Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma mislim da ne hlade u prokletim klpelama, u bre bezi, ruzne misli - sijcanjja nadolaze.
Daj da porucim picu, pojedem manje od pola, i u nesvijest.
Klima inace je sad na auto, do pre 2-3 dana je na quiet bila ( i zam se cudim kako je tako opstaajala )
Zadata bila 23c, ona 24 unutrasnja nije prelazila, ali bitnije, bar meni, vlaga nikad preko 50-52%

Crevo za sifon?
Nesto slicno tome, ovo je mrvicu većeg preseka.

Zašto amana zašto zaljepiše bočnu rešetku za disanje izmjenjivaša za zid? Ne bi ih ubilo da su barem još 5 cm mrdnuli udesno, grheota tolika mašina a da se ne može razmahati skroz 🙁
Stranka tako htela, nije strasno, ima 5cm od zida levo a citava desna strana i poledjina su otvorene jos je na nosačima za 18ku pa joj to ništa ne smeta.. iza nje moze da stane jos neka vox🙂

Stranka tako htela, nije strasno, ima 5cm od zida levo a citava desna strana i poledjina su otvorene jos je na nosačima za 18ku pa joj to ništa ne smeta.. iza nje moze da stane jos neka vox🙂
Druze tacno sam znao da ce neko bas zbog toga da pametuje 💩
Kao da treba da prolazi sljunak, a ne vazduh 🤣
Nekada i unutrasnja ne moze da se ispostuje u cm kad stranka zahteva ---> Tu mora da bude!

Poslednja izmena:
Druze tacno sam znao da ce neko bas zbog toga da pametuje 💩
Kao da treba da prolazi sljunak, a ne vazduh 🤣
Nekada i unutrasnja ne moze da se ispostuje u cm kad stranka zahteva ---> Tu mora da bude!
Jeste, doduse odbijam da pribijam unutrasnju plafonu ispod 10cm osim ako je Midea All Easy Pro, ne mogu da dam garanciju🙂

Tako i Fuji moze do 5m cm, po Manual-u.
Radice ona top, ima odozgo livadu gde da uvlaci zrak, dok ne dodje do servisa- ciscenja
Onda kuku-lele. Ako nema bar 10 cm od plafona, uzas je i krenuti u pricu ciscenja-pranjVec je davno pisano, ali nije na odmet da se ponovi, nekih 15 cm gledajte unutrasnju da ostavite od plafona da ima, neka idealna mera bilo koji da je brend .

Poslednja izmena:
Kao u pesmi Džeja
Vetrovi me lome
Ja teram po svome
Ne čekaj me ženo
Ne čekaj me dome

Kao u pesmi Džeja
Vivaxi me lome
Ja teram po svome
Ne čekaj me ženo
Ne čekaj me dome
...pao sam u 24 kome

@Matthewmccarthy

Ako je ikako još uvek moguće - čupaj pare nazad i menjaj to za isti model 18-ice, ili još bolje "krštenu" 12-icu (Gree Airy i sl.).
Ta 24-ka ti je totalni overkill i za grejanje, a kamoli hlađenje, a "dobra" je samo tim serviserima da izmuzu novac! 🙂

Poslednja izmena:
Ako je ikako još uvek moguće - čupaj pare nazad i menjaj to za isti model 18-ice, ili još bolje "krštenu" 12-icu (Gree Airy i sl.).
Da menja bolje servis!
Pa realno, uvalili mu 24btu zbog profita ---> El-Clasico
50m2 skoro svaka 12btu ce da odradi svoj posao za hladjenje! Ako misli i da malo greje u prelaznom, kao sto si rekao npr. Airy 12! Ako vec od starta samo gledao 18btu, iako nisam neki fan ---> Haier Pearl 18 i cao 🙂

Poslednja izmena:
Hahahahahahahahaha objasnit cu.
Ipak sam odlucio da hladim i hodnik i sobe jer sa starom nisam(mogao), zato sam uzeo 24, znaci cijeli sprat je 105 kvadrata i klima je na tom polozaju da moze hladiti hodnik i sobe jer je nasuprot vrata.
Dok sam pisao prvi post nisam imao u planu hladjenje hodnika i soba. Znaci dnevni, trpezarija i kuhinja su 50 kvadrata kao sto sam vec rekao, a zajedno sa hodnikom i sobama je 105 kvadrata.

Nisam pratio cene uredjaja, ispada jedan od 7000 kao dva od 12000? Jel to zato sto se manje traze ili nesto druge je u pitanju? Raspitujem se da ne dodje majstor i kaze, ma stavi dve od 12 i cao a da posle one ne rade nikako. Takodje, sta znaci niska modulacija?
To ke Japanac. Pogledaj i 07KETA. A te 12 od 190eur ti nisu za u malu sobu. Dobra 12-ca je 500+eur ne znam šta si ti gledao? Modulacija je odomaćen naziv za raspon snage. Dobre klime spuštaju nisko. Ako staviš nekog kineza 12-cu, brzo će da rashladi te male sobe bez da ukloni vlagu, i onda bude hladno i vlažno, najgora varijanta. Klima mora lagano da radi bez da se gasi svakij par sekundi

Znam da je japanac bolji, imam japansku 12 za dnevnu sobu, nisam se tu zezao, ali sam mislio (jer se ne razumem previse u klime) da je manja BTU-> manja cena. Ovako dve 7000 sa ugradnjom 1000 evra skoro da hladim/grejem 25m2. Pa sam se iznenadio da 7000 duplo skuplja od jeftine 9000/12000 za koju sam mislio da ce da zavrsi posao bas zato sto je kinez 🙂

Ipak sam odlucio da hladim i hodnik i sobe jer sa starom nisam(mogao), zato sam uzeo 24, znaci cijeli sprat je 105 kvadrata i klima je na tom polozaju da moze hladiti hodnik i sobe jer je nasuprot vrata.
Dok sam pisao prvi post nisam imao u planu hladjenje hodnika i soba. Znaci dnevni, trpezarija i kuhinja su 50 kvadrata kao sto sam vec rekao, a zajedno sa hodnikom i sobama je 105 kvadrata.
Dzaba sto je 24ka jedna klima ne moze da hladi sve prostorije, mislim moze ali ovamo da se zaledis a u sobama onako.

Definitivno 2x12 i da imaš komociju neuporedivo veću nego sa ovim iznuđenim rješenjem.
Čak i u ovoj situaciji, Pearl Premium 18ka će ti raditi daleko tiše, finije, s nižom modulacijom, nego ova "grdosija" i hodnik ti neće pretvarati u hladnjaču.
Btw, ova 24ka ima samo 50g mase radnog gasa više od pearl 18ke, a 100 g više od moje 14-ke, što ti govori dosta.

Što bi gospođe rekle bolje 20 nego 15 😁
Tako i Fuji moze do 5m cm, po Manual-u.
Radice ona top, ima odozgo livadu gde da uvlaci zrak, dok ne dodje do servisa- ciscenja
Onda kuku-lele. Ako nema bar 10 cm od plafona, uzas je i krenuti u pricu ciscenja-pranjVec je davno pisano, ali nije na odmet da se ponovi, nekih 15 cm gledajte unutrasnju da ostavite od plafona da ima, neka idealna mera bilo koji da je brend .

Pozdrav drugari. Ima li neko iskustva sa ovime
Daewoo Inverter klima SAF24M1WR30
Da cenom od oko 80 000 dinara.
Pozdrav

Pozdrav drugari. Ima li neko iskustva sa ovime
Daewoo Inverter klima SAF24M1WR30
Da cenom od oko 80 000 dinara.
Pozdrav
Ja imam identicnu 12-ku za neki radni prostor (~26 otvorenih kvadrata), znaci model SAF12M1WR30.
Kad mi je najvise trebala, odradila je posao - grijao sam navedeni prostor pocetkom januara 2-3 puta (izmedju nove godine i Bozica), ne sjecam se koja je temperatura bila vani, ali bilo je solidno hladno, kasnije i snijeg zapadao. Mucila se, ali zagrijala je prostor dovoljno da se radi, hajde recimo 18-20 stepeni.
Nisam pratio nikakve parametre, potrosnja, modulacija, bla, bla, nije me zanimalo, u pitanju je jeftikaner ciji je jedini cilj da povremeno odradi prost posao.
Inace, u pitanju je spoljna garaza, tri vanjska zida (i naravno krov, jer je prizemni objekat), nema nikakve izolacije osim na krovu 10 cm kamena vuna ispod limenih panela, ~5.5x4.8, visina od nekih 3-4m.
U pitanju je neki Midea klon, vjerovatno najosnovniji.

E sad negativno, u februaru je prestala da grije/hladi, potpuno, ispostavilo se da je ispustio gas, ne zna se cijom greskom (serviser je navodno pronasao jedan spoj mastan i dotegao je to). Dopunjena sad u julu, ali nisam je imao prilike, tj. potrebe koristiti za hladjenje u medjuvremenu, tako da ne znam je li problem permanentan (i za reklamaciju) ili je dopuna rijesila problem... Saznacu brzo.

Po nekom subjektivnom osjecaju nisu joj neke performanse, ne ocekuj puno, naravno, analogno kapacitetu, posto je ta od 24 druga dimenzija (tako da ne znam koliko ce ti ovo gore koristiti, ali sam procijeni).
Uredjaj je bio bas povoljan i rekao bih da odradjuje posao za date pare, bar ova 12-ka (naravno, ako zanemarimo opisani problem, za koji jos uvijek ne znam posledice).

Nazad
Vrh Dno