Šta je novo?

Google Pixel 11 / 11 PRO / 11 PRO XL

400e je trade in bonus, dakle bilo koji telefon da uzmeš, 400e više dobiješ (toliko je da facto popust). Dakle treba gledati šta je najjeftinije što se može naći a da može da se odabere za trade in. Sad videh da Amazon ima trade in bonus, 200 za base, 300 za pro, 500 za XL. Ali onda nema korišćenja discount koda od google-a, I malo drugačije funkcioniše trade in. I na primer isti telefon koji Google računa 40e, oni računaju okruglo 3 🙂 (iPhone 7+). Ali nekome je možda zgodnije da kupi na Amazonu, pa neka se zna

Ja čekao 11 pro da izađe ali vidim da ću ipak da uzmem 10 pro, jer ko će da čeka da na 11 pro padne cena na nekih 800e.
Blago vama što možete sa tim trade in da spustite cenu. 😥

400e je trade in bonus, dakle bilo koji telefon da uzmeš, 400e više dobiješ (toliko je da facto popust). Dakle treba gledati šta je najjeftinije što se može naći a da može da se odabere za trade in. Sad videh da Amazon ima trade in bonus, 200 za base, 300 za pro, 500 za XL. Ali onda nema korišćenja discount koda od google-a, I malo drugačije funkcioniše trade in. I na primer isti telefon koji Google računa 40e, oni računaju okruglo 3 🙂 (iPhone 7+). Ali nekome je možda zgodnije da kupi na Amazonu, pa neka se zna
Da da. To je ista fora kao pre neku godinu. Realno da se živi u Nemačkoj ili EU, sa svim ovim popustima dobije se nov model telefona za oko 700-800e i to na dan izlaska. Što je za današnje vreme bukvalno smešno

S obzirom na početne popuste, povoljan trade in, verujem da će za par meseci cena da značajno padne. Trenutno su velike marže čim oni daju takve pogodnosti, pa će imati odakle da spuste cene.
Edit: doduše uvek padnu cene značajno, ali mislio sam zbog opšteg rasta cena memorija da ovog puta neće biti isto kao pre, sad mislim da hoće.

Da si dobio još i 150e popust kod ko ovi u Nemačkoj, već bi ti kliktao po kupi dugmetu 😂

Greota što ne možeš dva ili tri p7 pro da daš za novi 11 pro, to bi već bilo extra (ili može)?!

Edit: ne znam šta se desilo ali mogao bih se zakleti da je neki post bio između ova dva moja...inace bih samo editovao predhodni.
Odustao sam, previse kompromisa, teraju me ovim glupostima na iPhone.

Kamere na pro. Navodno je i glavna nova. Verovatno noviji senzor.

Main:
50MP wide-angle camera with Octa PD
Aperture: ƒ/1.68
82° field of view
Image sensor size: 1/1.3"

Ultrawide:
48MP ultra-wide-angle camera with Quad PD and autofocus
Aperture: ƒ/1.7
123° field of view
Image sensor size: 1/2.51"

Telephoto:
48MP camera with telephoto lens, Quad PD and optical image stabilization
Aperture: ƒ/2.8
23° field of view
5x optical zoom
Image sensor size: 1/1.95"
Polako sustižu OnePlus 12 (2023/2024) sa veličinama ultrawide i telephoto senzora, dogodine će tu biti jednaki 😀

Sve je manje-više očekivano i ok, osim što smaraju sa ovim ajfonolikim kapacitetima baterija. Niko ne očekuje da ugrade 7500 mAh kao Kinezi, ali dajte više bar 5500 mAh za Pro XL model, a ne te Apple/iP fore - 5115,45 mAh.

@hsv.stoned softver i algoritmi čine 70% mobilne fotografije, ne brinu mene brojevi kad je njihova kamera u pitanju.. možda malo otvor blende 😃
@fkloznica a šta znače ti singl i multi korovi? biće brži? 😃 prelazak sa 6/7/8 na 11 -ima smisla itekako.. sa 9 ili 10 na 11 -not recommended

Sve je manje-više očekivano i ok, osim što smaraju sa ovim ajfonolikim kapacitetima baterija. Niko ne očekuje da ugrade 7500 mAh kao Kinezi, ali dajte više bar 5500 mAh za Pro XL model, a ne te Apple/iP fore - 5115,45 mAh.
To su smanjili jer su prvi ubacili procesor na novom TSMC 2nm procesu, pa da iskoriste napredke u efikasnosti da se Apple-lizuju xD

Po ovim trenutnim akcijama, mene će prelazak sa 10 pro 256 na 11 pro 512 koštati do 150/200e. Da uzmem 256 bilo bi "glava za glavu".

Meni je baterija i na 10 pro top, ako na 11 pro bude ista ili bolja, nema se šta dodatno tražiti. Ok, naravno da niko ne bi odbio veću/bolju bateriju, ali nije ni baterija sada takva da se ne može normalno koristiti telefon.

Po ovim trenutnim akcijama, mene će prelazak sa 10 pro 256 na 11 pro 512 koštati do 150/200e. Da uzmem 256 bilo bi "glava za glavu".

Meni je baterija i na 10 pro top, ako na 11 pro bude ista ili bolja, nema se šta dodatno tražiti. Ok, naravno da niko ne bi odbio veću/bolju bateriju, ali nije ni baterija sada takva da se ne može normalno koristiti telefon.
Tehnicki ako koristis napredni gemini koji se mesecno placa tipa (nisam siguran jel 18e ili koliko tacno), uz novi telefon dobijes i 12m toga for free, tako da si jos i u dobiti...prakticno te plate da uzmes novi tel 😀

Zanimljivost - za Honor Magic8 Pro daju 430€ u trade-in varijanti, a za iPhone 12PM 590€. 😂
Baš gađaju Apple korisnike.

Jel ima neko sa "BG" tablicama u ovoj temi 😀

Tehnicki ako koristis napredni gemini koji se mesecno placa tipa (nisam siguran jel 18e ili koliko tacno), uz novi telefon dobijes i 12m toga for free, tako da si jos i u dobiti...prakticno te plate da uzmes novi tel 😀
Kao što reče @fkloznica sad je 6 meseci, ja koristim neku indijsku varijantu, platio sam 10e za godinu dana, sad mi ističe. Za drugove sam par puta uzimao u međuvremenu, sad je te. Funkcioniše ok i dalje, ali ne bih svoj mail vezivao za to. Tako da mi to nije nikakav benefit. Gledaću da odradim i top cashback, ima i nekakav cashback ako imaš Google one, ali to mislim da neću moći da iskoristim jer mi je nalog na koji sam dobio kod za popust u Google family, I to be kao family manager.

Za moj Pixel 10 pro XL dobijam 755 funti u trade in, Nov 11 pro XL bi me izasao 524 funte, i dobio nekih 129 funti na Google store kredita..

Ali.. apsolutno ništa nisu prikazali da je vredno upgrade-a.

I povrh svega, izbacili su termometar koji mi je bio prilično interesantan prilikom kuvanja,..
A ubacili neko "šareno svetlo" na zadnjoj strani, meni lično apsolutno nikakvu ulogu nema, nikad telefon ne držim tako poklopljen.. (takođe, subjektivnog sam mišljenja da ljudi koji drže telefon sa poklopljenim ekranom 100% skrivaju nešto.)

A ubacili neko "šareno svetlo" na zadnjoj strani, meni lično apsolutno nikakvu ulogu nema, nikad telefon ne držim tako poklopljen.. (takođe, subjektivnog sam mišljenja da ljudi koji drže telefon sa poklopljenim ekranom 100% skrivaju nešto.)
Imam NP1 maltene od lansiranja na tržište gde su glif efekti na leđima mnogo bolje odrađeni nego na pikselu. Bilo mi interesantno možda mesec dana 🤣 ako ne i manje..

Ali.. apsolutno ništa nisu prikazali da je vredno upgrade-a.
Po meni jedini potencijalno vredni upgrade bi bio kvalitet video snimka. Vidim da niko ovde ne pominje, ali Mrwhostheboss ili kako se već zove, je rekao da je kvalitet video snimka značajno unapređen i stavio neka 2 kratka uporedna video snimka. Videćemo za 7 dana da li je istina, ali ako jeste, bio je red konačno da srede koloritet snimka a i sve ostalo.

takođe, subjektivnog sam mišljenja da ljudi koji drže telefon sa poklopljenim ekranom 100% skrivaju nešto
Meni je npr ova funkcija Flip to shhh na Pixelu TOP. Samo ga okrenem i mirna glava, distrakcije 0.

Nazad
Vrh Dno