Šta je novo?

Retro Svet Mobilnih Telefona

Honor predstavio neki "robot" telefon... Meanwhile, robot telefon pre 20 godina:

Da ne nabrajam svoje telefone pre smartphone ere,
ali HTC Wildfire se čuva u sobi kao uređaj sa kojim je meni počelo novo doba tehnologije:

DSC05720.webp

Bilo je to vreme dedicated touch buttons, optical trackball i CyanogenMod softvera, iako je HTC Sense bio ispred Samsung TouchWiz-a.

Nasledio ga je HTC One M7 GPE, koji je takođe ispravan i čuva se kao uređaj decenije po proceni pojedih poznatih review sajtova.
A u odnosu na Wildfire, bio je "nebo i zemlja". Toliko je tada tehnologija napredovala za samo nekoliko godina.

Sve ostalo je došlo kasnije, ali ostala je praksa da svaki naredni mora biti, ili približno biti - stock Android.

Meni je taj HTC Wildfire bio prvi nov kupljen android, uzet u VIP-u na pretplatu. Pre toga imao polovan HTC HD2 a pre njega HTC Touch Pro2. Steta sto su propali, imali su period solidne dominacije na trzistu. A definitivno telefon koji je na mene ostavio najjaci utisak je Huawei Ascend Mate 7. Za ono vreme odlican dizajn i kvalitet izrade, aluminijumska ledja, FHD ekran od 6 inca, mali bezeli, ogromna baterija, fingerprint na ledjima, prakticno prvi koraci Huaweia u premium segment.

Nazad
Vrh Dno