style53
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2023
- Poena
- 925
Servis ---> detaljno pranje (turbina, izmenjivac itd.)Imam Gree Cliviu AI 12k 2024 godine sam je kupio. Od prvog dana mi se oseca neki ne bas prijatan miris nakon sto prestane da duva hladno, pa smanji na minimumu. Onda neki kiseo neprijatni miris se oseca , a kada duva hladno sve ok. I za grejanje isto nemam neprijatni miris. Samo kada prestane hladan vazduh, pa krene kao atmosferski ili sta vec onda se oseca taj neprijatni kiseli miris. Sta moze da bude to?
Posle sezone hladjenje platis servis i odmah produzis garanciju ili sam odradis, ima dve posebne teme 🙂
--->
Mozda ne bi bilo lose da imamo posebnu temu za odrzavanje i ciscenje klime koje su izasle iz garancije.
Prenosim tekst sa drugog foruma:
Odeš u prvu farbaru/gvožđaru, i tražiš prskalicu za vinograd - ona od 5 litara je ekstra. napuniš toplom/vrućom vodom (50-60C, ne više), sipaš neki dobar dezinfekcioni deterdžent koji ne sadrži kiseline (ja recimo koristim Scalla WC sanitar, ima samo anjonske tenzide - deterdžent) sipaš unutra i pomešaš, i spreman si.
Skineš onaj filter od plastične mrežice, odneseš ga u kadu, naprskaš celog vodom, namažeš sapunom, i trljaš filter među dlanovima -...
Prenosim tekst sa drugog foruma:
Odeš u prvu farbaru/gvožđaru, i tražiš prskalicu za vinograd - ona od 5 litara je ekstra. napuniš toplom/vrućom vodom (50-60C, ne više), sipaš neki dobar dezinfekcioni deterdžent koji ne sadrži kiseline (ja recimo koristim Scalla WC sanitar, ima samo anjonske tenzide - deterdžent) sipaš unutra i pomešaš, i spreman si.
Skineš onaj filter od plastične mrežice, odneseš ga u kadu, naprskaš celog vodom, namažeš sapunom, i trljaš filter među dlanovima -...
- frrka
- Odgovora: 167
- Forum: Grejanje i klimatizacija
Ovde pišite kako sami održavate vaš klima uređaj između godišnjeg servisa.
Ja lično perem filtere na svakih 10 dana toplom vodom i posle poprska asepsol. Za sada ovako,da li neko stavlja pe za dezinfekciju i kako ih koristi ?
Ja lično perem filtere na svakih 10 dana toplom vodom i posle poprska asepsol. Za sada ovako,da li neko stavlja pe za dezinfekciju i kako ih koristi ?
- Ddee
- Odgovora: 261
- Forum: Grejanje i klimatizacija
Clivia ima samo jedan (odozgo)Ja sam cistio i prao samo onaj odozgo sto ima, ne znam druge filtere gde ima i koji su.
Poslednja izmena: