Ja sam ih skidao vise puta tokom zadnjih recimo 5 godina, za ciscenje bojlera, skidao slavinu zato sto upada mulj u zidnu cev kad se gasi voda u zgradi. Onda se zapusi cev. Obicno to ne stigne do slavine ili creva, cini mi se. Skidao sam ponovo pre par nedelja kad sam nosio u radnju.
Nisam do sada imao problema sa crevima mada nisam gledao unutra. Jedino ako se unutra nesto dogadjalo ili skupljalo. Normalno se odvrnu i zavrnu, spolja deluju normalno. Ja u stvari ne znam koliko je to tacno staro. Znam da oko 12 god. nisu menjane i da je bojler najmanje 12 god. star. Ne znam da li su creva menjana pre toga. Zaptivke su normalne tj nista ne curi, zapinje, nista nije vlazno oko njih i sl. Uglavnom je sve korisceno uglavnom sa hladnom vodom u poslednjih 12 god. Jedno vreme hladna voda kroz bojler. Sudopera se koristi malo tj nije kao da cela porodica stalno koristi. Jedino slavina deluje lose zato sto je verovatno stara i jeftina.
Kad se prvi put nauci, veoma je jednostavno skinuti creva i slavinu i vratiti, naravno uvek sam radio sa istim, nisam nista menjao.
Pretopostavljam da bih mogao preventivno da promenim i creva. Da li je rizik samo da ce nesto da curi/pukne ili postoji rizik od toksicnih materija kao budj koja se skupila unutra u crevu?