Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne kapiram na koju foru je kod nas besplatna ta zamena ekrana i oštećenja a u americi se doplacuje?
Ćuti i uživaj dokle možeš.

Ili ako ti je čudno ti uzmi 100e i časti ljude u servisu čisto da bude sve kako treba i da ništa ne bude čudno 😀

Ima malo slobode izgleda. Meni su na iPhone-u stavili novu bateriju iako je bila oko 83%.

Zavisi šta se menja - ako su leđa otišla, tu ide sve spojeno, tipa i baterija i staklo i još neki deo.

je li može pomoć? danas mi je poslednji dan za apple care za moj laptop, za dva dana ističe ženi.

prvo sam se mlatio sa amazonom, blokirali su moj pa ženin nalog pa sam popizdeo i napravio novi pa su i taj blokirali, onda su nam dva tri odblokirali istovremeno ali uplate nisu prolazile 😀

danas napokon posle chat sa Amazon podrškom prođe uplata i kupim apple gift cards I napunim nalog sa 115 dolara.
ali ne mogu da aktiviram apple care? Trazi mi payment method a ni kartice ni PP ne prihvata niti mi nudi da trosim apple kredit.

Poslednja izmena:
Možeš jedino ako imaš američki PayPal nalog. Ne može da se plati ni prva rata, a ni ceo iznos preko gift kartice, tačnije, preko balance. Mora da bude neki payment method bar za prvo plaćanje čak i ako plaćaš na rate za telefon.

e ***, ništa od toga.

sad sam pokušao da napravim američki paypal, ne stižu mi kodovi uopšte, ništa.

ne vredi, neću da aktiviram apple care, potrošiću balance na neke pretplate ili nešto.

Zasto svi koriste USA naloge u Srbiji?

ne koriste svi

Многе апликације нису доступне у нашем регион (Gboard, PayPal, на пример), те се стога користи или SAD или налог неке друге земље.

Zasto svi koriste USA naloge u Srbiji?

Ovo sve što su kolege već napisale, a i kad je prvi put napravljen nalog, skoro dve decenije, Srbija nije bila ni blizu najave da će biti na spisku zemalja gde je mogu će napraviti nalog 😃

Bilo bi idealno kad bi omogućili i Apple Care za Srbiju da se plaća sa kartice.

Poslednja izmena:
e ***, ništa od toga.

sad sam pokušao da napravim američki paypal, ne stižu mi kodovi uopšte, ništa.

ne vredi, neću da aktiviram apple care, potrošiću balance na neke pretplate ili nešto.
taman sam odustao i onda je proradio inat i rekoh sad cu ga aktivirati pa ne znam.
mucio se sa sms virtual skoro dva sata, nikako da stigne sms.

presao na text verified, instant je stigla poruka, naravno preko VPN-a sam pravio PP.
Yettel mastercard prosla iz prve, tako je i uplaceno i to je to, sad sam miran.
dva sata mi je bilo ostalo do isteka roka 😂 ko me j kad uvek cekam poslednji trenutak, ali nema veze, uspelo je

Napiši kako je bilo sve postupno, pošto izgleda bude kod svakog drugačije, pa da vidimo šta sad prolazi.

Otprilike su zato i USA birali, neko može da pomogne 🙂
Za USA možeš direktno sa Apple store, našim platnim karticama, da dokupiš Gift card i time si rešio sve vidove pretplata dopunom balansa.
Ja dosta koristim i Srbiju otkako se pojavila, ima nekih aplikacija koje koristim a imaš ih samo na našoj prodavnici.
Ne znam kakav je odnos na kursnim listama, pretplatama, cenama, taksama... Ali npr. za Playstation sam pogrešio kod UK, dosta je jeftinije na USA...

Skoro je neko opisao opet proceduru za Pay Pal. Meni tada SMS virtual nije davao opciju kupovine broja za registraciju. Inače ne stiže SMS kao SMS, nego u aplikaciji SMS virtual stiže poruka sa tim kodom. Ima malo unazad koju je čovek aplikaciju koristio.
Izgleda da je bitan taj sms da bude validan tokom aktivacije.
I dalje mi je aktivan Pay Pal na USA nalogu negde od decembra prošle godine (taj sam napravio sa iCloud mail adresom i RF visa gold karticom). I mali je taj PayPal stavio kod njega na telefon i radi bez problema. Juče mu je baš skinuo nešto malo pošto zaboravim da dopunima balans, tj. meni je skinuo 🙂 Koristim ga povremeno, kada nije neka cifra u pitanju da ne bi kucao kartice...

Napiši kako je bilo sve postupno, pošto izgleda bude kod svakog drugačije, pa da vidimo šta sad prolazi.
naravno, ali isto kao i svi ostali.

sve sam radio na računaru, lakše je bilo.
Surfshark na USA
Paypal i kreiranje naloga sa novim mejlom
Textverified servis za broj telefona za Paypal - Imaju Paypal kao izbor servisa i odmah je stigao kod, za razliku od Sms virtual gde PP kao opcije nema nego se bira "other" ali mi kod svakako nije stigao ni posle 4 sata i tipa 50 promenjenih brojeva.
Registrovao PP nalog, dodao Yettel Mastercard koja je odmah prošla.
posle dodao Paypal na apple kao payment method, uplatio i to je to.

unlinkovao sam karticu sa Paypala da smanjim šansu da mi blokiraju nalog a i da dogodine skine kredite sa apple balance-a.

Mislim da je samo pitanje trenutka kada ce ti blokirati PayPal ali nadam se da gresim.

ma neka blokiraju, nije ni bitno više. za godinu dana će uplata ići iz balansa umesto PP-a tako da je nebitno.
ako bude trebalo, napraviću opet novi 😁

Istekla je bankovna kartica yettela sa kojom je povezan apple care. Posto ne mogu da pristupim podesavanjima AC+, hoce li se samo promeniti ili ce mi otkazati?

I drugo, kako ja da otkazem ac+ kada npr budem telefon prodavao?

Misliš da je ta kartica povezana sa PayPal nalogom koji si pravio ili ti povlači sa kartice, koju si koristio za prvu ratu, još pre dok je moglo, za rate 😃

Nisam siguran daće bilo šta da obnovi, ali zato možeš da unapred kupiš gift karticu i redemuješ i miran si.

Možeš da otkažeš Apple Care tako što ideš na Settings, tvoj Apple nalog i pod Subscriptions uđeš na Apple Care, cancel i miran si.

Apple care, kao i sve ostale pretplate i slično, ti povlači sredstva samo onako kako je podešeno u Apple account/Payment and Shipping.
Tu imaš add payment method itd...
Istekla kartica se inače još menja u Wallet-u za Apple Pay uslugu ili u samoj Pay Pal aplikaciji ili sajtu, ako ide preko toga.
Apple care samo povlači sredstva sa tih mesta.

Nemam uopste pristip pretplatama ni kad se ulogujem na nalog sa kog sam kupio ac+ a kartica je istekla. Sta da radim? Tada sam uspeo da kupim sa srpskom platnom karticom (pre 2 godine)

Kupi gift card za taj nalog.
Otvoriš Apple store aplikaciju, uzmeš gift card by EMAIL (ne mail) i pošalješ sam sebi. Platiš bilo kom našom karticom.
Staviš u Payment and Shipping da troši prvo balans.

Kako nemaš pristup? Sve može da se otkaže. Ako hoćeš da se produži uplati pare i samo će. Ako nećeš onda cancel... Jedino ako nisi nešto zbrljao sa nalozima.

Nemam uopste pristip pretplatama ni kad se ulogujem na nalog sa kog sam kupio ac+ a kartica je istekla. Sta da radim? Tada sam uspeo da kupim sa srpskom platnom karticom (pre 2 godine)

Kao što je napisano

zato možeš da unapred kupiš gift karticu i redemuješ i miran si

Kad se uloguješ ideš na

Settings, tvoj Apple nalog i pod Subscriptions uđeš na Apple Care, cancel i miran si
Pročitaj

https://support.apple.com/en-us/118428?device-type=iphone

Nelogično je da ne možeš da uđeš na tvoj Apple nalog.

Kaže da uđe na nalog a nema opciju da "pristupi" pretplatama.
Ili je omanuo nalog pa naravno da ne može da uradi nešto, ili jednostavno mu otkazali ako je prošao rok (valjda 30 dana).
Ništa mi nije jasno, otvoriš Subscription i viidš šta ima. Ja kod mene vidim i Apple TV koji je mali dobio gratis dva meseca i deli se pošto je napravljena familija. Naravno da ne mogu ništa da uradim sa time.
Isto i sa AC+. Mogu da vidim samo da je aktivan, ali nije u Subscription delu, pošto je na njegovom nalogu. Nalazi se ispod Subscription pod DEVICE INFO ili "Tvoje ime" iPhone. Ima stavka AppleCare and Warranty i piše kakvo je stanje.
Kod njega je to drugačije ali nije tu da sada proverim, davno sam gledao gde se nalazi. Možda je pod Subscription, možda pod Device Info. I postoji Cancel dugme.

Da li je neko primetio da je AC+ poskupeo od avgusta meseca? Imam AC+ za iPad i do sad je bilo 2.99$, a sad je 3.49$. Inače, već dve godine plaćam isti.

Imam iPhone 15 Pro sa aktiviranom mjesečnom pretplatom za AC+, nisam do sada imao problema, osim baterije koja je sada na 83%. Da li trebam čekati da bude ispod 80% i da se pojavi service opcija, kako bi izvršio besplatnu zamjenu u okviru ove pretplate ili mogu i prije to obaviti? USA nalog, preko 2 godine aktivna pretplata.

Nazad
Vrh Dno