I još jedna zanimljivost, projektori za 70mm IMAX se više ne proizvode i svi ovi trenutno aktivni u svetu, su zapravo refurbished stari projektori. To je i jedan od razloga zašto ne mogu da otvore nove lokacije sa 70mm projektorima, potrebne su im godine da pronađu stare i donekle ispravne projektore i da ih refurbishuju.А пројектор 2 тоне...

Moji nisu hteli da čekaju da vidimo da li će se kod nas prikazivati kaže puštaj. Jedva sam sinoć izbegao gledanje 3 dela. Ali avaj moraće sve da se obnovi. Ako bude u bioskopu T2 baciće se oko svakako.![]()
Terminator 2 u bioskopima - Kultni klasik slavi 35 godina u 2026. - Mega blog
Pogledajte titlovani trejler! Terminator 2 u bioskopima slavi 35 godina. Pogledajte kultni spektakl Džejmsa Kamerona u 4K i 3D formatu od 29 avgusta 2026.www.megablog.rs
Сад, кол'ко је тачно, не знам.
Mene taj format izluđuje. Super je što je projekcija sa trake pa ima neograničenu rezoluciju ( ustvari nema rezoluciju), ali taj odnos stranica ne mogu da prihvatim. Kapiram da je širina platna najmanje ista kao i u našem Imax-u samo što je visina veća, ali opet...Nekako mi je prirodniji makar 16:9 format ako ne 2,76:1. Možda zbog TV-a u poslednih 20-ak godina. Jedva se nateram da pogledam neki noviji film u 4:3 formatu, a baš su navalili u poslednje vreme. Jedino mi je The Artist imao ubedljivo opravdanje zašto je tako snimljen.Nakon što sam odgledao Odiseju kod nas u IMAX-u, morao sam da je overim i u 70mm. Pa tako svratih na jedno vikend putovanje u Prag.
Utisci u filmu su ostali isti kao i prošli put, klasičan Nolan, ne odstupa od svojih šablona, i po meni je uz Dinu, ovaj film jedan od retkih u poslednjih 4-5 godina koji može nositi status epic filma.
Pogledajte prilog 550199
Pogledajte prilog 550200
Pogledajte prilog 550202
Gledanje filma u 70mm definitivno ima svoju čar, daleko kvalitetnije boje, jer se pušta direktno sa trake, plus naravno čuveni veći aspect ratio.
Takođe, na kraju filma, zamolili radnike da nam pokažu to čudo od projektora:
Pogledajte prilog 550203
3.дела, а ни осталих, се право да ти кажем, ни не сећам, толико су добри. 😀 Мада, мени ни 1.део није нешто, шта знам. Вероватно зато што сам прво гледао двојку.Moji nisu hteli da čekaju da vidimo da li će se kod nas prikazivati kaže puštaj. Jedva sam sinoć izbegao gledanje 3 dela. Ali avaj moraće sve da se obnovi. Ako bude u bioskopu T2 baciće se oko svakako.
2 najbolja pa 1 a 3 najlosija. Od ostalih 4 za nijansu bolja od 5 i 6 a ide iza 2 i 1. 4 jedva cekam da obnovim
Prvi deo je odlicna baza za dvojku koja mi je u top 3 filma ikad.3.дела, а ни осталих, се право да ти кажем, ни не сећам, толико су добри. 😀 Мада, мени ни 1.део није нешто, шта знам. Вероватно зато што сам прво гледао двојку.
Uz AliensDvojka je vrv najbolji nastavak ikad
Доста добар. Прва половина мало неубедљива, али друга одлична. Хвала ти на препоруци.Skeleton Key (2005)
Obnova nakon preko 10 godina i na drugo gledanje jednako jak. Odličan folk horor sa efektnim krajem. Sigurno u Top 10 mojih omiljenih horora. Nema razloga za manju ocenu.
Žao mi je što je ovaj film podcenjen. Vrlo podcenjen.
8/10
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari