Šta je novo?

Bergen klima uredjaj

serbishe

Poštovan
Učlanjen(a)
21.12.2017
Poena
80
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700x i Arctic eSports 34 Duo
Matična ploča
Gigabyte x570 Aorus Elite
RAM
DDR4 Patriot Viper Steel 3600mhz, 2x8gb c17
GPU
Sapphire Nitro+ RX5700XT
Storage
Kingston A2000 1tb i HDD WD Ezex 1tb
Zvuk
Asus Xonar DX, Logitech Z4 2.1 i Cooler Master MH751
PSU
SeaSonic Focus GX-650w
Kućište
Cooler Master MasterBox5
Monitor
AOC 24G2U
Miš & tastatura
Logitech G402 Hyperion Fury i Logitech G213 Prodigy
Ostale periferije
Logicetch G27
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S21FE
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 5 Pro i Samsung Galaxy Watch 46mm.
Pristup internetu
  1. ADSL
Moram da pitam da li je neko imao slicno iskustvo? Imam klimu 12-icu koja kada se ukljuci hladi odlicno, ali kada stanete ispred nje, cela leva strana ne ispusta vazduh uopste, tj. ne duva. Do cega moze biti?

Izvinjavam se za pogresnu sekciju...

Ja sam u ordinaciji od 10ak m2 ugradio Bergen Apolo T. Ništa posebno. Lepo greje, lepo hladi. Nema wi-fi, ali ima 5 godina garancije, funkciju samočišćenja. Ima da se nađe do 36000. Radi ih Haier. Probao sam daljinski od Haiera (iz telefona) i sve komande se poklapaju.

Moram da pitam da li je neko imao slicno iskustvo? Imam klimu 12-icu koja kada se ukljuci hladi odlicno, ali kada stanete ispred nje, cela leva strana ne ispusta vazduh uopste, tj. ne duva. Do cega moze biti?
Prva stvar, filteri, da li su cisti? Ako su cisti, onda preostaje da su potencijalno zaprljani taj levi deo isparivača ili turbina.

Vidim da može da se nađe sada Bergen Apolo T za 29000. Mislim da je to trenutni best buy. Na osnovu skoro 2 letnje i jedne cele zimske sezone, mislim da je klima odlična za te pare. Nije prefinjena i nešto tiha, ali ima odličnu turbinu i baca daleko što nisam očekivao za klimu toga ranga. Mana je manje kvalitetna plastika, nije neki prelep dizajn ali je ok. Vertikalna krilca moraju da se pomeraju ručno levo desno, ali to meni nije bilo bitno za ordinaciju na selu. Ono čime sam prijatno iznenađen da klima odlično greje, duva daleko i meša vazduh odlično. Kad se otvore vrata zimi i jurne hladan vazduh ona brzo to nadoknadi. Leti hladi odlično i ako je podesim na 25, fan 2 smrznu mi se noge. Pa smanjim na fan 1 i dižem na 26. Da, kad udari veliki minus založi se i peć ali se uglavnom ne loži. Ili se založi na minusu čisto 1 vatra ujutro pa posle dalje klima odrađuje grejanje ostatak radnog vremena do 15, 16h. Znači nema neku finu modulaciju, hoće i na grejanju i hlađenju da radi u on-off režimu ali to u staroj zgradi sa katastrofa prozorima gde neka stakla čak fale, vrata fure, i nema veze. Bitno da može da zagreje ili ohladi (sunčana strana, sve vreme bije sunce leti) i to ona dobro radi. E sad, možda bi bolje modulirala u nekim drugim uslovima ali to sad ne mogu da kažem. Toliko, jednostavna ali odlična radna mašina.

Imaš link ?
Hvala za info. U potrazi sam za klimom kao iz tvog opisa. Tako da je tvoj lomentar čisto zlato!

Juuu, veštačka kaže da nije ista klima. Da Apolo R iz hladne radnje ima manji kompresor i manji protok. Moja je Apolo T. I duva kao luda. Imaš je za 31-31 hiljade. Idi na pretragu. Najbolje e ponuda i naći ćeš. Dodaj 1-2 hiljade i uzmi provereno.

I vodi računa. I e ponuda meša T i R model.

Sad ispada da je Apolo Q bio Gree Pular (osiromašeni ), Apolo T je Haier revive plus, (osiromašen) a Apolo R je pod haubom neka Midea sa Highly kompresorom. Ali je slabija i lakša od prve 2 serije. Ne sviđa mi se što ovu iz Energy net-a nisu konstantni. Svaka serija novi ugovoreni proizvođač.

Bergen Apolo R izgleda nije ni Midea nego neki budžet TCL, sa malom SJ i malom UJ i sa 490g gasa. Skromno, baš skromno.

Nazad
Vrh Dno