Šta je novo?

Youtube Premium [Family plan] (Vazna pravila u prvom postu!)

I meni su ukinuli danas YT family pretplatu (Turska, ios). Ne prolazi nikakva fora za obnovu… (možda sutra)
Neće i neće!
Na nalogu što mi je ostalo "kredit" potrošiću na neke aplikacije dokle i to daju/može.

OFF
Na iPhone ide Brave Browser a na Apple TV mutube (da ne gledamo reklame).
ON

"Bilo je ljepo dok je trajalo..." (1994) 😎

Ja sam na "Indiu" nekako obnovio ...imam oko 20e, reko da ispucam bar...i vise ne uplacujem, idem na nas, ne mogu vise 😀

Pretplatio se danas na Lite, bolje da nisam.. Na svim videima koji imaju veze sa muzikom iskaču reklame u istoj meri kao da nemam Premium i nije dopušteno puštanje u pozadini. Ostali sadržaj je oslobođen reklama — gledao sam par vlogova o putovanjima i nije ih bilo. Sve u svemu za taj novac, razočaranje.
Ne znam za muzicke videe (koristim Spotify za muziku, ne YT video), ali svi normalni videi mogu u pozadini, barem kod mene na DE Lite.

Plus download radi isto tako, tako da meni nema razlike u odnosu na prethodni Premium koji sam imao.

Na svim TVovima isto nema reklama...

zaustavljena pretplata danas, indija, dodao sam net banking i uspeo da obnovim pretplatu preko itunes i piše da je aktivna do sledećeg meseca, ali kada uđem u youtube aplikaciju piše i dalje da je pretplata zaustavljena i stoji opcija renew, kada je kliknem piše "We coudnt verify your country". Prošlo je par sati od obnove pretplate kod Apple, a i dalje nije aktivna na jutubu. jel ima još neko ovakav problem ?

Srpski YT Premium, ja sam manager grupe. Ne koristim vpn, u zemlji sam kao i drugarica koja je clan moje grupe i dobila je ovaj mail. Wtf?

Prilozi

• IMG_0192.webp
    IMG_0192.webp
    56.4 KB · Pregleda: 141
Šta je sa Indijcima i Turcima? Nemojte ****** da će me, nakon što sam uspio dodati tursku karticu, dočekati ovo? 🤣🤣

Srpski YT Premium, ja sam manager grupe. Ne koristim vpn, u zemlji sam kao i drugarica koja je clan moje grupe i dobila je ovaj mail. Wtf?

I moja drugarica dobila email, u panici je 🙂 . Clan je moje grupe, vec drugu godinu smo na srpskoj familiji, placam mesecno dinerskom karticom....STa se sada ovo desava, nisam u toku? Inace, stigao joj je email kada se logovala prvi put na TV, dok je gledala na PC sve ok.

Nazalost, to je ono sto pise i sto se podrazumeva kad prihvatis TOS. U praksi je bilo drugacije do sada, slucanjno ili namerno (kao i sa Netflixom nekada). Pretpostavljam da za varijante preko apple-a i dalje postoji neki dodatni "problem" za google tu, nesto kao ono kad je Apple ranije odbijao da deli podatke vezane za lokaciju.

Kako god, losa vest i za mnoge obesmisljava family varijantu ako tako bude jer prave porodice obicno nece ni da cuju za youtube premium ili bilo sta slicno niti im znaci 😀.

Poslednja izmena:
Znaci to je nova politika YT, da hajde sto ne moze Indija, Turksa .. u Srbiji, nego ne moze ni srpski nalozi u okviru Srbije ? Prtz znaci, sta sad izmisljavaju 🙂

Ne mozemo da znamo, ali eto - nekima se desava ocigledno. Jedino sto bi moglo da se proveri je kako su zemlje na google play-u podesene za te razlicite naloge, da li je tu bilo nekih promena i da li ima nekih zaostalih payment profila kod nekoga, mada veruvatno nije cim su uspesno napravili porodicu u startu.

meni na apple Indiji porodica i dalje najnormalnije funkcionise sa svima (van DOMACINSTVA 😅) .

Poslednja izmena:
Meni je, na primer, nalog na Srbiju oduvek i ljudi u familiji imaju srpske naloge i to radi evo tacno 2 godine bez problema.Placam srpskom karticom.I opet jedna clanica je dobila email, verovatno jos neko od familije, samo se jos nije javio 🙂 . Bas bzvz od YT .

Alavi na pare,izgubice dosta korisnika tako.Bas cu da im placa 1600 i nesto da samo ja imam.Boli me uvo bas....Al kod mene jos niko nije dobio mejl.

I moja drugarica dobila email, u panici je 🙂 . Clan je moje grupe, vec drugu godinu smo na srpskoj familiji, placam mesecno dinerskom karticom....STa se sada ovo desava, nisam u toku? Inace, stigao joj je email kada se logovala prvi put na TV, dok je gledala na PC sve ok.
Meni je, na primer, nalog na Srbiju oduvek i ljudi u familiji imaju srpske naloge i to radi evo tacno 2 godine bez problema.Placam srpskom karticom.I opet jedna clanica je dobila email, verovatno jos neko od familije, samo se jos nije javio 🙂 . Bas bzvz od YT .
Pa problem je ako i ti imaš prijavu na TV i sad se i ona prijavila na TV a niste na istoj IP adresi. Ti ko nosilac domaćinstva možeš na bilo koji uređaj da se prijaviš. A ostali što se vidi iz priloženog sve dok su koristili prenosne uređaje niste imali problema sa domaćinstvom, čim je još jedan član domaćinstva dodao na drugoj IP adresi TV dobijena je opomena.

Ako zagusti a baš želite da plaćate premium, utalite se za ControlD DNS pa podesite u njemu IP redirect samo za YT na zemlju po vašem izboru, i postavite DNS na svaki uređaj gde planirate to da koristite. Nisam se lično igrao sa tim pa ne tvrdim, ali mislim da bi trebalo da onda Gugl centrali izgleda da svi vi uvek pristupate sa iste adrese i lokacije.

Ova šema svakako sjajno radi da se izbegnu reklame, kad se recimo lokacija za YT postavi na Albaniju, nema nikakvih oglasa, ali ovako nema potrebe za VPN-om koji stalno mora da radi i dolazi u konflikt sa drugim servisima osetljivim na region. A DNS može da se namesti i na televizorima, telefonima, kompu... samo kažem.

Pa problem je ako i ti imaš prijavu na TV i sad se i ona prijavila na TV a niste na istoj IP adresi. Ti ko nosilac domaćinstva možeš na bilo koji uređaj da se prijaviš. A ostali što se vidi iz priloženog sve dok su koristili prenosne uređaje niste imali problema sa domaćinstvom, čim je još jedan član domaćinstva dodao na drugoj IP adresi TV dobijena je opomena.
Ja oduvek koristim na APPLETV boxu.

I moja sestra clanica moje Family grupe (svi srb nalozi - Beograd), dobila juce mejl, bila je doduse u Grckoj i gledala je YT poprilicno (mislim da cerka gleda neke crtace domace tamo). Sta u praksi znaci ovaj mejl? Posto u mejlu pise "may be paused in 14 days"?

Nazad
Vrh Dno