Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Stigla zakrpa za google play system od 167 kb. Nadam se da će obuzdati play services pošto kod mene i dalje divlja u pozadini.
Screenshot_20260805_102746_Google Play Store.webp

Da prijavim da se Garmin Connect odglavio (sinoć isključio pristup internetu i resetovao telefon, jutros uključio pristup) i danas je za jedno pokretanje i upisivanje jednog broja (isto kao juče), less than a 1min on screen i 0.2% baterije.

Sinoć baterija prvih nekoliko minuta nije htela da se puni na super fast, već je varirala brzina, maks 13.7W. Posle vidim otišlo preko 30.

Danas nemam sumnjive potrošače, ali definitivno je baterija potrošena više nego što sam očekivao. Manje od 2h SOT, nekih 40 min WiFi Android auto. Imam još 58%.

Očekivao bih bar 10% više. Ali svakako bolje nego što je bilo juče 🙂

Samsung is healing. Ovako je sa novom baterijom na S25. Pošto su mi vratili tel na fabrička u servisu, povukao sam ceo backup, jedino što sam sada isključio Personal data intelligence (now brief) i stavio retardirani Instagram u battery u sleep (popio sam ban dok sam koristio Morphe):

Prilozi

• Screenshot_20260808_185826_Device care.webp
    Screenshot_20260808_185826_Device care.webp
    29.3 KB · Pregleda: 65
Imam sporadičan problem sa punjenjem telefona S25 FE. Uključim punjač u utičnicu, kabl u usb na telefonu i ništa se ne desi. Izvučem adapter iz struje, uključim ga i punjenje krene. Kada punjenje krene nema nikakvih prekida, niti kad malo pomeram usb na telefonu nema prekida pri punjenju. Meni deluje kao neki problem u komunikaciji telefona i punjača, punjač je Samsung 45w, sa 5A kablićem.

Pokusaj prvo da koristis drugi kabl i da vidis kako ce onda telefon reagovati i da li ce punjenje zapoceti odmah. Koliko je meni poznato, od serije 25 (msm da je to zakacilo i FE model), 45W mozes dobiti i ako se koristi 3A kabl (15V×3A=45W), nije neophodno imati kabl od 5A. Ako i tada postoji problem onda pokusaj sa drugim punjacem koristeci taj isti 5A kabl.

Fora je to što se to dešava sporadično, nema pravila. Nekad prođe više meseci, a nekad se desi 2 puta u nedelju dana. Imam usb kablić iz kutije, mogu i taj nekad da probam.
Očistio sam usb port četkicom i malkice alkohola, videću da li znači nešto.

Poslednja izmena:
Uzeo sam juce od jednog lika S25 12GB/256GB za 53000 polovan , niti je dao fiskalni racun , ni iglicu za sim karticu , ni type c na type c kabl a ima preko 1200 ocena haos 🙂 inace deluje da se brze prazni a ima samo 200 i nesto ciklusa baterija , mozda tripujem ja inca volim jace osvetljenje.

Samsung is healing. Ovako je sa novom baterijom na S25. Pošto su mi vratili tel na fabrička u servisu, povukao sam ceo backup, jedino što sam sada isključio Personal data intelligence (now brief) i stavio retardirani Instagram u battery u sleep (popio sam ban dok sam koristio Morphe):
Zbog cega su ti vratili telefon na fabricko? zar nije maintenance mode za takve stvari kao sto je zamena baterije?

Maintenace mode je jedna od Samsungovih *******cija, negde sam citao da ne postoji ili je onemogucena dijagnostika i testiranje u maintenace mode, pa moraju reset ili novi softver.

Kakva je baterija na S25 FE? Koliko sati screen on time-a moze da izgura, pola wifi pola net sa kartice? Negde se zale da je katastrofa baterija, negde da je vrhunska, je l moze neko iz licnog iskustva da napise situaciju i sot?

Drzi isto kao i na s25u, supruga ga koristi sa sve kartice (poslovna/privatna), isto kao i ja 2 x vuber, wa, outlook, gmail... ona ima i instagram, bez problema dan i ostane uveče 30-40%. Za SOT ne znam, mada on nije merodavan. Ok je baterija skroz.

Jedino sto primetih da je njoj posle 250 ciklusa battery helth 98%, dok je kod mene i dalje na 100%.

Kakav držač za kola za S25U koristite?
Meni je S25U pokidao rebra ventilacije koliko je težak
Verovatno nijedna rebra na kolima ne mogu da drže 250-270g? Ovo je A6 C6 u pitanju da kažeš sve još kvalitet materijala
Dosta dobar držač sa Amazona Vicseed, magnet je ludilo jak

Imam sličan sa Aliexpressa tek ovo se nenormalno pomera na rebrima ventilacije
Mislim ovaj sistem sa metalnom kukicom

Nikad mi nije bilo jasno kačenje nosača za telefon na otvore klime!? Em će da ih polomi, em ometa hlađenje... grejanje zimi neću da komentarišem.

Magnetni nosač koji se lepi na tablu je najbolja stvar. Pod lepi, mislim na lepak koji ne oštećuje podlogu i može da se skine bez oštećenja (podloge, a svakako gledam da ga zalepim na klavir plastiku).

34816.webp

Magnet je dovoljno jak da drži i one glibave kineske maske (Nillkin magnetne maske će da drži i slabiji)

Verovatno nijedna rebra na kolima ne mogu da drže 250-270g? Ovo je A6 C6 u pitanju da kažeš sve još kvalitet materijala

Da li koristis neku iGo navigaciju na S25U?

Da li koristis neku iGo navigaciju na S25U?
Ne
Google maps i Waze

Nikad mi nije bilo jasno kačenje nosača za telefon na otvore klime!? Em će da ih polomi, em ometa hlađenje... grejanje zimi neću da komentarišem.

Magnetni nosač koji se lepi na tablu je najbolja stvar. Pod lepi, mislim na lepak koji ne oštećuje podlogu i može da se skine bez oštećenja (podloge, a svakako gledam da ga zalepim na klavir plastiku).

Pogledajte prilog 549480

Magnet je dovoljno jak da drži i one glibave kineske maske (Nillkin magnetne maske će da drži i slabiji)
Vidi ja mnogo često dopunjavam telefon i kad upališ klimu zapravo se puni punom brzinom jer se ne pregreva
Inače ide punjenje na 8W, imam kabl sa ekranom baš zbog toga.
Ali verujem da ti što se zalepe drže mnogo bolje

Ja imam ovaj
I ovaj na drugim kolima

Oba su sa tom kukicom, odlicno drze.
Ne kontam kako?
Malopre sam probao sličan takav, mrda se levo desno katastrofa.
Ne znam koja kola imaš, možda su ta plastična rebra deblja?

Pogledajte prilog 549480

Gde ima da se kupi?

Ne
Google maps i Waze

Vidi ja mnogo često dopunjavam telefon i kad upališ klimu zapravo se puni punom brzinom jer se ne pregreva
Inače ide punjenje na 8W, imam kabl sa ekranom baš zbog toga.
Ali verujem da ti što se zalepe drže mnogo bolje

Ne kontam kako?
Malopre sam probao sličan takav, mrda se levo desno katastrofa.
Ne znam koja kola imaš, možda su ta plastična rebra deblja?
Kia sportage 2023 i clio 2025. Poprilicno su masivna rebra, mogu da ti slikam sutra da vidis kako izgleda.

Ja korisrim ovaj godinama, i Note i Ultre su bile u njemu, drzi odlicno, izasao me oko 1.5 evro

I just found this on AliExpress:
Essager Gravity Car Phone Holder Air Vent Clip Mount Mobile Phone Stand In Car GPS Support For iPhone 14 13 Pro Xiaomi Samsung

Evo prošlo je tačno deset meseci (ili 305 dana) od kad koristim S25U (od 12-og oktobra) i za to vreme se punio, rekao bih, svega 115 puta.

Prilozi

• Screenshot_20260812_235714_Settings.webp
    Screenshot_20260812_235714_Settings.webp
    45.1 KB · Pregleda: 20
Iako idemo u off jet postoji posebna tema za ove stvari ali kad se već potegla priča moram da kažem nešto u vezi ovih držača za telefone u kolima. Nisu mi jasni ljudi koji kače na ventilaciju, em se zimi greje telefon, em slomiš rebra, em je komplikovano ...
Ja sam na starom autu imao ovako nešto slično:
Najjzgodniji držač. Ima lepljivu podlogu koja se ne mrda ali i ne lepi za tablu. Ubedljivo najzgodniji i najptaktičniji držač. Nema stezanja telefona, svaki paše, jednostavan...
Ostao mi u starom autu kad sam prodao, u novom mi ne treba jer ima android auto

Nazad
Vrh Dno