Šta je novo?

Prevare na netu

Evo ja sam zabrinut i ne znam samo da li me više brine činjenica da postoji neko ko se nada da će ovo proći ili mogućnost da ipak negde postoji neko toliko inteligentan da ga navuku na ovo...
Zapravo im ciljna grupa i jesu ti najgluplji, zato je mail formulisan tako da svako sa IQ>80 ne nasedne, vec samo najgluplji. Tako stede resurse (vreme i trud), odvajaju samo najslabije jedinke iz krda.

Iskreno, ja sam članovima familije za koje sam ja odgovoran zabranio da klikću na bilo kakve linkove u mejlovima, četovima, društvenim mrežama dok ne proverim.

Postaju sve bolji i sve je teže razaznati šta je prevara, šta nije - a još kad ljudi to na telefonu onako uzgred rade... ajoj... Recept za katastrofu.
Koleginica je na poslu zamalo skoro 10 000 EUR upatila nekim Kolumbijcima, jer su poslali obaveštenje o dugu - hakovali su našeg ino-principala, poslali nam obaveštenje o dugu koje je bilo zaista na iznos koji smo trebali da im uplatimo u narednih 10 dana, samo su račun promenili.

Sestra otvara na mobilnom ovako nešto i već kreće da razmišlja gde treba da tapne:
1785665583442.webp

A ja, naravno, šizim 🙂

Nazad
Vrh Dno