Šta je novo?

Preporuka za mobilni, manji ekran od 6.78"

Rusi

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
690
Treba mi preporuka za novi mob, oko 300e nov. Ako ima nesto zaista bolje dodao bi 50tak evra. Trenutno imam Honor Magic 7 lite. Promenuo bi marku. Ono sto sam shvatio da je ekran od 6.78" prevelik za nosenje, drzanje u dzepu, drzanje u saci. Takodje i tezina mu je velika 189g, sa nekom robusnijom maskom to je oko 250g. Prethodni tel mi je bio A52s on je 6.5", iste gramaze. Ne bi isao vece od toga. Vratio bi se na Samsung ali A56 i A57 su istih dimenzija 6.7", tako da otpada.
Istrazivao sam, zaskao sa ai i dobio par predloga. Nisam nikada ima Google Pixel, vidim da bio imao izbor za 8. Sta mislite? Caskao sam sa Geminijem i spomenuo mi je 8, da je veoma popularan i da je "iPhone u Android svetu". Dao je vise ponuda ali mi je ovo preporucio kao odlican izbor, odlicna kamera, brz procesor, preinstalirane samo Google-ove app,... GPT mi je isto ponudio par mob, poceo je da poredi Motorolu edge 60 neo vs Pixel 8 i on je dosao do zakljucka da je 8 bolji izbor.
Sta bi mi vi preporucili?

Motorola Edge 60 Neo

.. ako je bitno, stiže joj i update na Android 17, čini mi se.
A i najsličniji je Pixel uređaju po softveru.

edit: sada videh da za nju već znaš.

Moracu malo da pogledam recenzije i neki video o njemu pa da vidim koliko je po mom ukusu. Jesi ga imao ili neku drugu Motorolu pa da mi navedes neko licno misljenje?

Treba mi preporuka za novi mob, oko 300e nov. Ako ima nesto zaista bolje dodao bi 50tak evra. Trenutno imam Honor Magic 7 lite. Promenuo bi marku. Ono sto sam shvatio da je ekran od 6.78" prevelik za nosenje, drzanje u dzepu, drzanje u saci. Takodje i tezina mu je velika 189g, sa nekom robusnijom maskom to je oko 250g. Prethodni tel mi je bio A52s on je 6.5", iste gramaze. Ne bi isao vece od toga. Vratio bi se na Samsung ali A56 i A57 su istih dimenzija 6.7", tako da otpada.
Istrazivao sam, zaskao sa ai i dobio par predloga. Nisam nikada ima Google Pixel, vidim da bio imao izbor za 8. Sta mislite? Caskao sam sa Geminijem i spomenuo mi je 8, da je veoma popularan i da je "iPhone u Android svetu". Dao je vise ponuda ali mi je ovo preporucio kao odlican izbor, odlicna kamera, brz procesor, preinstalirane samo Google-ove app,... GPT mi je isto ponudio par mob, poceo je da poredi Motorolu edge 60 neo vs Pixel 8 i on je dosao do zakljucka da je 8 bolji izbor.
Sta bi mi vi preporucili?
Preporučio bih ti da manje gledaš dimenzije ekrana, a više dimenzije celog uređaja, pa tako uporedi A52s i A57 i kazaće ti se samo 😀

Da, koristim Motorola g15 power.. što je praktično najobičniji Motorola model.
I meni je odličan - zadovoljava sve moje kriterijume.

Prvo i osnovno - čisto Android korisničko iskustvo. To mi je primarno, to nudi.
Drugo - košta veoma malo u odnosu na sveobuhvatnu ponudu, a to mi je takođe veoma bitno.
Ostalo..
Ima sve kao i svi drugi.
Telefoniranje, poruke, internet, aplikacije.. ima sve i sve radi bez greške.
Čak je i kamera ok za vizuelne uspomene, QR kodove i sl.

E sada, Motorola kao brend.. mmm.. možda softverska podrška, ili ne dovoljna zastupljenost iste, nekome može biti minus.
Pogledaj ovde kako to izgleda:

Sve u svemu, kako hardver napreduje i kako je poslednjih godina taj napredak sve ravniji - prave razlike se osete baš u softverskom delu.
A Motorola je u njemu jedinstvena za sebe, baš kako su i ostali brendovi jedinstveni svaki za sebe. Pa sada zavisi, kome šta odgovara.
Specifikaicje i grafikoni su za one koji uređaje kupuju zbog onoga što je na papiru.. rekao bih.

Uzmi bilo šta. I onako ćeš najverovatnije koristiti isto kao i prethodni telefon. Pa, ako su ti sada primarni gabariti - to i gledaj.

Nazad
Vrh Dno