Šta je novo?

Akcione kamere (GoPro, Yi, Eken, SJCAM...)

Koja cena?

Ja sam se naigrao sa mojom x5, mnogo vise nego sa gopro koju sam kupio ima 7 8 godina. Koristim je za akciona dešavanja, karting, bajs, skijanje itd mada imam i snimaka sa ulice.

Najbolja "igračka" koju sam u poslednjih 10 godina kupio sebi.

450€,dva meseca star. U garanciji 2 god.
Koju karticu koristiš.
Ja imao i kontrolori drona Sandisc V10. Mislim da je pisanje 90MB i pustio da snima u 8K.posle 15min se prekinuo snimak.
Guglao, verovatno zato sto je kartica spora.
Koju karticu koristiš i jesi probao neki duži od 15min snimak?
Da kupio sam Essentials Bundle. Kamera je brutalna, koliko samo podesavanja

Imam Samsung pro plus od 256GB. Da sam znao sta ce se desiti sa cenama samo par meseci nakon kupovine, kupio bih bar još 2 takve ili možda i 2 od 512...
Što se tiče brzine, prva koju sam stavio u kameru je bila neka Kingston koju sam taj dan izvadio iz dashcam iz auta i imao sam problem kao ti. Nije bila dovoljno brza. To je bilo za probu dok ne kupim ovu Samsung dan kasnije. Sa njom nikakvih problema, snimao sam i po pola sata klipove.

Daaa, zaboravio sam da su cene memorije drastično skočile. Znam kad sam kupovao za dron bilo nesto oko 2.500din. Sad 4.500din za 128GB za brzinu od 200MB čitanja. Planiram da kupim Kingston Canvas Go plus.

8k je zbir oba senzora. Zapravo insta360 ne koristi ni sve pixele nego nesto manje, mislim da je 7.xx zbog zakrivljenja slike, kropovanja, stabilizacije i statijaznam. Izlazni rezultat svakako bude 4k ili niže, nakon editovanja. Ako izabereš nizu rezoluciji za 360 snimak, npr 4k, edit mislim da ne može da bude više od 1080p. Ovo treba proveriti...
Ako se snima u single lens modu, 4k je najveća rezolucija svakako.

Nisam probao da smanjim rez kod 360 snimanja pa nisam znao da li izlaz može na 4k. Sto se tice vece rezolucije kad je 4k snimak, to mi nema smisla, upscale na veću rez od originalne, kakav tu kvalitet slike može da bude?

Nazad
Vrh Dno