Šta je novo?

A1 Xplore TV - aplikacije [nije tema za A1 smart box/settop box ni za pakete A1]

Kako se ponaša Xplore aplikacija u verziji za VIDAA (Hisense TV)? Neki plan je da se na selu uzme 5G kućni internet + TV (lokalna pokrivenost 5G signalom im je odlična) i da se gleda na tom TV-u bez povezivanja set top box-a uopšte.

Recimo MTS-ova Iris aplikacija za VIDAA radi odlično, ali Xplore ne možemo da isprobamp jer ne znamo nikog ko ima A1 TV.

Kako se ponaša Xplore aplikacija u verziji za VIDAA (Hisense TV)? Neki plan je da se na selu uzme 5G kućni internet + TV (lokalna pokrivenost 5G signalom im je odlična) i da se gleda na tom TV-u bez povezivanja set top box-a uopšte.

Recimo MTS-ova Iris aplikacija za VIDAA radi odlično, ali Xplore ne možemo da isprobamp jer ne znamo nikog ko ima A1 TV.
Koristim je na jednom VIDAA, ništa specijalno, odziv kod listanja kanala, malo sporiji. Lepše i fluidnije rade A1 boxevi.

U principu skroz pristojno. Imam na boxu i na Hisense tvu. Nema nekih bitnih problema.

Šta bi sa najavljenom novom verzijom Xplore za android bokseve ili sam nešto preumio 😉

Kod mene isto radi lepo, mada nisam stigao detaljno da se pozabavim. Vidim da je info screen sada lakše pozvati i da je pregledniji. A mogu i da izaberem različit profil od onog na drugom boxu. Ako može neki changelog bilo bi lepo ako vam je bitan feedback.

Edit: e da, rekao bih i da je UI koji se poziva na levo-desno, za listanje kanala i emisija, blago skaliran tj. da je malo veći, što pozdravljam.

Poslednja izmena:
Pa dobro, trebalo im je svega dve godine za novu verziju... Do sledece revizije i vlasnik ima da se promeni...

To je info screen koji sam spominjao. Ako može kolega Marko da pošalje tu poslednju verziju iz maja nekako, pošto na firesticku koristim neku bajatu. Hvala.

Krajem maja je izasla poslednja Android app. Nema potrebe za ovakvim komentarima. Ko izbacuje aplikaciju na 15 dana?
Izvini druže, ja ne znam koje to interne verzije kruže, ali evo sta je poslednje, i šta mi se nudi...

Prilozi

• Screenshot_20260813-004627_Google Play Store.webp
    Screenshot_20260813-004627_Google Play Store.webp
    38.3 KB · Pregleda: 54
To je aplikacija za mob. Ne za android Tv. Tu i nece biti nekih spektakularnih updatea sem ako ne iskoci neki kritican bug. Fokus je na Android i SmartTv app.

To je aplikacija za mob. Ne za android Tv. Tu i nece biti nekih spektakularnih updatea sem ako ne iskoci neki kritican bug. Fokus je na Android i SmartTv app.
Ok, jasno, al bas da se nista ne cacne 2 godine, nije da se ne koristi na telefonu...
Ali dobro ako je fokus tv, onda bar tu uradite znacajnije promene i poboljsanja... A nije da nema sta i gde... Cak vam osnovne funkcije ne rade kako treba a o nekom redizajnu necu ni da govorim...

Radimo poboljsanja koliko mozemo tj koliko ima kapaciteta. Svaki update bude po par novih featurea ili nekog manjeg redizajna.

Koje to osnovne funkcije ne rade? Ako mozes snimi neki video pa da pogledamo. Ili opisi problem.

@_M4rk0_

Једно питање, зашто из ТВ апликације може да се изађе само на home дугме?

Radimo poboljsanja koliko mozemo tj koliko ima kapaciteta. Svaki update bude po par novih featurea ili nekog manjeg redizajna.

Koje to osnovne funkcije ne rade? Ako mozes snimi neki video pa da pogledamo. Ili opisi problem.
Pa eto, pricao sam ranije, vracanje, tj. premotavanje ide samo do pocetka aktuelne emisije, ne mogu da vratim na kraj prethodne, tj. ne predje na prethodnu... Pa nemanje thumbnailova pri vracanju, veliki nedostarak... Sta vise od toga... To je onako na prvu...
I sam izbor emisija i televizija bi trebalo da obrnu stranu, emisije da idu levo desno a televizije gore dole, a ne kao sad, neprirodno je i svaki put se zbunim, narocito jer na gore dole menjas kanale, a kad su podignute kontrole umesto da bude isto, kanali se menjaju levo desno...

To ne znaci da ne rade osnovne funcije nego da ne rade kako si navikao na drugoj aplikaciji ili kako ocekujes tj mislis da bi trebalo da rade. Razumem da ti se nesto ne svidja i gledamo da unapredimo aplikaciju bez da kopiramo tudje. Thumbnailsa nema samo na trenutnom eventu al bice i to ove godine.

@_M4rk0_

Једно питање, зашто из ТВ апликације може да се изађе само на home дугме?
Stariji korisnici su cesto izlazili na back dugme iz app pa smo ukinuli to da im se olaksa.

Razumem da ti se nesto ne svidja i gledamo da unapredimo aplikaciju bez da kopiramo tudje.
Nije kopiranje to sto su kanali gore dole, sve te apluiacije su manje vise slične, samo je pitanje koja kako glatko radi, koliko je utrgnuta i da ima pametan raspored i modernu grafiku...
Ovo je jednostavno bar po meni logicno, i nije kopiranje, a i da jeste, najbolje aplikacije su onr koje uzmu samo ono najbolje od konkurencije...
Ako ja idem po kanalima gorr dole, i kliknem ok, otvore se kontrole, nikakve logikr nema da ja da bi nastavio da menjam kanale sad treba da idem levo desno, znaci po meni je to apsolutna greska i nelogicnost...
Ali ok, radite kako mozete i hocete... A ovaj prelazak na prethodnu ili sledecu emisiju kroz slajder je pod obavezno jer ovako nema smisla nikakvog...

@dEXE ti sigurno imas znanja da izvuces streamove i gledas ih u bilo kojoj aplikaciji. Ne treba se zamarati provajderskim poluproizvodima, Move, Xplore, Orion, EON...

izlogovalo me nekako na mom boxu iz app, skeniram qr kod za prijavu i url timeout-uje vec dva dana

Nazad
Vrh Dno