Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Zaustave coveka na prelazi i posalju na email link neki, povezes se na njihov net, udjes na link, popunis podatke sa kartice i platis. Za sve ovo potrebno je 10-15 min.

Ako nemas na kartici onda te vracaju nekako da platis negde u nekom gradu.

Za to vreme svi ostali iza cekaju.

Ima jako puno ljudi u prekrsaju pa iato tako i ceka se jako puno, bilo dal imas ili nemas prekrsaj.

Imas objasnili ljudi na FB grupama sve koji su prosli to.

Čekaj, hoćeš da kažeš da je ceo red na graničnom prelazu (na jednoj kućici) zaustavljen dok prekršilac koji je tu naišao ne plati kaznu?!? 😳

Izvini ali teško mi je da poverujem u to. 🤔

Ne pricam ja nista jos nisam bio na granici, zato pitam dal je istina.

Ali na 5-6 mesta sam video ovu pricu sto sam preneo, od razlicitih ljudi.

Čisto ako nekoga interesuje. U povratku opet 4 bipa kod tunela, rampa se uredno podigla, posle na autoputu i CG i naš, jedan klasičan bip. Ko zna šta je u pitanju...
Procitao sam bio tvoj prvi post vezano za ovo, kad sam isao ka Baru nisam znao da mogu nasim TAGom da platim prolaz kroz tunel, pa sam cekao da platim, kad sam se vracao isao na ENP i takodje je bilo 4 bipa, bas ono sto si napisao, posle na auto putu u CG i kod nas samo jedan bip

Čisto ako nekoga interesuje. U povratku opet 4 bipa kod tunela, rampa se uredno podigla, posle na autoputu i CG i naš, jedan klasičan bip. Ko zna šta je u pitanju...
I meni je sada bilo isto. Na autoputu normalan jedan bip samo se bas kasno digne rampa, dok je kod tunela pistao vise puta

Meni prikazuje da je sistem nedostupan (odnosno da ne mogu da se registrujem), da li je neko imao taj problem?

Napisao sam da mora Srpski internet da se koristi da bi radio

U Srbiji sam, probao sam i sa wifi i sa mobilnog neta. Probao sa telefona i sa laptopa. Unosio ručno podatke iz pasoša i upload-ovao sliku pasoša. Uvek isto.

Meni pise da je registracija blokirana. Kako ste se registrovali?

1000034833.webp
EDIT: Našao. Ne može tačka u lozinku... Bez tačke radi.

Poslednja izmena:
I ja uspeo, sreca nemam kaznu, tesko bi mi palo nakon grcke da i ovde popijem jednu

Pozdrav,
Idem za Hrvatsku uskoro, pa gledam ovo oko taga..
Ja imam enpay uređaj, da bih prešao u Toll4All treba prvo otići u Enpay poslovnici da uradi fabrički restart i posle toga u amss?

Ne mora ako samo želiš da koristiš taj tag u Hr, možeš da ga registruješ na t4a i da ga koristiš u drugim državama iako je enpay. Ograđujem se da ne znam da li je za Hr tako jer imam Je tag pa ga nisam registrovao, ali radi za Mkd i CG normalno.

Enpay tag može da radi i u T4A sistemu. Kada je tek krenulo, bilo je potrebno i kontaktirati podršku Enpay da to omoguće, ne znam kako je danas.
U Srbiji naplaćuju preko svoje platforme sve kao i do sada, a za ostale države registruješ kartice na T4A.
Za HR treba i registracija na njihovom portalu ima link u T4A aplikaciji, nije loše odraditi par dana ranije da prođe sve kroz sistem.

Ako hoćeš i u Srbiji da plaćaš preko T4A, tek onda treba da se "otkačiš" od Enpay i rekonfigurišeš tag.

Ja sam trenutno u Grckoj. Stigao 19.08. Znaci krenuli smo u utorak 22h navece. Ni na jednoj granici nismo cekali duze od 10min. Kroz Srbiju imam nas tag. Kroz Makedoniju koristim mcard. Kroz Grcku njihov tag. Mnogo znaci da se ne placa u keshu. U Makedoniji sad mora da se pazi ko ima mcard ne moze vise i na mtag kucicu. U sustini, na svakoj naplatnoj rampi ima bar dve mcard i dve mtag kucice. I nigde nema guzve. Svuda sam prvi prolazio. Ali zato na cash kucicama guzva nevidjena. Jedan lik me je 5 puta obisao tokom puta kroz Makedoniju i 5 puta sam izasao pre njega na naplatnim rampama. Cak sam i na granicu stigao pre njega. Dzaba sto vozis ko manijak kad cekas na naplatnim rampama. U Grckoj je tek strasno bilo na naplatnim rampama. Sva sreca na tagu.

Stigao sam u pola 7 po nasem vremenu na plazu. Znaci po Grckom pola 8. Naravno, pravac plaza, posto mi je ulaz u smestaj bio od 15h. Sto da izgubim dan. Isto kad u Nedelju budem krenuo, izlazim iz apartmana u 9h. Do 17-18h sam na plazi. Isto iskoristim dan, a i izbegnem guzvu na granici.

E sad, sto se kazni tice u Makedoniji. Novi sistem bi funkcionisao savrseno da su svi informaticki pismeni. Stigne ti link, popunis podatke i platis karticom. Ali 90% ljudi kod nas je informaticki nepismeno. E sad, nisu krivi oni, vec makedonci koji su to trebali da znaju. Takve sa strane i omoguciti nesmetano kretanje kolona, bez zastoja. Ja cu tek videti da li me ceka kazna. Vozim normalno, ali makedonci su kriminalni sa njihovim autoputem. Promenio sam 5 maksimanih brzina za 10km puta, i to je variralo od 50 do 120km. I sad ne uleti u prekrsaj. Kod nas je na autoputu 130 i to je to.

imas i kod nas deonica autoputa gde je ogranicenje 100 kmh a u tunelima i 80 kmh. pre neki dan sam to sve prosao sa 140 kmh, videcemo da li ce stici kazne 🤔🤣

pitanje. koji tag se koristi u cg?
imam 3: za grcku i dva domaca (pri i postpejd). pretpostavljam postpejd (taj koristim i za mkd)?
hvala.

Prosao danas po 1h na granicama, 2h ukupno, krenuo u 5:30 iz Sartija po Grckom vremenu.

Ove kamere u MKD nisu nikakav bauk, spustili su ogranicenje na 120 svuda, ima jasan znak za kamere svuda gde je kamera i to je to.

Nema namestaljki i slicno kako pojedini ljudi pricaju po netu.

A i kazna je 20eu za prekoracenje do 30km/h. Smesno.

Sa ovakvim sistemom što su napravili gde moraš da ostavljaš kopiju pasoša da bi platio kaznu za parkiranje ili brzu vožnu, radije bih čekao u redu. Da ne bih tražio svoje ime na temi "curenje podataka" par meseci kasnije.

Jeste debilan sistem, nema smisla.

Na to nisu organizovani uopste cak i danas kad sam prolazio grupa policajaca ceka da prodjes na nekadasnji makedonski portal i gleda dal imas kaznu i prica ti idi dalje ili stani sa strane, ja dao gas nisam izvalio sa gledaju to pa mi vikali da stanem. 😂

Nije problem platiti kaznu, i treba, ali ne na ovaj nacin.

Nazad
Vrh Dno