Šta je novo?

Pomozite mi kako se zove igra

Ajd da i ja pitam
U pitanju je arkada, space tema, negde 1983 - 1985, stalna postavka luna parka Obilić.
Prvo ide raketica kroz gusto postavljene meteore, koji su u početku fiksni, kasnije kako igra napreduje, oni se delom pomeraju. Ima raznih bića koji napadaju brod, ali je najorginalnije kad napada Sunce, koje kad se pogodi deli se na 2 dela, pa ti delovi na 2 dela, kreću se haotično i ispuštaju najsmešniji zvuk na svetu kad se pogode, kao kad te neko načepi, aaa kratko ali presmešno
Ako se neko seća, bilo bi sjajno, to je jedna od dve igre mog detinjstva koje nema šanse da se setim kako se zovu

Nije, sve sam pregledao, hvala na pomoći, brodić se kreće horizontalno

Verujem, ima ih mnogo ko ce se svega setiti 🙂 meni je ova ostala u secanju iz slicnog perioda i tematike

@alsamblesav E hvala ti puno. Skoro celu deciju kolekciju sam skupio za MAME, upravo pronasao i Mutant Knight rom koji radi na ovom prokletom Mame64

Preko 60 igara koje su bile u fliperanama, Luna Parkovima i drugim mestima. Ko bi rekao da je bilo 60+ naslova ...

@Vlajo da li raketica ide na gore, kao Galaga ?

Ne, samo horizontalno, prva postava su neki asteroidi fiksni, kao krompirići. Sad se setih da se brodić sam od sebe sužavao kad je prolazio kroz asteroide

Sto je najgore ja vecinu detinjstva pamtim iz Obilica, oni su nam prvi doneli Cadillacs, Dragon Ninja, Shadow Dancer, Golden Axe, Pang ... I ne znam za te asteroide

Razumem te skroz, i ja imam jednu igru koja je bila na Kopaoniku 90 i neke, i vec sam odustao da cu je ikada naci, jer niko ziv nikada nije dao tacan odgovor

Automobili, pticija perspektiva, na dnu si ekrana i ides na gore. Autombili imaju skok. Kada skoce, render se uveca, posto gledas odozgo kao fora. Valjda je nivo koji nismo mogli da predjemo bio most, koji ima prekide. I redovno upadnes u procep na mostu

Automobili, pticija perspektiva, na dnu si ekrana i ides na gore. Autombili imaju skok. Kada skoce, render se uveca, posto gledas odozgo kao fora. Valjda je nivo koji nismo mogli da predjemo bio most, koji ima prekide. I redovno upadnes u procep na mostu
Da nije Burnin' Rubber ili Bump 'N' Jump?
Mislim da je to ista igra, samo za različite kabinete.

Svi smo igrali to, poprilično poznata igra

@Ivke77 Mehanika voznje skoro identicna, ali je ipak razlicita igra. Cak su i mostovi slicni u smislu preskakanja ali je igra bila drugacija, Player 1 autic je bio jarko crven a ne narandzast, toga se secam

@alsamblesav slicno samo je novija igra, nalik na ovu koju je okacio Ivke, te neke generacije otprilike

Kad si rekao da si igrao na ekskurziji i da se radi o automobilu, podsetio si me na City Bomber. Ono što mi je najviše ostalo u sećanju jeste da može da se dobije dodatak kružnih testera koji se pojavljuje na početku automobila i sa kojim se krče žbunovi na putu. I čini mi se da se je bilo nešto specifično kod tog arkadnog kabineta, mislim da je palica mogla da se pomera samo u jednom pravcu (levo desno), ali u opisu igre kažu drugačije. Sad kad sam pogledao video, čini mi se da je auto mogao i da skače, bar mi zvuk deluje poznato. Mnogo vremena je prošlo, ali liči mi na ono što sam nekada igrao, a verovatno je to igra na koju si mislio.

Au dal je moguce to je to. City Bomber.

Mala fliperana na Kopaoniku u samom sastavu hotela Junior, 2 kabineta uza jedan zid, levi je bio ti Autici

Eto, ti se sećaš i mesta i naziva hotela, a ja ni to nisam siguran, sem da smo se spuštali niz neke stepenice. Drago mi je da sam pogodio. Pošto si rekao da skupljaš te stare igre koje su se igrale nekada na ovim prostorima, ne bi bilo loše kad završiš da objaviš kompletan spisak, da se malo podsetimo.

Ooooh evo ga spisak, zajedno sa slikama pa ako neko prepozna igru mimo naslova

Mali intro - Igre koje su se igrale kroz Beograd, pocev od cuvene fliperane na Banjici, preko Luna Park Obilic koji je imao i po 20+ kabineta pa do pojedinacnih fliperana kasnije

Side scroller akcije:

SHINOBI 1987

images.webp

Shadow Dancer 1989 (direktan nastavak Shinobi-ja)

images (1).webp

Rolling Thunder 1986 (igra bila daleko ispred svog vremena tada)

44b307_3bf9431aad1349658900e1b7c3fe3704~mv2.webp

Altered Beast 1988

hqdefault.webp

Rastan 1987

2179_1.webp

Dragon Ninja / Bad Dudes VS Dragon Ninja:

8QK6Kv.webp

Hammerin Harry 1990

arcade-compare.webp

Wonder Boy (svi delovi, najigraniji Monster Lair) -

hqdefault (1).webp

Wardner - jedna od najlepsih arkada ikada, imao si top detinjstvo ako si ovo igrao 🙂

Wardner_Taoplan_1987_Arcade_Gameplay_Enemies.webp

Jos dalje idu cuveni naslovi za koje vam ne trebaju slike -

Ghosts and Goblins, Ghouls n' Ghosts, Toki majmun, Metal Slug, Caveman Ninja

To su za sad Side-scroller akcije koje su bile u domacim fliperanama i koje sam zapamtio

Sutra kacim sledecu kategoriiju - Beat'em Up (inace ima oko 10ak kategorija)

E, mislim da je bolje da napraviš posebnu temu, "Arkadne igre koje smo nekad igrali", ili kako već, da ne bi gušili ovu temu komentarima, šta je ko igrao od igara sa spiska.

Другар је стало играо Шиноби, мислим да је чак и успевао да је пређе целу.
Потписивао се са "ECG", Едмунд Црна Гуја.

@nocniduh slazem se samo posto sam tek otkrio Benchmark forum, ti mi onda pomozi u koju pod-kategoriju, jer je ova tema u "Igre za PC"

Specijalizovane komune > Retro ... ?

U Retro bi bilo prikladno. Možda je najbolje da prijaviš svoj prvi post u kome si dao prvi deo spiska moderatorima klikom na "Prijavite" i kažeš im da želiš da otvoriš novu temu sa nazivom tim i tim u Retro i da premeste tvoju poruku i od faca a ostale obrišu.

Mali OT.
Pored pobrojanih arkadnih igara, meni je ostao u sećanju SplatterHouse. 🙂
-----------------
Back to Topic.

Čisto sumnjam da neko može da mi pomogne, jer sam igru tražio jako dugo bez uspeha.
U pitanju je igra na starom dobrom debeljku Commodore 64.
U prvu ruku bih rekao da je čista platforma, ali moguće da ima i trunku avanturističkih ili rpg detalja (zadnji put igrao tipa 1990, pa je sećanje malo izbledelo 🙂 )
Elem, fantasy settings je, znači idete kroz neku čarobnu šumu, i karakter je prilično krupan, i čini mi se da ima dugu kosu. Bacate neke bele projektile koji liče na bele ptice i tako ubijate neprijatelje.
E sad ima jedan deo koga se sećam... nailazite kao na neku veliku rupu ili prepreku, koju nikako ne možete da preskočite, ali tu iza vas stoji neki ogromno drvo, i onda se malko vratite, popnete skroz gore na drvo, i skočite desno i onda možete taj deo da pređete.

Kad sam googlao i tražio, poprilično mi je davao utisak atmosfere poput Stormlord, u smislu fantasy settingsa.

Samo moguće da je bila ružnija grafika, iako generalno mislim da nije odavala low budget game feel.
Zapravo, poprilično sam je igrao, baš mi se sviđala.

Any ideas?

@d4rk3lf
The Sacred Armour of Antiriad (Rad Warrior) - (1986)
ili
Beyond the Ice Palace- (1988)

Poslednja izmena:
@alsamblesav

Nažalost ne.
Mislim da je ova moja igra imala dosta sporiji pacing od ove dve igre. Nije se toliko jurilo.
Ipak... odlične su ti sugestije.
Definitivno liči više na The Sacred Armour of Antiriad, za koju tek sad čujem i vidim kako izgleda, i deluje mi baš interesantno.
To je taj neki wibe.

Hvala svakako.

@d4rk3lf
Postoji i Deliverance: Stormlord II ali on je izašao tek 1990. godine.

@alsamblesav
Pa da, kao i Stormlord 1, i dvojka jako podseća na tu moju igru (samo što mi se čini da Stormlord ima bolju grafiku i brži pacing).
Čak, možda je ta moja igra neka kopija Stormlorda (sumnjam da je obratno)
Apropo 1990. godine, to sam rekao više odokativno... ja sam C64 dobio 1988... znači to sam igrao recimo u periodu 1989-1993.
Mogla je igra komotno izaći i 1991.

Inače, imao sam oko 15-20 igrica sa debeljka i sve sam pronašao, sem ove, i još jedne. 🙂
Ali ova mi je onako dosta draža od te druge... dobra bre igra bila koliko se sećam.

Nije Flimbo, a inače obožavao sam Flimba da igram - vrh igra.
I onaj cirkus sa istog kertridža. 🙂

Flimbo je mali dečačić u malom fantasy svetu, a ovo je više ko StormLord fazon (samo mi se čini sa sporijim pacingom).

Nazad
Vrh Dno