Pozdrav drugari. Ima li neko iskustva sa ovime
Daewoo Inverter klima SAF24M1WR30
Da cenom od oko 80 000 dinara.
Pozdrav
Ja imam identicnu 12-ku za neki radni prostor (~26 otvorenih kvadrata), znaci model
SAF12M1WR30.
Kad mi je najvise trebala, odradila je posao - grijao sam navedeni prostor pocetkom januara 2-3 puta (izmedju nove godine i Bozica), ne sjecam se koja je temperatura bila vani, ali bilo je solidno hladno, kasnije i snijeg zapadao. Mucila se, ali zagrijala je prostor dovoljno da se radi, hajde recimo 18-20 stepeni.
Nisam pratio nikakve parametre, potrosnja, modulacija, bla, bla, nije me zanimalo, u pitanju je jeftikaner ciji je jedini cilj da povremeno odradi prost posao.
Inace, u pitanju je spoljna garaza, tri vanjska zida (i naravno krov, jer je prizemni objekat), nema nikakve izolacije osim na krovu 10 cm kamena vuna ispod limenih panela, ~5.5x4.8, visina od nekih 3-4m.
U pitanju je neki Midea klon, vjerovatno najosnovniji.
E sad negativno, u februaru je prestala da grije/hladi, potpuno, ispostavilo se da je ispustio gas, ne zna se cijom greskom (serviser je navodno pronasao jedan spoj mastan i dotegao je to). Dopunjena sad u julu, ali nisam je imao prilike, tj. potrebe koristiti za hladjenje u medjuvremenu, tako da ne znam je li problem permanentan (i za reklamaciju) ili je dopuna rijesila problem... Saznacu brzo.
Po nekom subjektivnom osjecaju nisu joj neke performanse, ne ocekuj puno, naravno, analogno kapacitetu, posto je ta od 24 druga dimenzija (tako da ne znam koliko ce ti ovo gore koristiti, ali sam procijeni).
Uredjaj je bio bas povoljan i rekao bih da odradjuje posao za date pare, bar ova 12-ka (naravno, ako zanemarimo opisani problem, za koji jos uvijek ne znam posledice).