Odlučih se i ja konačno da krenem da uzimam neki alat da radim oko vikendice. Planirao naravno Parkside ali kako nije bilo trenutno raspoloživo ono što je meni trebalo, uzeo sam Einhell. Prvo uzeh vibro brusilicu da sređujem neki drveni mobilijar koji stoji na kiši, TE-OS 18/230, došla sa 2.5Ah baterijom, pa onda uzeh TE-HD 18/20 čekić bušilicu, sa 4Ah baterijom. Plan mi je da uzmem i šrafilicu/bušilicu, dajte predlog šta da uzmem. Svideo mi se princip sa skidanjem stezne glave, da se drži bit za šrafljenje, ali kod nas toga nema (TE-CD 18/45 3X), odnosno ima na KP ali je prilično skupo. U DE je 111e trenutno sa 2Ah baterijom i koferom, da li to da uzmem? Ovde je oko 80e 18/50 (50Nm), 18/40 je 55e (10mm stezna glavna, veća ima 13mm), obe bez baterije, ali brushless, ova sa skidajućom glavom je sa četkicama. Nisam pametan šta uraditi. Drugar mi dolazi iz DE sutra bukvalno, mogu da poručim danas i da mu stigne da mi ponese.
A planiram da montiram solarnu elektranu kod tasta za par nedelja, trebaće mi baš šrafilica ali se koriste nasadni ključevi za šrafove, tako da neću moći da stavljam steznu glavu bez skidanja ovog nastavka, pa je upitno koliko mi je zgodno.
Na kraju, hoću da uzmem i duvač/usisivač za lišće, mučimo se svake godine sa time, ne znam koliko su ovi baterijski učinkoviti, ako neko ima iskustva neka napiše.