Pa da podelim utiske mesečak dana nakon prelaska na M8P.
Rekao bih da sam najviše oduševljen ekranom (oči više ne bole), ergonomijom (zaobljene ivice, navikao prst da "legne" ispod ringle) i baterijom.
Aktivno koristim dve kartice, nemam društvene mreže, malo YT, pozivi, outlook, viber, whapp, telegram po ceo dan i baterija bez problema izgura dan i po (100% od 6h ujutru do ~20% sutradan popodne). Bude to i duže kada sam češće na wifi.
Za prijem signala bih rekao da ima malo bolji od prethodnog telefona.
Otključavanje otiskom prsta je takođe veliko osveženje.
Fluidnost ne pominjem, jer u poslednjih 10-ak godina nisam imao problema s tim ni sa jednim flagship telefonom (osim prokletog iOS26).
Iako mi je kamera delovala odlično prvih nekoliko dana sa slikanjem i snimanjem tu i tamo, nakon aktivnijeg korišćenja bih čak rekao da mi se ne sviđa uopšte. Video pogotovo, iPhone me je tu razmazio. Napominjem da nisam napredni fotograf, ali mi se čak i kao laiku ovo ne sviđa.
Na bežičnom punjaču u kolima se telefon toliko zagreje, da sam prestao tako da ga punim. Ne pamtim da mi se čak i 15-ica toliko grejala.
Primetan je bug sa Outlook aplikacijom za telefon, kada uđem u neki mail, proguta mi nekoliko slova/brojeva, nekad i cele rečenice. Pročitao sam da se to dešava i na nekim drugim android telefonima, tako da ne mogu da kažem da je problem samo do Honor-a.
Ono što jeste problem do Honor-a i verovatno moja najveća frustracija vezana za ovaj telefon - Android auto. Konkretno bežična konekcija.
To je u prvih par dana radilo normalno, pa je počelo sve češće da zaje*ava (tipa 4 od 10 puta ne može da se konektuje), a sada sam srećan ako se jedanput konektuje u 7 dana.
Verovatno sam isčitao sve reddit komentare na tu temu, pitao AI, guglao i ništa što su predlagali nije pomoglo. Na kablu radi normalno.
Što se tiče samog MagicOS, sve to šparta kako treba, ali me malo nervira ovo kopiranje Apple-a.
Kako sam godinama ranije bio na iOS-u, navikao sam na kompromise, tako da ću izvesno "svariti" dobar deo i kod Honor-a.
Sve u svemu, drago mi je što nisam morao da platim punu cenu telefona.