao je tri prijave pada u jedanaest minuta.
Sve tri su bile nedostatak memorije, na punoj hrpi od 512 MB:

19:17 uvoz plejliste PREKINUT posle 208s — nema memorije
19:20 uvoz plejliste PREKINUT posle 154s — nema memorije
19:28 uvoz plejliste PREKINUT posle 201s — nema memorije

Uzrok: aplikacija je celu plejlistu sklapala u memoriji pre nego što bi
ijedan red otišao u bazu — a odmah zatim bi je skratila na najviše 30.000
redova, jer toliko taj uređaj sme da drži. Trošila je pola gigabajta da
napravi redove koje sama odbacuje.

Gore od toga je bilo GDE se pad pojavljivao. Sam uvoz je svoju grešku
uredno hvatao. Ali dok on puni memoriju, pukne prvo sledeće što bilo šta
u aplikaciji zatraži — a to je ekran koji gledate. Zato su dva od ta tri
pada prijavljena na TV vodiču i u Podešavanjima, na zahtevima od
šesnaest i dvadeset četiri bajta. Pad dobijate tamo gde niste radili
ništa, pa ni prijava ne pokazuje na pravog krivca.

Sada aplikacija prati koliko joj je memorije ostalo dok čita plejlistu i
staje pre nego što je potroši. Ako je plejlista veća nego što uređaj može
da primi, uveze koliko staje i to vam kaže u dnevniku, umesto da se ugasi.
Za plejliste koje su i do sada radile ne menja se ništa.

PLEJER SE VIŠE NE GASI DOK PRIPREMA SLEDEĆI KANAL

Sa H96 Max kutije (Android 10, 512 MB) stigla je prijava pada baš kada
aplikacija priprema sledeći kanal za trenutni zap. Na kutiji sa malo
memorije sistem taj pomoćni plejer redovno otpušta, pa se gradi iznova —
i kada bi sistem drugi put odbio da ga izgradi, aplikacija se gasila.

Trenutni zap je udobnost; gledanje televizije nije. Sada se odbijanje
prihvata: pretpunjenje se isključi do sledećeg pokretanja, a kanali se
menjaju normalno.

FILMOVI NALAZE SVOJ POSTER — TRI KVARA U NASLOVU

Krenulo je od tvrdnje sa foruma da aplikacija sama dopisuje prefiks „EX"
ispred naziva filma. Ne dopisuje — dijalog za ručnu pretragu prikazuje
sirov naziv onakav kakav stoji u vašoj listi. Ali ga nije ni uklanjala,
što je sa vaše strane ispalo isto.

Merenje nad pravim nazivima je pokazalo i da tamo gde je oznaka bila
uklonjena ostaje crtica ispred imena. Iz istog merenja su ispala još dva
kvara, oba starija i oba neprijavljena, jer se vide samo kao pogrešan
poster:

Naziv koji počinje brojem gubio je taj broj. „12 Rounds" je u pretragu
odlazio kao „Rounds", „21 Jump Street" kao „Jump Street". Aplikacija je
taj broj čitala kao redni broj iz liste. Sada se gleda razdvajač: lista
piše „001 - Film", a naziv piše „12 Rounds", i to više nije isto.

Film čiji je naziv baš godina nestajao je ceo. „1917" i „2012" su davali
prazan upit, dakle nikakve podatke. Isto je pogađalo i „1408", što uopšte
nije godina.

Sve tri popravke važe samo za upit koji ide u pretragu podataka o filmu.
Prikazano ime i ime u bazi se ne diraju.

KUTIJE KOJE SE SISTEMU PREDSTAVLJAJU KAO TELEFON

Sa foruma je prijavljeno da tastatura u poljima za unos „dozvoljava unos
samo prvog slova i dalje ne kuca ništa". Dnevnik je pokazao zašto: ta
kutija sistemu prijavljuje da ima ekran na dodir i da nije televizor, pa
je aplikacija za nju birala telefonsku granu — golo polje za unos, bez
ijedne zaštite koje su tri runde gradile za daljinski.

Na testnoj kutiji se to ne dešava, jer je ona prava Android TV kutija i
do te grane se nikad ne stigne. Zato je i preživelo više izdanja.

Sada se gleda i ono što sistem kaže o samoj konfiguraciji, ne samo ono
što ROM tvrdi o sebi. Uređaj bez pravog dodira, ili sa krstićem za
navigaciju, tretira se kao televizor.

Ovo je popravljeno po dokazu iz dnevnika, ne po reprodukciji — te kutije
nemamo. Ako vas se tiče, javite se sa dnevnikom sa 2.3.5; prijava sada
beleži i kakvu tastaturu uređaj koristi, pa sledeći izveštaj presuđuje
bez pogađanja.

DALJINSKI NA TELEFONU GOVORI VAŠ JEZIK

Stranica daljinskog upravljača koju aplikacija servira vašem telefonu
imala je prevedena zaglavlja, ali su sama dugmad ostala na engleskom —
„Back", „Mute", „Last", „Del", „Send", „Close". Cela svrha te stranice je
telefon čoveka koji je aplikaciju već postavio na svoj jezik.

Jedanaest oznaka je prevedeno na svih sedamnaest jezika. „OK", „CH +/-",
„Vol +/-" i „VOD" ostaju kakvi jesu, jer tako piše i na fizičkom
daljinskom. Uz to, promena jezika se na tim stranicama sada vidi odmah;
do sada je trebalo ponovo pokrenuti aplikaciju.

Hvala svima koji šalju dnevnike. Četiri od pet stavki u ovom izdanju
postoje samo zato što je neko poslao izveštaj umesto da odustane — a dve
od njih se na našem testnom uređaju ne mogu ni videti.
iptvbox-player.com

Da li je neko probao novu Linux verziju?
  • Kod mene je i dalje ista situacija sa skaliranjem interfejsa
  • EPG se i dalje uopšte ne učitava, URL potvrđeno radi i koristi se u drugim aplikacijama. (Uzgred, da li je dozvoljeno više EPG linkova istovremeno?)
  • Pri startovanju plejbeka, i VLC i mpv prvo prikažu neki popup prozor, pa se onda on povuče, i tek se onda pojavi video.
  • Dok video ide, nijedan modal, balončić npr. iz donjeg bara sa dugmićima ne može da prikaže svoj sadržaj preko njega
  • mpv plejbek ili ne radi ili radi samo delimično (greška Playback failed after 0 ms (picture none, video tracks 0, audio tracks 0, attempt 1))
  • Prebacivanje između vlc-mpv radi samo ako se restartuje aplikacija

Nazad
Vrh Dno