Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Na sajtu/aplikaciji banke bi trebalo da vidiš da li ti je web-payment (internet plaćanje) omogućeno na konkretnoj kartici.
Neke banke ovo po defaultu uključe, neke ne, neke ostave kako je bilo na staroj kartici (ako su izdali novu karticu kao zamenu istekle...)

U obe banke gde imam kartice ovo mogu sam da promenim u mobilnoj aplikaciji.

Tag od JP Putevi Srbije, moze da se kupi direktno od njih i online, iz aplikacije Toll4All, pre nego sto se ulogujete u nalog, na pocetnom ekranu ima opcija Kupi tag online, popune se potrebni podaci, moze i da se plati online.
Postarina je besplatna, placa se samo cena taga(2022din) i stize Postexpress-om.

...ako sam dobro razumeo...

...kartice vezane za Toll For All su radile u Makedoniji i ako nije bilo omogućeno web plaćanje.
...
Naravno, niko se nije setio da o ovoj promeni obavesti registrovane na Toll For All?!? 🙄
Tako je 👍 Sve ste razjasnili u nastavku diskusije
Mada, pitanje je da li to uopšte funkcionisalo automatski kako treba jer bukvalno svako srpski auto koji je pokušao da prođe na tag nije uspeo, bar dok sam bio tih 5-10 min na naplatnoj.

Ne mogu da nadjem web payment nigde u aplikaciji sto se tice kartice? Meni ona radi za sve web kupovine kod nas i preko.

Ne znamo koju karticu koristiš i koje banke
Inače
Kartice imaju definisana i omogućena tri nezavisna servisa/kanala za plaćanja na: platnim tačkama (kase), na aparatima za podizanje novca (ATM) i preko neta

Mada, pitanje je da li to uopšte funkcionisalo automatski kako treba jer bukvalno svako srpski auto koji je pokušao da prođe na tag nije uspeo, bar dok sam bio tih 5-10 min na naplatnoj.

Kada se to desilo?!?

U odlasku 11.07. i u povratku 27.07. smo bez problema prošli TAG-om kroz sve naplatne rampe u Makedoniji?!?

...a i nije baš logično da niko nema web-payment karticu na Toll For All.

Yettel bank, mastercard
Odaberi karticu u aplikaciji i klikni na promenu limita

Kada se to desilo?!?
...a i nije baš logično da niko nema web-payment karticu na Toll For All.
Povratak prošlog četvrtka, 23-i, kasni popodnevni časovi. Odlazak nije bio problem, uredno je tag kucao svaki put, samo sam u mejlovima video da novac nije skidan uspešno.
Nisam išao autoputem kroz celu MK, ali sam prolazio kroz 3 naplatne. Na svakoj je nastao haos i to su "rešili" tako što podignu rampu i pustili su sve bez plaćanja. Nenamerno sam uštedeo 200 denara 😁

Poslednja izmena:
Odaberi karticu u aplikaciji i klikni na promenu limita

Povratak prošlog četvrtka, 23-i, kasni popodnevni časovi. Odlazak nije bio problem, uredno je tag kucao svaki put, samo sam u mejlovima video da novac nije skidan uspešno.
Nisam išao autoputem kroz celu MK, ali sam prolazio kroz 3 naplatne. Na svakoj je nastao haos i to su "rešavali" tako što podignu rampu i pustili sve bez plaćanja. Nenamerno sam uštedeo 200 denara 😁
Cim ste videli da naplata nije prosla, trebalo je reagovati. Valjda je to bio dovoljan znak da nesto nije u redu.

Ma hajde, ne bih znao da mi ne reče 🙂
Video sam kada sam došao kući i to zapravo tek nakon 5 dana kada sam na poslu čitao privatne mejlove 😁

Na odmoru ne uključujem ni privatni lap

Ni aplikaciju od banke, ni toll4all? Svaka cast na hrabrosti.

Poslednja izmena:
Hrabrost?
Mudrost

Kupljen novi tag u pošti pošto me mrzelo njakati se sa prekonfiguracijom starog, registrovao se na nalog uz zezanciju oko reg tablica i koda za potvrdu tih tablica, uredno povezao karticu i u nedelju isprobao do Skoplja, a u ponedeljak do Grčke. Sem što na naplatnoj pri ulazu u Skoplje ne vredi tag, nego se mora plaćati, ostalo proteklo bez problema.
Našu granicu prošli bez kontrole, na MKD zadržavanja od nekih 30-45 min i onda katastrofa na grčkoj. Tek od 10 krenuli Grci da rade.
Inače, dao mi drugar grčki tag i rešio čekanja na njihovim naplatnim kućicama, ako zanemarimo neke koji su se pravili pametni i ulazili u trake za tagove bez istih.
Mkd autoput, ako je to autoput katastrofa.
Grčki tu i tamo.

Da, na onoj kad silaziš s autoputa da bi išao prema Skoplju.
Pitam lika u kućici za tag, kaže nema tag. Platio evro i vozi dalje.

To je ulazna deonica do Skoplja sa autoputa
Valjda se na toj naplatnoj može platiti samo kešom, bar tako beše ranije (do pre par god zasigurno)
Čist bezobrazluk, mogli su to odavno rešiti

Oni nece da rese onaj auto put, sto auto izleti dodirnem kablove od sijalica gore, bas ih briga za tag 🙂

Imaju ozbiljne radove na izgradnji autoputa ka Prilepu/Bitoli, mogli su ovo i još štošta rešiti da su hteli
Ali, kao i svuda u regionu ...

Imaju ozbiljne radove na izgradnji autoputa ka Prilepu/Bitoli, mogli su ovo i još štošta rešiti da su hteli
Ali, kao i svuda u regionu ...
Pre par dana prosli tuda,spremite zivce 🙂

E drugari, za dva dana idem u HR na letovanje svojim kolima, naravno imam T4A tag sve prekonfigurisano tako da radi i kod nas i u CG i MKD a doslo vreme da odem u Porec i juce sam uspesno registrovao tag za HR tj za njihovog operatera HAC i tu nemam dileme tu radi to svugde pise, ali deo koji ne znam i gde sam nasao oprecna pisanja da li tag vazi je na delu Istarskog ipsilona gde upravlja Bina Istra preduzece privatno i negde nadjem da nas tag tu ne prolazi, pitam Gemini AI kaze takodje ne vazi i sad kako dalje trazim neke sitnice oko puta naidjem na sajt gde izricito tvrde da nas tag VAZI na tom delu AP i tunela Ucka, skrisotujem ja i posaljem istom Geminiju sad kaze da vazi, pa reko jel vazi ili ne vazi, pa sad kaze povrsinski sam trazio sad si poslao tacno gde pise da vazi i sad kaze 101% vazi.
E da li neko 200% zna da li vazi nas tag tamo ili ne, da je bio i da zna da ne uletim u ENC traku pa da napravim $ranje...
Hvala

HAC je do sada uvek bio izuzetno validan

Dakle def ne vazi iako sam nasao tekst gde pise da vazi.
Nista izgleda da cu morati licno da napravim $ranje da bih video posto izgleda niko ne zna.

HAC tag može da se prekonfiguriše da važi, ali mora da se ode u poslovnice Bina Istra i da se to odradi. Pošto imam HR tag nisam nikad naš pokušao da konfigurišem, ali kako se konfiguracija radi na HAC, nema smisla da naš tag važi u Istri a sam HAC tag ne važi. Tako da računaj da ne radi, a eventualno pitaj na rampi kad dođeš da li radi da znaš za povratak, i da li može da se konfiguriše nekako naš tag za to.

E drugari, za dva dana idem u HR na letovanje svojim kolima, naravno imam T4A tag sve prekonfigurisano tako da radi i kod nas i u CG i MKD a doslo vreme da odem u Porec i juce sam uspesno registrovao tag za HR tj za njihovog operatera HAC i tu nemam dileme tu radi to svugde pise, ali deo koji ne znam i gde sam nasao oprecna pisanja da li tag vazi je na delu Istarskog ipsilona gde upravlja Bina Istra preduzece privatno i negde nadjem da nas tag tu ne prolazi, pitam Gemini AI kaze takodje ne vazi i sad kako dalje trazim neke sitnice oko puta naidjem na sajt gde izricito tvrde da nas tag VAZI na tom delu AP i tunela Ucka, skrisotujem ja i posaljem istom Geminiju sad kaze da vazi, pa reko jel vazi ili ne vazi, pa sad kaze povrsinski sam trazio sad si poslao tacno gde pise da vazi i sad kaze 101% vazi.
E da li neko 200% zna da li vazi nas tag tamo ili ne, da je bio i da zna da ne uletim u ENC traku pa da napravim $ranje...
Hvala
Ja sam sve to uradio kao i ti, ubacio karticu sa koje da skidaju sredstva i na HAC sajtu pronadjem moj tag...sve je ok, ali..... kada sam u junu pokusao da udjem odmah posle Bajakova na auto put ka Zagrebu nije htela rampa da se otvori...nisam se dalje mnogo bavio i dalje sam isao normalno , bez taga...gde god moze isao sam na placanje karticom, sto isto dosta ubrzava.... S obzirom da cu verovatno i krajem ovoga meseca upet u hrvatsku na more podsetio si me da se malo pozabavim zbog cega nije radilo...

Tako je sa tog sajta

I na tarabi piše svašta...
Odakle su ti ti screenshot-ovi?
Na Toll4All piše:
Pogledajte prilog 548559

Pozdrav
DusaN je rekao sajt.
Zato sve i pitam jer negde pise da negde ne, pa sam pitao neko ko je isao u Istru sad ove god proverenu informaciju da kaze, umem ja da citam al negde pise jedno negde drugo, jeste da bi na t4a trebalo da je tacnije, al da li je?

Nazad
Vrh Dno