Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Skoro 15 godina se u Y sve vodi na oca. On nije bas dobro zdravlja da ide do poslovnice i da se bavi time ako treba lično. Hteo sam pri produzenju saradnje da sve brojeve prebaci radnica na mene. Ona je rekla ne moze, jer onda se vodim kao nov korisnik i gubim promocije itd. Zapravo od decembra Y 30 paket na dva broja 6 m X 1 i 18 x 50 % je isteklo i za nove ugovore uz telefon nikakve druge pogodnosti nismo dobili već standardne pakete. Ja jedino sto mogu da odem i platim račune tamo. Za sve ostalo bih morao otac da se cima koji realno neće moći duze vreme zbog zdravstvenih razloga. A za bilo šta mi je rekla da mora kod notara na odobrenje i to striktno navedeno na šta sve sme da se da ovlašćenje. Ne daj Boze da sad nesto fali telefonima i šta god da treba lično da se ode. Pitao sam sa njegovom ličnom kazu ne moze.
Meni je ovo bezveze i komplikacije za korisnike. Verujem da nije laka procedura, ali devojka je mlada , verovatno, se ne razume i taj proces i mrzelo je stalno je neka guzva , jer je na prometnom mestu. Nema drugi Y u gradu.
Uz nove telefone,nema pogodnosti za ugovore.Nema popusta.
Jedino što može da se razbije na 36 rate.
I 10.000 za reciklažu.
Plaća se puna cena paketa.
Bez telefona uz ugovor,može popust.

Ako otac ne može do poslovnice,notar dolazi na kućnu adresu.

A da li si koristio aplikacije? Imao si pravo na svaku. To im je skuplje od saobraćaja. Ako ni to nisi, onda jeste čudno. Mada ostaje da si već imao veliki popust na najjači paket, pa im je možda (nova) politika da u tom slučaju ne daju ništa bolje. Ranije su davali i tad, mada opet ne svima. Svakako, teško je naći logiku u njihovim akcijama.
Okamova britva – to da oni nimalo ne cene dugogodišnje korisnike mislim da je sada već opšte mesto, ali isto tako mislim da ne vode računa ni o total lifetime trošku pojedinačnog korisnika. Verujem da je sve samo lutrija, tj. koliko agent ima stav „daj da dam koliko mogu u okviru zadatog da što pre završim stranku i pređem dalje”, vs. „ma šta oni hoće, sve za džabe, e pa neće moći”... Čisto sumnjam da se ovde radi o nekoj suvisloj politici mimo očiglednog mandata, nikome ne dajte X popust bez toga da ste prvo odbijeni bar jedamput...

A onda kad primenimo Dilbert princip, postaje jasno da rukovodstvo nije u stanju da izrezonuje da je krajnje logično da klijentela loše reaguje na to da joj se nudi manje za skuplje, i da to neće proći, sve dok im kvartalni izveštaj to ne pokaže direktno na bilansu poslovanja.

Ali dugoročno mislim da je sve ovo šuplja priča. Mogu oni da se kartelišu do sutra, ali koliko god se otimali ne mogu da zamrznu ponudu niti spreče napredak, niti da narodu vo vjeki uvaljuju skuplje i skuplje usluge, kao što Jetel pokušava već nekoliko generacija Total paketa. Do pre neku godinu je 5, 10GB neta bilo kao nešto sjajno i nesvakidašnje, sada već nude neograničeni internet sa smanjenom brzinom kao najveće preimućstvo. A sad – podigli su cene, ali su morali da pojačaju i popuste jer inače ne bi mogli da zadrže nikog. Okej, neki su pristali i progutali povećanje bez reči, to im možda vadi prosek, ali kako se finansijska situacija u zemlji bude pogoršavala, čak i oni koji ne vode uopšte računa o parama će sve više postajati svesni.

Jetel je jedino interesantan zbog tih digitalnih servisa, ali kako su krenula spajanja, akvizicije i podizanje cena sličnih pretplata, i tome će polako doći kraj. Samo čekam novu promenu paketa gde će morati da se uzme najskuplji zarad pristupa HBO Max Paramount Plus Ultra najnovijem servisu, to će biti siguran znak propasti. Realna vrednost manjih paketa sa pristojnom količinom interneta i neograničenom telefonijom nije preko 1000 RSD, a baš je takve pakete najteže dobiti, kriju ih ko zmija noge u „nezvaničnim ponudama”.

Sutra mi istice ugovor za Go Data. Koliko meseci mogu da ocekujem da izvucem po dinar? Podnecu zahtev za prelaz u A1 svakako.
Jutros podneo zahtev za prenos u A1 i sada su me zvali. Maksimalno (za neki paket slican ovome) su mi ponudili 3 meseca po dinar i onda ostalo 50% popust, gde bi bilo po 1250 dinara sto je skuplje od sadasnjih 950 koje sam placao za Go Data. Odbio sam i rekao da puste broj. Smesna ponuda svakako.

Jutros podneo zahtev za prenos u A1 i sada su me zvali. Maksimalno (za neki paket slican ovome) su mi ponudili 3 meseca po dinar i onda ostalo 50% popust, gde bi bilo po 1250 dinara sto je skuplje od sadasnjih 950 koje sam placao za Go Data. Odbio sam i rekao da puste broj. Smesna ponuda svakako.
Jesu pustili? Možda te opet zovu sutradan?

Jesu pustili? Možda te opet zovu sutradan?
Upravo su me pozvali ponovo. I kao odobrili su maksimalno 6 meseci, klasicne price. I pristao sam na to na kraju. Mozda bi dali i vise da sam zapinjao ali nije mi se peglalo vise. Ocekivao sam da ce biti malo fleksibilniji.
Na kraju je dogovoreno 6 meseci po dinar + 18 meseci po 1250.

Klasicni smradovi. Verovatno je moglo jos da se izvuce mada smo se i za ovo natezali pa nisam bas bio siguran da bi popustili. Svakako nije lose ni ovo ali celo ovo ciganjenje mi je licno odvratno ali ***, ne moze drugacije.

Mene juce zove agent i kaze "vidim da si na pripejdu uplacujes dopune a to brzo istekne pa sam ti napravio ponudu za prelazak na postpejd" ukratko njegova ponuda koju je "napravio specijalno za mene" je u stvari yettel extra koja mi se dosta odavno nudi u aplikaciji.
Meni taj broj jeste na pripejdu ali na njega nisam nista uplacivao niti sam ga koristio,sluzi mi samo da bih kada mi na drugom broju istekne besplatni Mega plan mogao da ga prebacim u A1 zbog novog Mega plana.
Mislim se da je ponudio yettel extra+ za manju cenu od one u aplikaciji mozda bih i presao na postpejd.

Klasicni smradovi. Verovatno je moglo jos da se izvuce mada smo se i za ovo natezali pa nisam bas bio siguran da bi popustili. Svakako nije lose ni ovo ali celo ovo ciganjenje mi je licno odvratno ali ***, ne moze drugacije.
Ma katastrofa, i ja sam tako, počelo sa 40% popusta na dve godine, pa 50%, pa eto i tih 6 na kraju. I ja na kraju prihvatih tih 6 meseci za dinar jer mi se stvarno nije više natezalo... a i nisam hteo da prelazim na Globaltel. Blago onima kojim zapadne normalan agent pa startuju sa boljom ponudom. 🤣

Sad sam svratio do poslovnice. Yettel kaže da je zahtev odbijen, jer sam (bio)i dalje pod obavezom. Nije mi jasna onda ona poruka. MTS mi nije čak ni poslao poruku da je zahtev odbijen.
Sve ludo...

Isteko ugovor 28og. Podneo zahtev za globaltel potpiso u pošti juče u 12. Šta da tražim od yettela kmao pakrt 30gb 1000din 24m

Zašto bi ti iko ista slao? Prenos se desava drugi dan tako sto ti nestane signal i ujutru ubacis novi sim. Niko nije u obavezi da ti salje poruku niti da ce biti prenesen broj niti da je odbijen prenos. Vidis ako se probudis treci dan sa signalom da si odbijen. Toliko jednostavan sistem rada. Razmaženi su ovde mnogo korisnici.

Zašto bi ti iko ista slao? Prenos se desava drugi dan tako sto ti nestane signal i ujutru ubacis novi sim. Niko nije u obavezi da ti salje poruku niti da ce biti prenesen broj niti da je odbijen prenos. Vidis ako se probudis treci dan sa signalom da si odbijen. Toliko jednostavan sistem rada. Razmaženi su ovde mnogo korisnici.

Bas smo razmazeni 😡 korisnici
Zove 'operater' dva dana pre istek ugovora dahe ponudu koju odbijam, pa kaze mogu da vam spustim na toliko i toliko ja teku ne znam razmislicu cu. I kaze moja konacna pinhda sto nogu da nalravim za vas trdci iznos. Pa to nema na pijaci šta rade
Baš je smešan korisnik koji koristi forum, tri poziva sa imao
Korisnik foruma je strasan!!!

Ma mislim za prenos. Mene sad kad sam poslednji put prenosio broj niti jedan jedini poziv nisam dobio niti me je iko ista obavestio SMSom. Doduse iz A1 na MTS. Ali hteo sam reći da smo razmazeni ocekujemo za sve neko obaveštenje i slično. Dok se stvari odvijaju po sili prilika

Čisto da se razumemo. Pre dve nedelje sam otišao u poslovnicu da otkupim ugovornu obavezu, koja bi bila cca 1300-1400 rsd, kako bih mogao odmah da prenesem broj. A sve zbog zbunjujućih poruka iz Yettel aplikacije o datumu prestanka popusta na paket. Tada su mi u Delta city rekli da nema smetnji da odmah podnesem zahtev, jer nemam nikakvih dugovanja, a svakako ću račun za opremu dobiti uz poslednji račun. Rekla mi je zaposlena da ne zna zađto se ne vidi u app više ponuda za otkup obaveze, a nema mogućnosti ni kroz njihov sistem. Istu infomraciju sam dobio i kada sam zvao call centar. E sad, ako sam ja nenormalan što očekujem da dobijem povratnu informaciju kada se obratim pravnom licu sa kojim imam potpisan ugovor o pružanju usluga, onda neka bude da sam glup. Eto, razjasnite mi kada mi ističe popust.

Prilozi

• Screenshot_20260730_110851_Yettel.webp
    Screenshot_20260730_110851_Yettel.webp
    53.6 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_20260730_110858_Yettel.webp
    Screenshot_20260730_110858_Yettel.webp
    40.6 KB · Pregleda: 43
Pa nemas vise sta da otkupljujes.,sve je isteklo. Bar koliko ja vidim. 7 dana ti ne menja mnogo na stvari. Zavrsavaj to sto pre da ne placas punu cenu.

Čisto da se razumemo. Pre dve nedelje sam otišao u poslovnicu da otkupim ugovornu obavezu, koja bi bila cca 1300-1400 rsd, kako bih mogao odmah da prenesem broj. A sve zbog zbunjujućih poruka iz Yettel aplikacije o datumu prestanka popusta na paket. Tada su mi u Delta city rekli da nema smetnji da odmah podnesem zahtev, jer nemam nikakvih dugovanja, a svakako ću račun za opremu dobiti uz poslednji račun. Rekla mi je zaposlena da ne zna zađto se ne vidi u app više ponuda za otkup obaveze, a nema mogućnosti ni kroz njihov sistem. Istu infomraciju sam dobio i kada sam zvao call centar. E sad, ako sam ja nenormalan što očekujem da dobijem povratnu informaciju kada se obratim pravnom licu sa kojim imam potpisan ugovor o pružanju usluga, onda neka bude da sam glup. Eto, razjasnite mi kada mi ističe popust.
Svakako ako se desi da ostaneš na Yettelu sa nekim novim paketom, račun za avgust će u celosti biti po ceni novog paketa, tako da nema brige, imaš vremena do kraja meseca

Nije tacno nego ce biti proporcijalno danima.

Nazad
Vrh Dno