Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Na cinestar sajtu ga recimo nema u najavama.

@tozovac

Хвала на одговору, читао сам и ја сличне текстове али нигде се не спомиње ништа конкретно за Србију, нема чак ни најаве за нове филмове који ускоро долазе у CS и CP биоскопе.

Те давне 1991. године када је филм изашао сам гледао биоскопски снимак на VHS касети (наравно временом гледао филм много пута у много бољим снимцима) па бих сада хтео да исправим ту грешку из младости...😃

Nisam gledao kad je bio aktuelan, ali eto sinoć pogreših:
Gods of Egypt

Otprilike jedino što je zanimljivo jeste kako je čovek koji je '90ih snimio The Crow, i pogotovu Dark City (director's cut naročito), spao na ovo...

Nakon što sam odgledao Odiseju kod nas u IMAX-u, morao sam da je overim i u 70mm. Pa tako svratih na jedno vikend putovanje u Prag.

Utisci u filmu su ostali isti kao i prošli put, klasičan Nolan, ne odstupa od svojih šablona, i po meni je uz Dinu, ovaj film jedan od retkih u poslednjih 4-5 godina koji može nositi status epic filma.

1000016509.webp
1000016512.webp

1000016515.webp

Gledanje filma u 70mm definitivno ima svoju čar, daleko kvalitetnije boje, jer se pušta direktno sa trake, plus naravno čuveni veći aspect ratio.

Takođe, na kraju filma, zamolili radnike da nam pokažu to čudo od projektora:

1000016535.webp

Prilozi

• 1000016514.webp
    1000016514.webp
    60.8 KB · Pregleda: 47
  • 1000016533.webp
    1000016533.webp
    155.4 KB · Pregleda: 45
pa jok, espreso aparat...

А пројектор 2 тоне...
I još jedna zanimljivost, projektori za 70mm IMAX se više ne proizvode i svi ovi trenutno aktivni u svetu, su zapravo refurbished stari projektori. To je i jedan od razloga zašto ne mogu da otvore nove lokacije sa 70mm projektorima, potrebne su im godine da pronađu stare i donekle ispravne projektore i da ih refurbishuju.

Kao poređenje evo i IMAX digital projektora iz iste sale, daleko manja grdosija:
25e2955d-9bd0-444e-a949-c7d2d4aca366-1_all_10911.webp

Сад, кол'ко је тачно, не знам.
Moji nisu hteli da čekaju da vidimo da li će se kod nas prikazivati kaže puštaj. Jedva sam sinoć izbegao gledanje 3 dela. Ali avaj moraće sve da se obnovi. Ako bude u bioskopu T2 baciće se oko svakako.

Kada imaju normalnog oca 👍🏻
Vidi se i po izvlačenju iz naftalina tih starih filmskih hitova i vraćanja ponovo na veliko platno da nemaju aduta u rukama. Ovaj period u filmskoj industriji se treba zvati remasteresansa.

Nakon što sam odgledao Odiseju kod nas u IMAX-u, morao sam da je overim i u 70mm. Pa tako svratih na jedno vikend putovanje u Prag.

Utisci u filmu su ostali isti kao i prošli put, klasičan Nolan, ne odstupa od svojih šablona, i po meni je uz Dinu, ovaj film jedan od retkih u poslednjih 4-5 godina koji može nositi status epic filma.

Pogledajte prilog 550199
Pogledajte prilog 550200

Pogledajte prilog 550202

Gledanje filma u 70mm definitivno ima svoju čar, daleko kvalitetnije boje, jer se pušta direktno sa trake, plus naravno čuveni veći aspect ratio.

Takođe, na kraju filma, zamolili radnike da nam pokažu to čudo od projektora:

Pogledajte prilog 550203
Mene taj format izluđuje. Super je što je projekcija sa trake pa ima neograničenu rezoluciju ( ustvari nema rezoluciju), ali taj odnos stranica ne mogu da prihvatim. Kapiram da je širina platna najmanje ista kao i u našem Imax-u samo što je visina veća, ali opet...Nekako mi je prirodniji makar 16:9 format ako ne 2,76:1. Možda zbog TV-a u poslednih 20-ak godina. Jedva se nateram da pogledam neki noviji film u 4:3 formatu, a baš su navalili u poslednje vreme. Jedino mi je The Artist imao ubedljivo opravdanje zašto je tako snimljen.

Moji nisu hteli da čekaju da vidimo da li će se kod nas prikazivati kaže puštaj. Jedva sam sinoć izbegao gledanje 3 dela. Ali avaj moraće sve da se obnovi. Ako bude u bioskopu T2 baciće se oko svakako.
3.дела, а ни осталих, се право да ти кажем, ни не сећам, толико су добри. 😀 Мада, мени ни 1.део није нешто, шта знам. Вероватно зато што сам прво гледао двојку.

Kako god ostali da se poređaju, T1 i T2 su visoko iznad po svim kriterijumima, bez obzira što je T1 u suštini niskobudžetni SF horor.

2 najbolja pa 1 a 3 najlosija. Od ostalih 4 za nijansu bolja od 5 i 6 a ide iza 2 i 1. 4 jedva cekam da obnovim
Confused Thinking GIF

3.дела, а ни осталих, се право да ти кажем, ни не сећам, толико су добри. 😀 Мада, мени ни 1.део није нешто, шта знам. Вероватно зато што сам прво гледао двојку.
Prvi deo je odlicna baza za dvojku koja mi je u top 3 filma ikad.

Тад нисмо знали за реч хајп, подсети ме сад, појавио се у локалном видео клубу пред сами рат, биле су листе чекања и посебна цена за изнајмљивање. Нисам га дочекао тад...

Killer Heat

Gledao sinoć na HBO nešto što je po zamisli scenariste i reditelja trebalo da je triler a što je postalo predvidivo u prvih nekoliko minuta filma, bez ikakvih misterija ili nekog twista.
Likovi krajnje jednodimenzionalni i nezanimljivi a naročito Rob Stark i jedini kvalitet ovog filma je što traje svega sat i po + pejzaž grčkog ostrva

Ocena na IMDB od 5,6 krajnje velikodušna i rekao bih nezaslužena.

Skeleton Key (2005)
Obnova nakon preko 10 godina i na drugo gledanje jednako jak. Odličan folk horor sa efektnim krajem. Sigurno u Top 10 mojih omiljenih horora. Nema razloga za manju ocenu.
Žao mi je što je ovaj film podcenjen. Vrlo podcenjen.
8/10

Mandalorian and grogu.... Jedna losa epizoda a ne film... Katastrofa, dizni ne prestaje da urniše sve što dohvati.

Lee cronins the Mummy
Katastrofa gluma, film s' brda s' dola, imao potencijala ali bruka kako je loš ispao...

Evil.dead.Burn
Wow. Meni je legao jer sam ljubitelj franšize. I scene gde se vidi bruce Campbellova slika na stepenicama kada baka se vozi na drugi sprat... Nice touch easter egg.

Black Box (2026)

Žali bože sat i po vremena 🤣 Đubre od filma, sve je katastrofalno loše, od scenarija, režije, glumaca, glume, lažnog aviona... Podsetio me na "Zmije u avionu" sa Semjuelom L. Džeksonom...

Skeleton Key (2005)
Obnova nakon preko 10 godina i na drugo gledanje jednako jak. Odličan folk horor sa efektnim krajem. Sigurno u Top 10 mojih omiljenih horora. Nema razloga za manju ocenu.
Žao mi je što je ovaj film podcenjen. Vrlo podcenjen.
8/10
Доста добар. Прва половина мало неубедљива, али друга одлична. Хвала ти на препоруци.

Sinners izbljuvak najstrašniji. Sem muzike nista ne valja. Takodje sramota je videti sa kakve muzike su crnci spali na nazovi rep i hip hop. Skinuse im fizičke i metoše mentalne okagije.

Gledao T2 u bioskopu Sumadija u Kragujevcu. Jedna od najakusticnijih sala kod nas. Kakav je to dozivljaj bio te davne 1991. E sad,posto sam konacno na odmoru,a opremio se sa xiaomi soundbarom 2.1 pro( sta cu ,fan sam xiaomija 😉 ) ,ima da odgledam sve te stare hitove ponovo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno