Šta je novo?

Nemam signal u Tunisu a imam Solo max 9gb

Učlanjen(a)
17.10.2015
Poena
515
Pozdrav juče sam došao u Tunis i samo ja nemam ni mrežu ni internet a imam 9gb rominga u paketu. Sve sam probao i kor.podršci i ne znaju nesposobni ništa. I manuelno i automatski i nema pta nisam i neće. Pomagajte hvala
IMG_3907.webp

Mts mreža telefon iPhone 14 pro max

U mts aplikaciji home page pa podesavanje rominga
IMG_9894.webp

Probaj rucno da biras mrezu, i naravno staro dobro restartovanje telefona.

5€ sim card i resen problem. Glupo je i kupovati roming.

Slican problem sam imao u Egiptu. Navodno blokiran Imei na Honor u, traze neku uplatu da bi radilo u Egiptu, i nije mogao da se zakaci na njihovu mrezu. Ni mts ni a1.

A podešavanja telefona? Ne znam za iPhone, ali na Androidu je roming podrazumevano blokiran, pa se mora otključati. Za tvoj telefon nalazim ovo:
To change your data roaming settings on an iPhone 14 Pro Max, go to Settings > Cellular > Cellular Data Options and toggle Data Roaming on or off.
Ako ti je ugašeno, a na Androidu jeste kao zaštita od neželjene potrošnje, moraš ga uključiti. Ipak i sam uređaj učestvuje u odluci imaš li saobraćaj.

A podešavanja telefona? Ne znam za iPhone, ali na Androidu je roming podrazumevano blokiran, pa se mora otključati. Za tvoj telefon nalazim ovo:

Ako ti je ugašeno, a na Androidu jeste kao zaštita od neželjene potrošnje, moraš ga uključiti. Ipak i sam uređaj učestvuje u odluci imaš li saobraćaj.

Nema signala, telefon se ne povezuje na mrežu.

Probaj da ugaiš 5g mrežu. Ne znam kako se to radi na iPhone-u, al imao sam sličan problem u Grčkoj (A1 mreža) i to mi je pomoglo.

To sve može da pomogne oko interneta, ali on ima problem sa uopštenim povezivanjem na mrežu. I ja sam se tu prešao, pa predložio da pogleda podešavanja rominga na telefonu, ali ona se odnose isključivo na mobilne podatke, dok su pozivi i poruke uvek aktivni, ako ima mreže. E, sad, dodatnih predloga za rešenje lično nemam, ali imam ideju za dijagnostifikovanje. Ukoliko je klasičan SIM, mogao bi ga lako prebaciti u drugi telefon, pa tako utvrditi da li je blokada na telefonu (ako bi proradio) ili na samoj kartici (ako i dalje ne bi radio).

To sve može da pomogne oko interneta, ali on ima problem sa uopštenim povezivanjem na mrežu. I ja sam se tu prešao, pa predložio da pogleda podešavanja rominga na telefonu, ali ona se odnose isključivo na mobilne podatke, dok su pozivi i poruke uvek aktivni, ako ima mreže. E, sad, dodatnih predloga za rešenje lično nemam, ali imam ideju za dijagnostifikovanje. Ukoliko je klasičan SIM, mogao bi ga lako prebaciti u drugi telefon, pa tako utvrditi da li je blokada na telefonu (ako bi proradio) ili na samoj kartici (ako i dalje ne bi radio).
Prebacio sam na Šaomi i neće i dalje ni internet ni mreža. Kupiću ooredoo karticu pa kad dođem kući prebacujem se u yettel koji mi nudi sve neograničeno za 2000 din, sbb u saradnji sa yettelom. Ovo je teška ćacijada u pitanju i nemam više nerava da se teram sa njima

imao sam slicnu situaciju kad sam iz tunisa otisao u egipat sa mtsom, ugasi roming u mts app, sacekaj par min i opet upali. inace mts ima roming samo na tunisie telecomu

Nazad
Vrh Dno