Šta je novo?

Nvidia GeForce RTX 5000 - Blackwell

nema šta, imaju da priznaju. Kada se pregreje do 110, naravno termalni limit je obara, a uz to crni ekrani, pucanje drajvera, nepodnošljivo. Ne mogu najobičniju sliku od 4Mpx+ da provučem kroz AI modele.
qVJGuawaqC.webp

nema šta, imaju da priznaju. Kada se pregreje do 110, naravno termalni limit je obara, a uz to crni ekrani, pucanje drajvera, nepodnošljivo. Ne mogu najobičniju sliku od 4Mpx+ da provučem kroz AI modele.
Pogledajte prilog 548865
Koliko je dugo imas,11 meseci GameRock 5090 koristio bez ikakvih problema sam temp.

godinu dana. plus koji dan preko. prvih par meseci je bila podnošljivo bučna, ali već 5-6 meseci me voza i sve trpim, te kao čisti kućište, menjaj kablove, proveri onaj andrak, proveri ovaj. optimizuj model, pređi u brži framework i slično. isto i tamo. npr flux 2 dev + turbo lora, kroz pytorch, za 20 sekundi sva tri venta na 100% temperature udaraju u plafon. ako radim sliku od 1megapiksela, nema pucanja. ali koja je poenta da radim boranija rezolucije? sa rtx 3090, sam otprilike iste performanse imao, a kartica 6-7x jeftinija. onda se iscimam optimizujem model u nvfp4 i konvertujem u tensorrt_rtx ceo pipeline i koristim za restauraciju sa custom kodom. Dobijam ispravne rezultate sa tilingom ali i u tensorrt_rtx radi sat-dva batch render i puca. Isto i sa SeedVR2 video modelom u nvfp4 tensorrt_rtx. Radi, ali ispušta toliku toplotu, bukvalno ko kad ste pisali da na nju može da se greje. Pa taj luxuz od grejanja mi nije neophodan. Izrazito me nervira a i u radnji kad sam je uzeo trgovci rekoše: pazi da je ne pokvariš, ako tvojom krivicom pokvariš sam si kriv. Šta koji andrak imam da pokvarim. Vašu grafičku koju je možda neko još ranije koristio. Ne bi me čudilo, iako su ok firma bili. Šta znam, možda me samo "hoće".

godinu dana. plus koji dan preko. prvih par meseci je bila podnošljivo bučna, ali već 5-6 meseci me voza i sve trpim, te kao čisti kućište, menjaj kablove, proveri onaj andrak, proveri ovaj. optimizuj model, pređi u brži framework i slično. isto i tamo. npr flux 2 dev + turbo lora, kroz pytorch, za 20 sekundi sva tri venta na 100% temperature udaraju u plafon. ako radim sliku od 1megapiksela, nema pucanja. ali koja je poenta da radim boranija rezolucije? sa rtx 3090, sam otprilike iste performanse imao, a kartica 6-7x jeftinija. onda se iscimam optimizujem model u nvfp4 i konvertujem u tensorrt_rtx ceo pipeline i koristim za restauraciju sa custom kodom. Dobijam ispravne rezultate sa tilingom ali i u tensorrt_rtx radi sat-dva batch render i puca. Isto i sa SeedVR2 video modelom u nvfp4 tensorrt_rtx. Radi, ali ispušta toliku toplotu, bukvalno ko kad ste pisali da na nju može da se greje. Pa taj luxuz od grejanja mi nije neophodan. Izrazito me nervira a i u radnji kad sam je uzeo trgovci rekoše: pazi da je ne pokvariš, ako tvojom krivicom pokvariš sam si kriv. Šta koji andrak imam da pokvarim. Vašu grafičku koju je možda neko još ranije koristio. Ne bi me čudilo, iako su ok firma bili. Šta znam, možda me samo "hoće".
Znam nesto Giga ima kako secam Tpadove ko zvake,ma to su mafia,oba klinca imaju 5070 ti na obe je Hynix,a 5090/80 samsung😆

Ako puca drajver dok radiš, gasi ekran, nema šta. Zrela za garanciju.

@pmb
Obavezno slikaj to sto si utvrdio kao moguci uzrok i navedi kada i kako se manifestuje problem jer kod nas recimo nema sanse da u serivisu oni tu nesto testiraju sat dva kako to radi, uz to oni to rade u klimatizovanom prostoru sa otvorenim sistemom, postoji velika sansa da se ne pokaze problem cak i ako odrade temeljan test.
Gigabajt je nesto eksperimentisao sa nekim gelom koji bi trebao da bude bolje resenje na duze staze, to je nesto sto se valjda koristi kod servera ili tako nesto neka industriska primena, medjutim bilo je ne mali broj reklamacija jer nije to sve leglo kako treba u proizvodnji.

• Like
Reagovanja: pmb
koliko novca kosta treba da imas savrsenu uslugu za bilo sta sto se desi toj grafickoj. nema izgovora. nije to neki gpu od 300eur

ne igram igre. čak sam i Super Mario World sa SNES emulatora batalio. U Steel Nomadu ima ispravan skor. VRAM test u OCCT prolazi bez greške, Adaptive nisam probao.

Da ne širim temu, ako budem imao pitanja, pitaću u novoj temi. Hvala svima.

To je bas hardcore temp, meni u Wukong-u radi na oko 80C, sa ispadima na do 87C max, temp u sobi je 26C.
Wukong solidno napreze graficku, radi na 25-30fps na 4k.

Ako ti treba neki test da moze da pomogne oko pokazivanja razlike za garanciju, tu sam.

Ljudi imaju problema s garancijama za deficitaran hardver...

Tipa, pošalju 5090 na reklamaciju pa ih otkače jer uopšte nemaju druge na zalihama ili im vrate pare ali to su pare iz doba kad je 5090 bila ispod 2000$ a ne 5000...pa se snađi, doplati još toliko da uzmeš drugu ako je uopšte nađeš...

Slično i sa RAM-om.

Davnih dana kada mi je crkao hard disk koji više nije bio u ponudi, našli su zadnju cenu u cenovniku (upola manju od one koliko sam ja platio oko 1.5 godine ranije) i dali mi pare... dakle može i cena po cenovniku ako je pala (znam da to više ne može, možda nije moglo ni tada)...
Zabole ih. Ponašaće se isto kao i prema karti od 300e.
Upravo tako user experience treba da bude identičan, bilo da je to neka 2 Gb kartica od 70 evra ili 5090...

Davnih dana kada mi je crkao hard disk koji više nije bio u ponudi, našli su zadnju cenu u cenovniku (upola manju od one koliko sam ja platio oko 1.5 godine ranije) i dali mi pare... dakle može i cena po cenovniku ako je pala (znam da to više ne može, možda nije moglo ni tada)...

Upravo tako user experience treba da bude identičan, bilo da je to neka 2 Gb kartica od 70 evra ili 5090...
Veovatno je to bila mala razlika u ceni iako je dupla, ali ovo trenutno sa grafikama preko 16gb su vec druge dimenzije.

Upravo tako, samo su stavljali vise gela i isti je na odredjenim mestima mogao da se vidi jer se bukvalno istisne tokom montaze hladnjaka.
Nista ne curi, cvrst je i utice samo na izgled, ali su svakako to sredili odavno, ima od kog serijskog broja na netu, ako neko kupuje polovnu.
Opet, to je nesto sto se vidi, a i ne utice na rad karte, tako da nije ni bitno proveravati po serijskom broju.

1786337668941.webp

Nemam tih problema, osim overheata. Držim je na power limit 80% dok je ne odnesem u servis ovih dana

performanse su na nekih 85-90%. Nema crnih ekrana ali je i dalje vrela. Ovo su testovi kad je bilo +40. Nemam klimu.
Nešto stvarno nije u redu sa hlađenjem na ovom konkretnom primerku.

Prilozi

• librewolf_EWjfAu9IZL.webp
    librewolf_EWjfAu9IZL.webp
    47.5 KB · Pregleda: 16
Nazad
Vrh Dno