Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
Imam Gree Cliviu AI 12k 2024 godine sam je kupio. Od prvog dana mi se oseca neki ne bas prijatan miris nakon sto prestane da duva hladno, pa smanji na minimumu. Onda neki kiseo neprijatni miris se oseca , a kada duva hladno sve ok. I za grejanje isto nemam neprijatni miris. Samo kada prestane hladan vazduh, pa krene kao atmosferski ili sta vec onda se oseca taj neprijatni kiseli miris. Sta moze da bude to?
Servis ---> detaljno pranje (turbina, izmenjivac itd.)
Posle sezone hladjenje platis servis i odmah produzis garanciju ili sam odradis, ima dve posebne teme 🙂
--->
--->

Ja sam cistio i prao samo onaj odozgo sto ima, ne znam druge filtere gde ima i koji su.
Clivia ima samo jedan (odozgo)

Poslednja izmena:
Imam Gree Cliviu AI 12k 2024 godine sam je kupio. Od prvog dana mi se oseca neki ne bas prijatan miris nakon sto prestane da duva hladno, pa smanji na minimumu. Onda neki kiseo neprijatni miris se oseca , a kada duva hladno sve ok. I za grejanje isto nemam neprijatni miris. Samo kada prestane hladan vazduh, pa krene kao atmosferski ili sta vec onda se oseca taj neprijatni kiseli miris. Sta moze da bude to? Jedan drugar kaze kao i nova klima moze da smrdi ako stajala u nekom magacinu. Na pocetku sam mislio da je zato sto je nova pa dok se ne "razradi" ali nakon 2 godine i dalje imam isti problem. Majstori sad zauzeti da dodje neko da mi ocisti filter. Ja sam cistio i prao samo onaj odozgo sto ima, ne znam druge filtere gde ima i koji su.
Imao sam isti problem ma Amber Ultra. I rešio sam ga. Pogledaj moje ne tako davne postove u ovoj temi i temi Amber Comfort. Svakako, najbolje je čišćenje al opet će se ubuđati. Bitno je da se osuši izmenjvač i turbina posle korišćenja. Naravno, Clivia ima i samočišćenje. Ja sam napravio svoje algoritme i rade posao.

Ma katastrofa,i kod roditelja i kod mene cim prestane ledeno duvati osjeti se smrad. A cistio ih obe prije mjesec dana,bas detaljno . Kontam pa neću opet morati sve skidati i cisititi

Juna mi se pojavio smrad pa sam se juna i jula bavio tim. Najviše u temi Amber Comfort I temi Amber premjum ultra. Sad samo koristim automatske scene na Ultra jer je u dnevnom boravku a noću je otvoreno pa oko 4 odradi svake noći sušenje. A jednom nedeljno samočišćenje. A kod ćerke u sobi na Amber Comfort sam napravio manuelne scene da to ručno pokrenem kad nije u sobi.

Mene vise zanima zasto se to desava? Imam ja i u drugim objektima klime,roditelji u 3 sobe imaju klime koje se samo na hladjenju koriste i nisu nikad smrdile

Mene vise zanima zasto se to desava? Imam ja i u drugim objektima klime,roditelji u 3 sobe imaju klime koje se samo na hladjenju koriste i nisu nikad smrdile
Izmenjivač je na hlađenju vlažan, a zatvoren unutar kućišta. Mračna i vlažna = idealna sredina za razvoj mikrogamadi koja su ti i uzrok smrada (tj. njihovo "prduckanje").

Ergo, kao što ti reče @style53 - servis i detaljno pranje.
A pre toga možeš svakako probati sa njenim samočišćenjem (piše ti na daljincu pozadi kako se aktivira).
Slobodno raspali i 2-3x za redom (~pola sata traje jedno), pa vidi da li će i na koji period pomoći (ako opet krene da smrdi za dan-dva -> servis i detaljno pranje/dezinfekcija)! 🙂

Nema nužno pravila, zavisi i od sredine, načina korišćenja itd...

Koji kad pomenuh, a nakon što je dovedeš u red, praktikuj da je pre gašenja na hlađenju prvo prebaciš na Fan only na 15-ak minuta da se osuši, pa je onda gasi. Pomoći će značajno!

Shvatio sam da mi ne odgovara automatsko samočišćenje klime kod ćerke u sobi jer ona spava u toj sobi kad bi Amber Pro odradio program. Umesto toga sam kreirao manuelnu scenu u rasporedu za Samočišćenje klime. Nju da pokrećem jednim dodirom na kreiranju scenu kad se recimo kupa ili večera, a prozori su otvoreni širom.

Evo tačnog redosleda koraka unutar aplikacije kako to treba da izgleda: ući početnu stranicu Gree+ aplikacije, zatim kliknuti na ikonu Raspored (sledeća pored Kuća), u to prozoru kliknuti na + u gornjem desnom uglu i onda ređati:

Akcija: Amber Pro → Hlađenje na 16°C, brzina Quiet (Tiho) (Ovo se pali iste sekunde kada kliknete).
Tajmer: Dodajte Delay → 15 minuta (Klima radi na hlađenju 15 minuta).
Akcija: Amber Pro → Odvlaživanje (Dry mode), brzina 1.
Tajmer: Dodajte Delay → 15 minuta (Klima odvlažuje i ispira 15 minuta).
Akcija: Amber Pro → Ventilacija (Fan mode), brzina 4.
Tajmer: Dodajte Delay → 5 minuta (Klima izduvava plastiku i unutrašnjost 5 minuta da se ne bi trpela temperaturni šok kad krene da greje na 30°).
Akcija: Amber Pro → Grejanje na 30°C, brzina 5.
Tajmer: Dodajte Delay → 15 minuta (Klima prži i steriliše 15 minuta).
Tajmer: Dodajte Delay → 5 minuta (Klima hladi plastiku i unutrašnjost 5 minuta).
Akcija: Amber Pro → Power OFF (Gašenje).

Pa kome smrdi klima nek proba. Meni pomaže. I da vodi se kao Amber pro jer imam i Amber Ultra pa svaki put sam morao da izaberem na koju se klimu odnosi akcija.

U suštini može da se kreira scena za bilo koju Gree klimu koju imate. Ja sam za Amber Ultra kreirao ovo isto ali u 5 automatskih scena. I ona se suši ili samičisti noću kad svi spavamo. Kome treba nek pogleda moje postove o tome u temi Gree klima uređaji. Tamo sam ostavio kompletan algoritam.

Najbitnije je da meni klime više ne smrde, naročito je smrad na klimi Gre Amber Ultra u dnevnim boravku bio već nepodnošljiv kad se podigne temperatura na 26-27. Ovaj postupak je očistio i osušio klimu. Potrebno ga je ponoviti 1 nedeljno. A postupak sušenja može i svako veče kad se otvore prozori. Samo treba prilikom kreiranja scene preskočiti prve 4 akcije. Početi od sušenja klime na 30°.

Poslednja izmena:
Samosušenje klime:

ući početnu stranicu Gree+ aplikacije, zatim kliknuti na ikonu Raspored (sledeća pored Kuća), u to prozoru kliknuti na + u gornjem desnom uglu i onda ređati:

Akcija: Amber Pro → Grejanje na 30°C, brzina 5.
Tajmer: Dodajte Delay → 15 minuta (Klima prži i steriliše 15 minuta).
Tajmer: Dodajte Delay → 5 minuta (Klima hladi plastiku i unutrašnjost 5 minuta).
Akcija: Amber Pro → Power OFF (Gašenje).

Ovo ti je da kreiraš manuelne scene za sušenje ili čišćenje a Gree aplikacija ti izbaci prečice na prvoj stranici aplikacije. Pa kad ti se ukaže prilika ti klikni na prečice, jednu ili drugu i klima će sama odraditi npr sušenje klime. Meni radi sve odlično. Morao sam da stavim na Pro ručno sve, jer mi ćerka spava u toj sobi. A ultra sam stavio automatski, je niko ne spava u dnevnom boravku. Samo širom ostavim prozor da vreo vazduh može da izađe napolje i klima sama krene od 4 ujutro i završi program za 60 minuta- čišćenje jednim nedeljno. Ili sušenje 20 minuta svake noći u 4

Algoritam za vremenski programirano samočišćenja ili samosušenje imaš na temi Gree premium Ultra za grejanje 40m2.....da sad ne smaram i kopiram postove.

Nazad
Vrh Dno