Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kinez jeftin ce najvjerovatnije udarati na najjače u hodniku gdje ce nastati ledara, pa registrovati da je dovoljno ohladio i ugasiti se, a u sobama haos.
Imam najeftinog kineza Beko (Midea) za 199€ i to na baš uzkum hodniku i sa "follow me" gdje daljinac salje temperaturu ona tako ljepo radi da što se mene tiče bolje ne može. Čitav dan ljepo na minimumu od 180-250W, ne gasi se. A bez "follow me" tako je kako si napisao.

Haier Pearl Premium 18000, ako hoćeš da tučes cijelu zimu bez brige.
14kmcc ili 12Gree airy takođe će sigurno odraditi posao, prefinjenije ali s manje rezerve od Haiera, al prelazni i lagane minuse neće trepnuti.
Hvala, pogledat cu, ovi iz servisa sto su bili preporucuju gree airy 18. Ima toliko modela i preporuka da vise ne znam koju bi 😅

Koje klime na nasem trzistu su rebrendirani Midea inverteri koji koriste Midea WiFi stik ili imaju Midea CN3 konektor?
Znam za Vivax AERI+. Da li je jos nesto za preporuku?

Ja sam uzeo Sinclair Galaxis 18... ne znam jos sta da kazem.

Povezao sam je sa Smart Home aplikacijom od Midea, radi. Ima pracenje potrosnje preko aplikacija, ne znam koji je tacno model od Midea ili Vivax u pitanju. Na hladjenju spusta moduliranje na 280 do 300, senzor nekada radi odlicno a nekad prebaci za 1.5 stepen. Ima lijepo podesavanje ventilatora u procentima, kao i midea, vanjska nije bucna kada odrzava temperaturu ali zna biti kada povuce maksimum. Cijena je otprilike kao Midea, jeftinija od All Easy pro, karakteristike na papiru kao Solstice, moj subjektivni dojam je da Midea Brezeless koju takodje imam radi bolje.

Hladim otprilike 80 do 90 kvadrata s tim da zrak stepenistem odlazi na drugi sprat, trosi zasad do 5kw dnevno s tim da ne radi stalno, gasi se navecer nekad i pali oko 11, 12 sutra.
Prosjek je nekih 3 do 4 kw. To se odnosi na ovaj period kada su temperature 35 36 stepeni.

Koje klime na nasem trzistu su rebrendirani Midea inverteri koji koriste Midea WiFi stik ili imaju Midea CN3 konektor?
Znam za Vivax AERI+. Da li je jos nesto za preporuku?
Nemam neku posebnu preporuku jer sam je nedavno ugradio i slabo je koristio dosad, ali rebrendirana Midea je i Daewoo, ja sam je uzeo za neki radni prostor, ubacio Midea WiFi adapter i kontrolisem je preko njihove app.
Uzeo sam bas tu jer je bila medju najjeftinijim 12-icama zimus, nije mi nista jace trebalo za 25 kvadrata.
Inace, uz tu Daewoo je vec fabricki bio dosao neki WiFi adapter (fizicki identican Mideinom SK-105), ali radio je samo sa Tuya aplikacijom, cak nisam uspio da je povezem na Daewoo nativnu aplikaciju (neka Veezy Home), ali ovako je i bolje ispalo jer sad sve 3 svoje klime kontrolisem kroz istu app.

Nemam neku posebnu preporuku jer sam je nedavno ugradio i slabo je koristio dosad, ali rebrendirana Midea je i Daewoo, ja sam je uzeo za neki radni prostor, ubacio Midea WiFi adapter i kontrolisem je preko njihove app.
Uzeo sam bas tu jer je bila medju najjeftinijim 12-icama zimus, nije mi nista jace trebalo za 25 kvadrata.
Inace, uz tu Daewoo je vec fabricki bio dosao neki WiFi adapter (fizicki identican Mideinom SK-105), ali radio je samo sa Tuya aplikacijom, cak nisam uspio da je povezem na Daewoo nativnu aplikaciju (neka Veezy Home), ali ovako je i bolje ispalo jer sad sve 3 svoje klime kontrolisem kroz istu app.
Bosch je isto midea

Koji Bosch? Koji Daewoo?
I da li imaju prednosti u odnosu na Extreme 12NXD1.WIK, ili Breezeless CB1-09HRFN8?

Treba za jednu spavacu sobu. Prioritet sto niza "modulacija".

Koja "Midea" je najbolja Midea?
Za sad solstice ako je nadjes za oko 59 hiljada.Imam all easy pro 12btu i solstice 12 btu drug ima breezless e isto 12.
Solstice je najfinija sa radom kada duva hladno automatksi postavi da duhva hladan vazduh ka plafonu a kada greje ka podu sto je i najefikasnije kod klima uredjaja.
Kada se ukljuci turbo mod onda je protok vazduha 800m3 sto je za jednu 12 ticu ogromno blize je klasicnim 18 ticama.Jako brzo ugreje i ohladi prostor ako je dobro izolovan kao kod mene(35 kvadrata pokriva).Jako nisko modulira na hladjenju preko dana od 120 do 180 wati a uvece zna da spusti na 80,90 na odrzavanju temperature.Za grejanje je jos nisam koristio cekam zimu,ali od ljudi koji su je imali prosle zime sam video na -5 da je trosila oko 350wati za dobro izolovan prostor.

Koji Bosch? Koji Daewoo?
I da li imaju prednosti u odnosu na Extreme 12NXD1.WIK, ili Breezeless CB1-09HRFN8?

Treba za jednu spavacu sobu. Prioritet sto niza "modulacija".
Daewoo nema prednosti u odnosu na Xtreme, koji je ipak neki rang iznad osnovnog. Prednost je samo cijena, a koji model Midee su skinuli nemam pojma, vjerovatno najosnovniji.

Bar kad je u pitanju ova moja: DAEWOO SAF12M1WR30.

Da li ima smisla ugraditi dva 9000BTU invertera u dve sobe, 10 i 14 m2? Sto zbog grejanja, sto zbog hladjenja. Da nije predimenzionisano? Sada imamo jednu 12000 u dnevnoj i tesko je odatle ohladiti stan a da u dnevnoj ne bude bolesno hladno. Ove dve bi takodje zamenile i po jedan mermerni radijator od 1KW u tim sobama koji je sluzio za grejanje. Sta je orjentisan istocno, 8cm stiropora, obican blok i standardni PVC.
Vidim cak da su 9000 skuplje od najjeftinijih 12000. Neke od 7000 koje su mi predlozili nema kod nas da se nadju. Svaka ideja dobrodosla.

Iz opisanog stanja naravno da ima smisla. Dobijes komfor leti na hladjenju, i dobru ustedu zimi na grejanju.
Sad, ili neku kinesku 12 ( ako ne nalazis 7 ili 9 ) koja ima dovoljno nisku modulaciju jer su sobe male i dobro izolovane ( neka TCL mislim da bi ti bila ok, pogledaj na toj temi ) , ili neku japansku sedmicu za neke slicne novce ako se moze naci.

Fujitsu 07KPCA je bila cini mi se i ispod 40k, ali ne znam ima li ih jos uvek, ta bi ti bila idealna za obe sobe po jedna, i moj prvi izbor ( cena-kvalitet ), ako se moze naci.
Drugi japanski brendovi su dosta skuplji kod nas, ali ako budzet dozvoljava, samo napred, tu bar nema greske ( Daikin, Mitsubishi itd ) u velicini 7.

Eto, onda u te dve sobe po jedna, ako ih zaista imaju na stanju ( da se nazove i proveri )
I naravno dobra-proverena firma za ugradnju, da odrade sve kako treba, i zavrsen posao.
Ja bih ovako, drugi ce vec izneti svoja misljenja.

Evo malo Daikina od pre neki dan🙂

Lepo se uklopiše makine sa ovim kanalicama, bilo je dosta ukrajanja ali šta bi

Prilozi

• IMG_0537.webp
    IMG_0537.webp
    326.4 KB · Pregleda: 104
  • IMG_0402.webp
    IMG_0402.webp
    126.1 KB · Pregleda: 105
  • IMG_0567.webp
    IMG_0567.webp
    31.3 KB · Pregleda: 103
  • IMG_0562.webp
    IMG_0562.webp
    276.4 KB · Pregleda: 107
Meni kad Fujitsu ugradjivali, za kanalice, morao sam da idem da nalazim po radnjama dok oni busili rupe po fasadi za gde ce instalacija da ide, na kraju nisu puno promasili no gde sam ja hteo, ali bio je cirkus, tako na brzinu, vrlo onako cimanje. Racunao sam da to imaju sa sobom vec.

Na kraju doneo sam puste kanalice i bio tu za vrijeme vakuuumiranja, bar to sam siguran da je 10-15 min islo, dao im po crvenu ( dvoje ih bilo ) i po pivo ( moglo je i po pet, kad su zavrsili posao ), uz punu cenu ugradnje, mislim da je onda 16k bilo, davno, pre 5 godina.

Za LLCE ista ekipa, ali otac bio ziv, pa on kao baja, hoce on da placa itd. Dosli ljudi, otac im kaze - ocete pivo- rakiju 🤣 Reko to daj ljudima kad zavrse posao, ako hoce 🙂 Srecom ovi su zaista profi, odbijaju, zavrse sta treba do kraja, i idu dalje.

Ima je u ACS za 45k
--->
Nisam pratio cene uredjaja, ispada jedan od 7000 kao dva od 12000? Jel to zato sto se manje traze ili nesto druge je u pitanju? Raspitujem se da ne dodje majstor i kaze, ma stavi dve od 12 i cao a da posle one ne rade nikako. Takodje, sta znaci niska modulacija?

Temp se uvek meri u onim polu- zatvorenim podignutim od zemlje kucicama. Ako covek gleda za svoj grad, dobro je da zna gde je merna stanica, da bi neku referncu imao.
Manji grad - bliza merna stanica, veci grad - Jasno je vec.
Sad, moze se kupiti spolji merac temperature, ali meni je uvek upitno bilo, koliko tacno meri, imajuci u vidu kako se zaista meri spoljna - opet ono iz pocetka - zatvorenim podignutim od zemlje kucicama, i u bijelo ofarbanim, i svasta jos, drvene kucice sa zalozinama polu- otvorenim.

Stavi nmerac na terasu, izmerices 60c, iako je po, kako da sad kazem, konvencionalnom merenju 35c, tako nekako.

Temp se uvek meri u onim polu- zatvorenim podignutim od zemlje kucicama. Ako covek gleda za svoj grad, dobro je da zna gde je merna stanica, da bi neku referncu imao.
Manji grad - bliza merna stanica, veci grad - Jasno je vec.
Sad, moze se kupiti spolji merac temperature, ali meni je uvek upitno bilo, koliko tacno meri, imajuci u vidu kako se zaista meri spoljna - opet ono iz pocetka - zatvorenim podignutim od zemlje kucicama, i u bijelo ofarbanim, i svasta jos, drvene kucice sa zalozinama polu- otvorenim.

Stavi nmerac na terasu, izmerices 60c, iako je po, kako da sad kazem, konvencionalnom merenju 35c, tako nekako.
a ono jes,no ima i ona teorija da godinama tako mjere a da to nije bas najbolji nacin. ali o tome neki drugi put.

Zahebano. bar se na unutrasnju mikro trmp ( KLIMU ) mozemo osloniti, a i ro zavisi Koliko su mjeraci tacnI.
Kod mene onaj mali xiaomi, verujem da je tacan.

Zahebano. bar se na unutrasnju mikro trmp ( KLIMU ) mozemo osloniti, a i ro zavisi Koliko su mjeraci tacnI.
Kod mene onaj mali xiaomi, verujem da je tacan.
imam jedan sat,stariji neki casio moder,mjeri tacno u pola stepena. jedino ga moras ostaviti da nedje stoji jedno 10tak minuta. sto je fora,fuji odrzava tacno u stepen. midea grijesi u 2 ponekad cak i 3 kako hoces i koliko hoces. to sam nedje ranije provjerio.

\Mideu srecom nemam, Fuji kolikpo zadam, toliko i Xiaomi pokauje, i to bs u decimalu, ako je 23c, retko je na xiaomi 23,1 ili 28.9 ( redje )
IUstvari iamm i Mideu ali on off, tmo brat ima, i lepo mu radi, ako krenemo da on off klime poredimo. Mada, kd mene je LG on off, e onda, preskakala Mideu samo tako u hl;adjenju, uvek kad je pnda iko usao kod mene, koment je bio -kao da sam usao u mesaru 🙂
Dobro, ovo sd stare on off, al lijepo se prisjetiti, jel

Evo malo Daikina od pre neki dan🙂

Lepo se uklopiše makine sa ovim kanalicama, bilo je dosta ukrajanja ali šta bi
Zašto amana zašto zaljepiše bočnu rešetku za disanje izmjenjivaša za zid? Ne bi ih ubilo da su barem još 5 cm mrdnuli udesno, grheota tolika mašina a da se ne može razmahati skroz 🙁

Nazad
Vrh Dno