component
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.06.2012
- Poena
- 495
Skoro su postavljali klip gde prodaju one "solarne garaže". Tako da nije problem ni infrastruktura. Kao što kaže deksi10, problem su zakonske regulative. Videćemo šta će se desiti sa tržištem kadase je dnom omogući to plaćanje po kWh. Mislim da se punjači odjednom svuda pojaviti. Ali nemam iluzija da cena punjenja na njima neće biti paprena.Najlakse je postaviti punjace. Problem je infrastruktura, koja nije predvidjena ni za trenutne kapacitete, a kamoli za veliko dodatno opterecenje.
Stalno se ponavlja ovaj narativ. Većina Srbije živi u kućama. Mislim da je po poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku bilo da više od 2/3 stanovništva živi u kućama, a manje od 1/3 živi u stanovima. Mrzi me više da tražim i linkove kao dokaz koliko puta se ovo ponavljalo. U Evropi je to više 50/50 pa im ne usporava prelazak na EV. Ne nešto drugo je u pitanju kod nas. A to je da nemamo pare za nove automobile. Svi ostali razlozi su sporedni.Ne zaboravi - većina Srbije živi u zgradama, a čak ni nove zgrade nisu rešile problem punjenja većeg broja EV-ova - čak ni one gde je 5000 EUR kvadrat.
Poslednja izmena: