Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Ajte molom vas, pa lik u temi o filmovima napusao kilometarski post o Odiseji, bez spojlera, meni ubio zwlju za filmom i niko nista, kao nije spojler, a ovde razapeste coveka zbog jedne recenice.

House of the Dragon 3. sezona (8 epizoda od po 1 sat ima, prošli vikend poslednja puštena). Vrolo lepo snimljeno, HDR 4k slika i gluma, kostimi top, CGI, dobro je sve, ne štede a i priča drži pažnju.

Dobro je bilo finale House of dragon, mada da ne izmisljaju i ds se drze knjige bilo bi jos bolje. Bar smo konacno videli Rodija u akciji.

Lioness sezona 3
Prva epizoda ocenjena sa 9/10
Ja sav hepi, krenem da gledam,.kad ono... toliko amaterski i sa vredjanjem inteligencije da nisam izdrzao do kraja.

ako zanemarimo da je ocigledno prva epizoda cista propaganda sukoba u Rusiji, ne moze se zanemariti da ruski vojnici stoje kao lutke, glupi kao ona stvar, uglavnom retardirani, a par americkih specijalaca, kako su krenuli, nisam odgledao do kraja, je vrv licno Putina zarobilo i odvelo u Vasington uz usiljen pokusaj humora u vidu doskocica i ponizavanja ukrajinski, saveznickih, vojnika.Elem,.prva scena sa otimanjem specijalnog agenta na najgluplji moguci nacin, je nagovestavala fijasko, ali...hit su mi kuce na frontu, zidovi netaknuti i sve do jedne kuce imaju krovove od slame! Valjda tako bilo jeftinije. Da ne nastavljam dalje,.pametnom.dosta
Da, apsolutno si u pravu, baš teška propaganda.
Ali druga epizoda je mnogo bolja tako da nemoj još odustajati. Ima nade.

House of the Dragon finale sezone 3
Kakva glupa bitka ja ne mogu da verujem sta sam gledao
Imaš zmajeve a onako u napad u masakr
Ovo kao da neko bez grama mozga piše.
Baš loša sezona iako je budžet bio osetno veći ima više zmajeva

House of the Dragon, treca sezona.
Pola sezone sam se prisecao sta se desilo u prethodnim sezonama, drugu polovinu sam razumeo zasto sam zaboravio.
Da je ukinu sutra, ne bi mi bilo drago, ali mi ne bi smetalo uopste. Totalna apatija.

Ono mišljenje koje sam napisao prošle nedelje u vezi HoD ne samo da važi nakon ove poslednje epizode već je samo pojačano - spolja gladac a iznutra jadac. Izmišljaju, menjaju u hodu, gube konce ko pri kraju GoT...

Iskusno sam posle 4? epizode prve sezone HoD ocenio / procenio o kakvom tipu serije i dinamike je reč i prekinuo gledanje.
Pored casting i "woke" problema serija je prosto dosadna.

A tek Dune: Prophecy se na osnovu trailer-a već moglo zaključiti da je to tu negde tipski samo sa još manjim budžetom tako da je nisam nikad ni počinjao i nemam nameru.

Počeo ponovo Outlander. 9/10

Upravo završio road trip, napravio oko 2000km u četiri dana, pri čemu smo obišli priličan broj filming lokacija..

Sledeće godine idem skroz na sever oko Inverness-a, Loch Ness i Colloden..

Meni je HoD sasvim ok. Odstupili su dosta od knjige, ali nisu zabrljali stvar, kao zadnje sezone GoT, izmene su ovde sasvim podnošljive. Sviđa mi se kako su pokušali da sve likove naprave moralno višeslojnim, nema likova koji su prosto zli zato što su zli. Dve glavne junakinje, koje su u knjigama sujetne i sebične, ovde pokušavaju da budu dobre osobe, težina vladanja je to što ih tera na zlo.

Ono gde HoD debelo potpećuje je isto što je bio problem i sa GoT, radnji često fali zdrave logike, zaplet počiva na slučajnostima. Došao Egon u Harenhol i tu zatekao brata, ma nemoj? Što je on uopšte išao tamo? Emond se krio tamo, ali nije ni pokušao da se sakrije od brata koji ima dobrog razloga da ga ubije? Dakle, gomila totalnih nelogičnosti koje se dese samo zato što treba da se nekako dese da bi radnja mogla da se nastavi zacrtanim putem. Puno je takvih gluposti, ali mogu da ih progutam zbog dobrih likova i dobre glume.

Iskusno sam posle 4? epizode prve sezone HoD ocenio / procenio o kakvom tipu serije i dinamike je reč i prekinuo gledanje.
Pored casting i "woke" problema serija je prosto dosadna.

A tek Dune: Prophecy se na osnovu trailer-a već moglo zaključiti da je to tu negde tipski samo sa još manjim budžetom tako da je nisam nikad ni počinjao i nemam nameru.
Da si iskusan ne bi to ni upalio kao ni prstenjake moći 😁

Wheel of time je za Rings of power još na kraju ispala Serija sa velikim S i opet je ona otkazana a ovaj drugi se i dalje snima.

I da, ne govorim generalno već samo poredim ove dve fantazi serije koje su pomenute.

WoT je počela kao serija za 5.5/10 a u 3. sezoni recimo da se popela blizu 7.0/10. I naravno da kad je konačno malo stala na noge da su je otkazali 🤣🤣🤣 Da preusmere lovu na LOTR đubre...

Jedna od retkih koja je nakon mlakog početka u svakoj od narednih sezona bila bolja nego prethodne - obično bude potpuno suprotno i nakon dobrog početka kvalitet serije počinje da opada da bi u trećoj već bilo ceđenje suve drenovine.

Wheel of time je za Rings of power još na kraju ispala Serija sa velikim S i opet je ona otkazana a ovaj drugi se i dalje snima.

Dali su velike pare za LotR prava, pa pokušavaju nešto da spasu. WoT je za to njesra bio Dostojevski, bio sam spreman da im oprostim svo woke smeće koje su natrpali u WoT samo da nastave da ga snimaju, ali jok. Prave sad neke animirane serije i video igru.

Nisi ti video trailer za 3 sezonu pa mislis da pokusavaju da poprave situaciju...Inace ted laso nakon dve nove epizode vec sada se moze reci da nije za gledanje

Ako u ovoj sezoni Ted ne krene da se fingeruje sa onim bradonjom, nista nisu uradili.

Nazad
Vrh Dno