Šta je novo?

Google Pixel 11 / 11 PRO / 11 PRO XL

Budući da je 3nm, iskreno me apsolutno ne bi čudilo da su uspeli da zeznu i battery life. Al aj da sačekamo taj 18.8. pa da vidimo.

1000016257.webp

Za moj Pixel 10 pro XL dobijam 755 funti u trade in, Nov 11 pro XL bi me izasao 524 funte, i dobio nekih 129 funti na Google store kredita..

Ali.. apsolutno ništa nisu prikazali da je vredno upgrade-a.

I povrh svega, izbacili su termometar koji mi je bio prilično interesantan prilikom kuvanja,..
A ubacili neko "šareno svetlo" na zadnjoj strani, meni lično apsolutno nikakvu ulogu nema, nikad telefon ne držim tako poklopljen.. (takođe, subjektivnog sam mišljenja da ljudi koji drže telefon sa poklopljenim ekranom 100% skrivaju nešto.)
A da uzmeš neki matori iphone za 50-100e ko kolega što je pomenuo, uvališ ga za 500, pixel prodaš za 500-600 i onda uz taj kupon izađe da si novi 11 pro xl dobio for free? Lično bi na jedino tako nešto pristao

Ja ne znam dokle Google moze da nas pravi budalama i prodaje jedno te isto (cak nije ni drugo pakovanje, 3 generacije pakuju u istu kutiju). Zar ce stvarno neko zbog led diode za notifikacije koja je bila standard na telefonima pre 15 godina pre kupiti 11 nego 10 ili 9 (koji cak imaju i vise RAM-a)? Naravno da isto rade i Samsung i Apple, ali ovde je tema Pixel. Google telefone koristim od prvog Nexus-a, ali posle pixela 5 osim AI gluposti ne vidim vise nikakvu poentu novih verzija na godisnjem nivou. Ok, mozda je do mene, ali stvarno je sramota da 3 godine recikliraju to ajfonoliko ciglasto kuciste od 200g i ubacuju za po 10% brzi CPU (koji se uvek greje 20% vise od prethodnog)...

Klade se na novi modem. 🤣
Iskreno i ta priča o 2nm je svakako bila običan trač.

Mada realno koliko su i smanjili baterije ? Za oko 50mah ? To može da bude i statistička greška.

Glavni zaključak kao i svake godine da im se može dokle god imaju budžet za marketing da finansiraju NBA ligu i da se reklamiraju u premijer ligi. A imaju beskonačno para..

Sve u svemu, ja bih gledao manji Pro i ne bih gledao 12gb ram već 16, da bude na nivou P10 Pro kod kog je multitasking milina, posle 36h uđem u neki app i samo nastavi gde je stalo.
Ako hoću 16gb, morao bih ići na 512gb što je i optimalno u današnje vreme ako hoću da telefon traje 3+ godine.
Kako je cena za 10 Pro 512gb oko Nove godine bila oko 900€ na oglasima u Nemačkoj, a ove godine je cena za manji 11 Pro 512gb ostala nepromenjena u odnosu na prošlu godinu, može se očekivati da oko Nove godine bude takođe 900€.
Smatram da pored svih poskupljenja, početkom 2027. dati 900€ za novi model sa 16/512 uopšte neće biti loše. Ako su sredili modem i video snimanje, po meni je to prilično kompletan i dobar telefon.

Ps ovo se odnosi samo na manji 11 Pro 512, ostali modeli su poskupeli

Ko ne kupi za vreme promocije, posle se isplati jedino ganjati oglase, kad nekome gori za pare. Novi nikako.

A da uzmeš neki matori iphone za 50-100e ko kolega što je pomenuo, uvališ ga za 500, pixel prodaš za 500-600 i onda uz taj kupon izađe da si novi 11 pro xl dobio for free? Lično bi na jedino tako nešto pristao
Okej, ovo zvuči primamljivo,
Imam 4-5 starih iphona(od XR pa nadalje) u kući, barem dva su bez pukotina i vidim dobio bi oko 450 funti u trade in.
Moj 10 pro XL, cene se krecu od 600-700 funti

^ Nema na cemu, zapratite me za vise finansijskih saveta 😂😇
P.S. javi sta si uradio

Pixelu brzo opada vrednost, steta.

Čoveče daju mi na Google Store DE 615€ za Pixel 8 Pro, izađe me Pixel 11 Pro XL 512GB/16GB RAM-a 915€. Čini mi se da su mi i toliko i prošle godine davali. A kupio ga novog u preorderu za 700€ pre tri godine.

Samo da ne volim još da čuvam sve svoje starije modele 🤣
Ja imam ponudu za 1300€ ,za Pixel 11 Pro XL/512GB. Italijanski Google Store. Ovo mi deluje kao jako dobra ugradnja u cenu.

I dalje ne vidim nikakav razlog da pređem sa 9 Pro XL na 11 Pro XL, a neko sam koji je svake godine uzimao novi model, eventualno ako izleti nešto povoljnije krajem godine.
Da su bar malo stanjili bazele, ili da je čip na 2nm...

Nova glavna kamera, nova telefoto kamera pristojne veličine. Novi procesor sa dostojnim C1 jezgrom koje je ARMov ekvivalent QC Oryon jezgru. Novi modem. 4x brži night sight. Samo na osnovu ovoga za 300-500€ vredi upgrade sa bilo kog dosadašnjeg Pixela. E sada, naravno, zavisi sve od toga kako to zapravo bude u praksi i samim tim treba sačekati recenzije mada bih ga ja lično kupio i na slepo. Moje mišljenje je da je 11 Pro ono što je 8-9-10 Pro mogao i trebao da bude ali sa obzirom na to da je ostatak "konkurencije" mrtav ovo nažalost izgleda kao sasvim dobra ponuda.

Tech influenseri guraju neki glup narativ u ovim "hands-on"-ovima a zadnji put su bili upućeni u hardver telefona otprilike u vreme HTC ere (a ni tad), slažem se da je Gugl/Pixel daleko od idealnog ali ovo stvarno kao da dolazi iz jednog istog izvora sa obzirom da su SVI snimili takoreći isti video..

Poslednja izmena:
Upravo tako @igrice123
Od Pixela ne treba očekivati revoluciju i mislim da niko nije ni očekivao. Svake godine inkrementalna unapređenja i došli smo do toga da je već 10 Pro prilično kompletan. 11 Pro je još zaokruženiji.
Na sve ovo što si naveo, ako je tačno da je unapređeno i video snimanje, to je već okej napredak.
Problem može da bude ta nova grafika, ali videćemo već uskoro kako se ponaša. Drugi problem bi meni bilo 12gb rama tako da bih išao isključivo na 16/512.
Ko ima 8 Pro mislim da će značajan napredak osetiti sa 11 Pro

Koju biste boju uzeli? Sad imam Jade, ali kontam da je potpuno svejedno jer se ne vidi ispod maske. Eventualno zbog kasnije prodaje. Vidim da je više ljudi pominjalo kako je crni mat dobar.

Upravo tako @igrice123
Od Pixela ne treba očekivati revoluciju i mislim da niko nije ni očekivao. Svake godine inkrementalna unapređenja i došli smo do toga da je već 10 Pro prilično kompletan. 11 Pro je još zaokruženiji.
Na sve ovo što si naveo, ako je tačno da je unapređeno i video snimanje, to je već okej napredak.
Problem može da bude ta nova grafika, ali videćemo već uskoro kako se ponaša. Drugi problem bi meni bilo 12gb rama tako da bih išao isključivo na 16/512.
Ko ima 8 Pro mislim da će značajan napredak osetiti sa 11 Pro
Slažem se za ove bezele i 2nm ali im je to definitivno najmanji problem trenutno, iako veoma validan. Inače, ja sam svoj 9 Pro prodao zato što već imam dostojan 'Ultra' telefon ali bih 11 Pro(Xl) bez razmišljanja kupio jer je bukvalno rešio sve ono što mi je smetalo na 9 Pro, makar na papiru i po "hands on" videima.

Koju biste boju uzeli? Sad imam Jade, ali kontam da je potpuno svejedno jer se ne vidi ispod maske. Eventualno zbog kasnije prodaje. Vidim da je više ljudi pominjalo kako je crni mat dobar.
Samo crni. Koliko vidim više ga ni nema na Google store DE u toj boji. Makar 16/512 verzija.

@igrice123
Slažem se sa napisanim. Ako su na to sve sredili i ogromno grejanje na mobilnim podacima onda će to biti bomba iz ugla Google hw divizije

Slažem se sa napisanim. Ako su na to sve sredili i grejanje na mobilnim podacima onda će to biti bomba iz ugla Google hw divizije
Ja se nadam. Moraju biti izuzetno nespsobni da sa ovim hardverom zeznu stvar ali ipak Gugl je to, videćemo. Jel uopšte iko potvrdio (koji je) novi modem da ne ispadne moša kao sa G5?

@fkloznica nije mi palo na pamet da može da ga nestane... Ja moram da čekam do 28-29. sa naručivanjem, tad mi drugar ide nazad, valjda će ga biti tada. Taman da imam vremena da pogledam neke real-life recenzije, i da vidim da li ići na 256 ili 512. Čini mi se da ću 512, ali videćemo.

Da pustimo trenutne GB6 rezultate -

Tensor G6 - 1x C1 Ultra i 6x C1 Pro

C1 Ultra je 28% efikasniji od prošlogodišnjeg X4 jezgra. C1 Pro 16%.

Čeka se modem i da se molimo da je i GPU efikasan za svakodnevno korišćenje i rešeni glavni problemi. Kupujem 11 Pro najverovatnije kada padne cena pošto nemam ove bolesne ponude kao EU

Prilozi

• gsmarena_001 (1).webp
    gsmarena_001 (1).webp
    31.2 KB · Pregleda: 15
  • gsmarena_002.webp
    gsmarena_002.webp
    38.2 KB · Pregleda: 15
Crna ofc...pa posle zelena, ona višnja i beli na kraju.

Trebali su zameniti mesto volume i power tasteru, to bi im bio najveći napredak. Kad bolje razmislim, možda su to ostavili za sledeću godinu!

Što se tiče boja treba utvrditi kakve su tačno kad izađe više dužih recenzija. Ali što sam do sad video, šta znam, meh...
Nijenda mi nije top ali nisu ni loše.
Crvena mi izgleda super ali zlatne ivice preko nje su mi too much.
Zelena bi mi bila mnogo bolja kad bi npr imala crne bezele, na taj način bi više vukla na neki camo fazon, bilo bi baš interesantno.
Bela okej, podseća na nekadašnju pandu što je super, ali mi je porcelan boja zadnje 2 godine bila bolja nego ova koja vuče na svetlo plavo / mint zeleno, zavisno od uglova i osvetljenja.
Crna kao crna, izgleda nekako baš stealthy, ali smorili su me malo crni telefoni.
Tako da ne znam šta bi bio moj izbor

Nova glavna kamera, nova telefoto kamera pristojne veličine. Novi procesor sa dostojnim C1 jezgrom koje je ARMov ekvivalent QC Oryon jezgru. Novi modem. 4x brži night sight. Samo na osnovu ovoga za 300-500€ vredi upgrade sa bilo kog dosadašnjeg Pixela. E sada, naravno, zavisi sve od toga kako to zapravo bude u praksi i samim tim treba sačekati recenzije mada bih ga ja lično kupio i na slepo. Moje mišljenje je da je 11 Pro ono što je 8-9-10 Pro mogao i trebao da bude ali sa obzirom na to da je ostatak "konkurencije" mrtav ovo nažalost izgleda kao sasvim dobra ponuda.

Tech influenseri guraju neki glup narativ u ovim "hands-on"-ovima a zadnji put su bili upućeni u hardver telefona otprilike u vreme HTC ere (a ni tad), slažem se da je Gugl/Pixel daleko od idealnog ali ovo stvarno kao da dolazi iz jednog istog izvora sa obzirom da su SVI snimili takoreći isti video..
Moje subjektivno mišljenje je, da su fotke bolje na pixel 6 pro i pixel 8 pro nego na pixel 10 pro xl.

Voleo bi probati 11 pro xl, ali nije moguće pre pre-ordera

Moje subjektivno mišljenje je, da su fotke bolje na pixel 6 pro i pixel 8 pro nego na pixel 10 pro xl.

Voleo bi probati 11 pro xl, ali nije moguće pre pre-ordera
Sasvim moguće da jesu, jezivo je koliko 9/10 Pro izoštravaju slike u određenim uslovima - ne znam kako je bilo pre, ne sećam se više

Nazad
Vrh Dno