Šta je novo?

Deset godina Google Pixel telefona - zašto nije ostvaren veći uspeh?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Google-Pixel-telefon.webp

Deset godina Google Pixel telefona – zašto nije ostvaren veći uspeh?​

Google Pixel telefoni ni posle deset godina nisu masovni hit, ali su postali ključna platforma za razvoj Androida, Tensor čipova i novih Gemini AI funkcija

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...ixel-telefona-zasto-nije-ostvaren-veci-uspeh/

• Like
Reagovanja: uji
Sve je manje-više rečeno. Rebrending iz Nexus je prevashodno zbunio mnoge uključujući i mene pa se stvorio luft u razdoblju od par godina dok se to raščivijalo. Zatim, zvanična prisutnost je skoro zanemarljiva, što znači da nema prodaje preko operatora, od strane Google-a direktno ili preko radnji pa se za nas nabavljaju iz inostranstva. Kad se sve sumira, jasno je zašto nemaju značajniji globalni udeo.

Kupih Pixel 6a u oktobru 2022, skoro nov, od člana foruma. Telefon odličan, za mene još bolji pošto je mali dimenzijama. Prvih godinu dana ja oduševljen. Sve radi kako treba, kamera bajka, ne možeš napraviti lošu fotku. Onda kreću problemi sa svakim novim updejtom. Prvo prestaje da radi tap to wake, tj radi nasumično, više ne radi nego radi. Posle prestaje da radi i Raise to Wake, isto nasumično. Onda prestaje da radi dupli tap po poleđini da napravi screenshot. Isto radi nasumično, više ne radi nego radi. Onda sledeće prestaje da radi fotografisanje i slanje fotogarfije direkti iz Vibera. Fotografiše, ali ne šalje fotografiju. Sledeće prestaje da radi program za auto kameru koji je do tada perfektno radio. Kamera je sa Alija, ali je program radio dok se telefon nije updejtovao. Na drugim telefonima radi bez problema. Dopisivao sam se sa proizvođačem kamere/programa, ali ništa nije rešeno. Sve u svemu sada posle skoro 4 godine mi je muka telefona. Samo kada bi riknuo. ali neće mazga. Baterija i dalje drži dva dana. Tek me ovaj članak ponukao da pogledam koliko je telefon zapravo star i baš sam se iznenadio. Generalno, posle toliko vremena nisam zadovoljan. Drug mi svo to vreme ima Samsunge i kod njega sve radi bez greške. Svaki put se smeje kada mu pokažem šta je novo prestalo da radi kod mene. Ali makar dobijem update-ove pre njega. Hehehe.

Nazad
Vrh Dno