Šta je novo?

Heroes of Might And Magic: Olden Era

U moru loših AAA naslova ovo je top igra...jedna od retkih koja me je držala više sati sa računarom, a i nije AAA 🙂. Mana je što nije baš ispeglana u smislu da fale neke stvari.No kada se pogleda cena igra je za svaku preporuku ber što se mene tiče.

Ovo je early access verzija, ispeglana verzija dolazi na jesen. Ima bas dosta toga da se ispegla

Uf,jeste da sve nekako liči na trojku,ali opet dosta je i različito....što bi se reklo nije to to...bar meni.......ustvari ne znam ni da li je moguće da se napravi moderna trojka

Kupio sam ključ za 16 evra i spreman sam da tvrdim da su ovo najbolji Heroji. Samo jedna stvar nedostaje, Romerova vanvremenska muzika.

Fale i sezone, kada odredjeni monsteri imaju bolji prinos te nedelje, svasta nesto dobro su ubacili, nisam siguran zasto je to izbaceno.
Igrao sam sve Heroje osim keca, Kings Bounty ove nove, Songs of Conquest, modovanu rusku trojku. Neke stvari koje su ovde ubacili mi se mnogo vise dopadaju nego HoA resenja.
Ideja sa levelovanjem skilova i artefakta je odlicna i donosi novu dubinu u igru kao i kombinacije i bukvalno buildovi koji se mogu praviti na taj nacin.

Kombinacije "gradova" su daleko ispred onih Pirate Cove i fazona u HoA, usudicu se da kazem da su kombinacije monstera bolje nego li Shadow of Death. Ideja da je Archangel ranged unit mi se mnogo dopada, bukvalno naslednik legendarnog Titana samo bolji jer sada svaka upgraded jedinica ima svoje skilove 🙂 Konacno pravda za Bone Dragona koji je uvek bio sprdnja od level 7 jedinice, sada su ga izbacili i postavili uvek neverovatno jakog vampira na njegovo mesto samo je sada kao level 7 slabiji nego li u HoMM3 sto je bio kao level 5 bese. Ono je bilo bruka OP od level 5 jedinice. Malo je ova varijacija na Rampart slabija, ali tu je sada Phoenix koji kida... zmajevi nisu jaki kao ranije.

Grafika deluje katastrofa kada se gleda preko youtube ali je zapravo fina, nesto izmedju HoMM2 i HoMM3 stilski, samo je jelte prezahtevno posto je ipak 3D, i naravno slabije pregledno nego 2D mapa iz trojke ali opet preglednije nego druge HoMM5 i HoMM6 a pogotovo u odnosu na Songs of Conquest koja je bas teska za oci.

Muzika definitivno najveca mana, totalno nenametljiva, ne primeti se da je ima a u Herojima i slicnim igrama sam ipak navikao da mi muzika odvuce paznju sa desavanja na ekranu. Nije losa muzika, moze da prodje samo nije ono na sta smo navikli kada su kvalitetni Heroji u pitanju. Nije ovo:

Ili recimo ovo sto su Rusi skuvali u Kings Bounty, mnogo pre nego sto je Witcher 3 popularisao slovenski narodni melos.

Meni su Heroji cetvorka trashy igra, ali sam kada sam prvi put cuo ovu i neke druge numere stao sam sa igranjem i krenuo da slusam.

Iako sam ovo cuo jedno milion puta, dodje mi da ugasim soundtrack Olden Era i pustim ovo da svira umesto...

Poslednja izmena:
@Envoy
Songs of Conquest koja je bas teska za oci.
SoC sam bukvalno zaobišao, probao sam neki "demo" ili skinut sa neta. Rekao ovo je za SteamDeck (handheld) i ništa više.
Previše pikselizovana grafika za moj ukus, ono na velikom ekranu ne možeš da razlikuješ jedinicu od terena. Iskreno su preterali moglo je to dosta bolje.

HoMM3: HoA mod mi je onako, iskreno nije baš da se uklapaju novi zamkovi, ostale stvar is OK. Mada najviše sam igrao WoG, ono mi bilo OK sa tim neki modifikacijama.

Nazad
Vrh Dno