Otkud MTS 1013 aktivnih 5G bazna stanica? To verovatno nije istina."Na osnovu podataka iz Registra evidentiranih radio-stanica, 4. avgusta 2026. godine, Telekom Srbija imao je 1.013 aktivnih 5G baznih radio-stanica, A1 Srbija 807, dok je Yettel imao 534 aktivne 5G bazne radio-stanice i 1.771 baznu radio-stanicu sa primenjenom 4G/5G DSS tehnologijom."
🧐
Potvrdjujem, isao sam do Kusica iznad Ivanjice, A1 ima 5g u Ivanjici, ili bar hvata kada se penjem uzbrdo ka Kusicima, u samoj Ivanjici 4g, zatim zanimljivo Uzici malo mesto izmedju Uzica i Pozege na magistrali pusten 5g i to na 3500, gde je i 4g obicno na 800, zatim dalje na magistrali ka ue, uhvatim iz Sevojna 4g na 700 mhz, zanimljivo u Uzicu jos uvek 800.Sve u svemu, nesto rade, forsiraju 3500 sto i nije lose, mada cudno da nista ne rade na n28, detaljne slike i tacne brojeve baznih stavljam u prilog narednih dana kada ugrabim vreme... Ne znam sta mts ceka sa zamenom dobili su pare od amera, Lucic rece vec uveliko i SA....A1 treba da ažurira mapu, veca je pokrivenost nego na mapi
A1 počeo da koristi N7 band, pisali smo ovde pre nekoliko dana, uglavno na manjim mestima, tako izgleda za sad. Ja mislim da N7 ima više smisla kao N28.Potvrdjujem, isao sam do Kusica iznad Ivanjice, A1 ima 5g u Ivanjici, ili bar hvata kada se penjem uzbrdo ka Kusicima, u samoj Ivanjici 4g, zatim zanimljivo Uzici malo mesto izmedju Uzica i Pozege na magistrali pusten 5g i to na 3500, gde je i 4g obicno na 800, zatim dalje na magistrali ka ue, uhvatim iz Sevojna 4g na 700 mhz, zanimljivo u Uzicu jos uvek 800.Sve u svemu, nesto rade, forsiraju 3500 sto i nije lose, mada cudno da nista ne rade na n28, detaljne slike i tacne brojeve baznih stavljam u prilog narednih dana kada ugrabim vreme... Ne znam sta mts ceka sa zamenom dobili su pare od amera, Lucic rece vec uveliko i SA....
Nije striktno za ovu temu, ali odakle se zna koji je čiji stub?Po izgledu stuba - Yettel.
Od kad je mts prodao stubove, njima nove stubove pravi https://eurotelesites.rs/ koji je u suštini blizak A1.Nije striktno za ovu temu, ali odakle se zna koji je čiji stub?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari