Kupio sam Nespresso Essenza Mini C samo da bih ga nosio na put. Staje gde hoćeš, kapsule idu koje hoćeš, svaka je podjednako gadna, ali na odmoru odmaram i od cinculiranja sa espressom. A i tako gadna kafa iz kapsule je opet bolja od svake hotelske koju sam bio primoran da pijem.Ima li neko preporuku za sto manji aparat za one dolce gusto kapsule? Treba mi za putovanja, da može da stane lagano u gepek i da ne smeta u istom naravno 🙂
Korektnog kvaliteta naravno, ali nista besno.
16k je sa carinom ukupno, imam neke kredite od ranije. Nikad nisam kupovao nista skuplje od 2-3k do sad pa nisam 100% siguran ya ove veće cifre, rekoh bolje da proverim.Što ne bi bio? Verovatno jeste, samo pitanje da li će nešto dodatno da zvizne carina ili je već uračunato?
U kakvim ti hotelima odsedaš kad ti je nespreso bio bolji od hotelskog espresaA i tako gadna kafa iz kapsule je opet bolja od svake hotelske koju sam bio primoran da pijem.
Ako je 16k sa carinom, kad ti naplate porez od 20% izacice te oko 20k (uz carinski pregled od 200, 300din ili koliko li sada kosta vec). Jos moras racunati na to, od nedavno, i nov trosak dostave, cuj mene otimacinu, od strane kurirske sluzbe (minimum 500din valjda, verovatnije da ce biti oko 1k), sto ce reci prelazis 20k sigurno. Za 23k okvirno, mozes da nabavis avx cg301/ shardor 64, koji je poprilicno bolja opcija.16k je sa carinom ukupno, imam neke kredite od ranije. Nikad nisam kupovao nista skuplje od 2-3k do sad pa nisam 100% siguran ya ove veće cifre, rekoh bolje da proverim.
Bogami da znaš...ja ove dve platih 3700...skup sport.Poskupela CRM kafa za 15ak % ...
Koristiš bottomless portafilter?Moj trenutni sistem.
Pored ovoga koristim i Akvafor filter sa Mg filterima.
Imam utisak da sam stigao do kraja ove platforme jer već neko vreme nema napretka.
Pijem Brasil kafu od Tokara i kući kod njega, značajno više arome ima.
Razmišljao sam da prvo promenim mlin (trenutno C3 ESP pro), a posle i sam aparat.
Mlin:
![]()
Eureka Mignon Zero 55s espresso mlin
Eureka Mignon Zero 55S espresso i all-purpose mlin sa 55 mm ravnim noževima, minimalnom retencijom i tihi rad – idealan za espresso i filter.brewsociety.store
Voleo bih da čujem i vaše predloge za mlin i izvore nabavke. Hvala 🙂
Na slici se vidi i slika kafe nakon ekstrakcije. Krema je već malo spala.
Inače, od kad sam počeo da pravim kafu kući retko gde je pijem u gradu, coffee factory - njihove single origine i kod tokara.
Kako uspevas da potrosis toliku kafu? U zadnjih mesec dana ja kupio 2x250grama, juce potrosio jednu od 250gr, danas otvaram drugu, a ti kupio jedno 17 kafa u istom vremenskom periodu😅
***,pije se 🙂 samo za french press mi ode oko 30gr po spremanju,uvek pravim duplo...plus ja i žena popijemo,plus uvek neko od prijatelja bar dva puta nedeljno svrati...istopi se to 🙂Kako uspevas da potrosis toliku kafu? U zadnjih mesec dana ja kupio 2x250grama, juce potrosio jednu od 250gr, danas otvaram drugu, a ti kupio jedno 17 kafa u istom vremenskom periodu😅
Nije nikakva lagarija,ukusi su prisutni,pa ko šta primeti...ja sam iz prethodne Etiopije recimo skontao samo džem od kajsije,ostale ukuse nisam mogao da razaznam. Istu tu kafu sam doneo na posao kolegi (spremio fench press pa u termos),bez da sam mu išta spomenuo,čovek je posle prvog gutljaja rekao da mu vuče na kajsiju ukus 🙂neverovatno mi je zabavno da čitam ovo džem od breskve, džem od jabuke, malina, trešnja, višnja sve u jednom...
dokle je došlo potrošačko društvo da ne možeš da mu prodaš kafu koja je jednostavno dobra nego moraš da ga lažeš da bi mu bilo lakše...
Da, sa puck screen-ovimaKoristiš bottomless portafilter?
Kako Stilosa napravi toliko pene sa bottomless, ako ti aparat gura 15 bara pritiska?
neverovatno mi je zabavno da čitam ovo džem od breskve, džem od jabuke, malina, trešnja, višnja sve u jednom...
dokle je došlo potrošačko društvo da ne možeš da mu prodaš kafu koja je jednostavno dobra nego moraš da ga lažeš da bi mu bilo lakše...

Pričao sam o kafi na hotelskom doručku ("espreso" iz dugmetare ili eventualno neki batch brew); naravno da svaki hotel ima i pravi espreso koji uglavnom ne ide uz doručak, a i tamo gde ide im toliko dugo treba da ga naprave i donesu da opet piješ đubre.U kakvim ti hotelima odsedaš kad ti je nespreso bio bolji od hotelskog espresa
Iste puck-ove i ja koristimDa, sa puck screen-ovima
Inače ovo je ecp 33.31.
Prilagodi malo gramažu, ako je korpa puna, samelji na granulaciju gde jedva curi i smanji kafu za pola grama, ili gram. Tako sam ja raadio sa c3 esp i 33.21 delonghi, sad sam uzeo avx i on ima stepless podešavanja pa nema tih mukaIste puck-ove i ja koristim
Moja, De'Longhi Scultura je u suštini ista mašina kao i tvoja tj. Stilosa.
Negde malo više, negde malo manje plastike. U suštini, inox bojler, 15 bara.
Ja meljem na Hario mini slim ručnom mlinu i nikako da podesim finoću mlevenja da mi kafa iz portafiltera polako curi.
Ili propiški ili se muči.
Prilagodi malo gramažu, ako je korpa puna, samelji na granulaciju gde jedva curi i smanji kafu za pola grama, ili gram. Tako sam ja raadio sa c3 esp i 33.21 delonghi, sad sam uzeo avx i on ima stepless podešavanja pa nema tih muka
Ne znam šta da ti kažem, eksperimentisao sam i sa tamperom i silom pritiska dok nisam došao do ovog rezultata.Iste puck-ove i ja koristim
Moja, De'Longhi Scultura je u suštini ista mašina kao i tvoja tj. Stilosa.
Negde malo više, negde malo manje plastike. U suštini, inox bojler, 15 bara.
Ja meljem na Hario mini slim ručnom mlinu i nikako da podesim finoću mlevenja da mi kafa iz portafiltera polako curi.
Ili propiški ili se muči.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari