Šta je novo?

Gree Amber Comfort 12k

Odlična mašina! Ali nije isto twin rotary kompresor kod Pearl i two stage tj. dvostepeni na Amber Ultra. Dvostepeni povećava entalpiju tj. gas može da više nosi toplote na velikom minusu. Zato ako ti treba za oštru zimu Amber Ultra. Ako su blage zime, može Pearl Premium.

I Pearl 18 je dobra za jace minuse, ali opet bi pre izabrao bez dileme Ultru 12 nego Pearl 18!
Zato ako ti treba za oštru zimu Amber Ultra. Ako su blage zime, može Pearl Premium.
Ma zima, kao zima nije srbija(balkan) ---> Jakutsk 😀
2-3 ledena talasa koji traju po 3-5 dana i to je to...
Jedino ako se ponovi 2012 ---> to je bila zima ovo sada je miki maus 😀

Poslednja izmena:
Pa koliko vez zima moze da bude za*ebana na Zlatiboru....
Brat je dobio (sve ovo je u vezi sa njim) ponudu za Gree Comfort Pro 12 sa ugradnjom 800€, e sad, da li ipak odabrati Ultru?

Sumnjam da mu nude Amber Comfort. Njih sad slabo ima. Uglavnom nude Amber pro a kažu da je Comfort.Ja imam obe. Amber Ultra i Pro. Jeste ultra skuplja, ali koliko je skuplja toliko više i vredi. Moćna mašina.

Ovu mi je sliku poslao od upita

Prilozi

• IMG-e6044049d1c492294252954131c19bc7-V.webp
    IMG-e6044049d1c492294252954131c19bc7-V.webp
    26.9 KB · Pregleda: 21
Pa koliko vez zima moze da bude za*ebana na Zlatiboru....
Brat je dobio (sve ovo je u vezi sa njim) ponudu za Gree Comfort Pro 12 sa ugradnjom 800€, e sad, da li ipak odabrati Ultru?
Ima razni nazivi ---> Pro, Comfort Pro, Pro UV Smart itd ---> A ista Klima = El-Clasico
Ultra je po svemu jaca od Pro!
Ali kad vec ima solidnu izolaciju onda ce i Pro da gura zimu bez problema!
Ako bas hoce siguricu onda Ultra!

Ako hoćeš da greje i da te ne boli glava Ultra. A ako hoćeš da greje dobro i da te manje košta . Gree Amber pro, Airy. Haier Perl premijum, Haier flexis plus (imaš ga i kako Bergen Kron premijum ali sa 5 godina garancije jer ih prodaje Energy net, tj. Gree distributer). Zavisi šta hoćeš od klime, kakve su zime i koliko para možeš sa potrošiš. Ako imaš za Daikin klimu to bi bilo najbolje. Neka perfera 14ca...

A mislim da Comfort više ne prave. Ona je bila 33,5 kg SJ a naslednica Pro je 30kg. Neki kažu stara verzija bila bolja, neki kažu Pro je efikasnija...ko će ga znati...ja mogu da kažem za moju Pro da je odlična klima ali da kad hoću brzo da zagreje veći deo stana tu ne može da sa takmičiti sa Ultra. Ona to uradi brzo i dobro. Što ne umanjuje vrednost Pro. Ona je odlična za svoj deo stana. Ali malo sporije uradi posao.

A mislim da Comfort više ne prave. Ona je bila 33,5 kg SJ a naslednica Pro je 30kg. Neki kažu stara verzija bila bolja, neki kažu ko će ga znati...
Amber Comfort nema vise i naslednik je Amber Pro!
Stara Amber Comfort je bila veoma dobra klima koja mogla da spusta ispod 200w na grejanje!
Nova Amber Pro jeste jaca ali opet El-Clasico ---> 500w 😉

Ali nova serija A, ti je oko 200k!
Ima za 140k ---> frankenstajn kombinacija FTXM42A/RXM42N
Unutrasnja A, sa starom spojasnom N od 47kg
Samo ako je čovek spreman da ide dotle finsijski. Meni je serviser predlagao 2 Pro. I ne bi tu pogrešio. Malo bi se više trudile ali bi radile posao. Ali sa Ultra je to sve brzo i lako.

Samo ako je čovek spreman da ide dotle finsijski. Meni je serviser predlagao 2 Pro. I ne bi tu pogrešio. Malo bi se više trudile ali bi radile posao. Ali sa Ultra je to sve brzo i lako.
Ali tebi centralno odradi najveci posao! Ne moze to da se uporedi! Primarno grejanje samo na klimu gde treba da radi 24/7 ---> Sa centralno gde radi od ujutro do uvece, pa posle preuzme klima tokom noci ---> To su dva sveta 🙂
Jedino ako i on ima centralno onda ce mu i Tesla zavrsiti posao tokom noci 😀

To ti isto kao sto ovde neki pustaju tokom zime bajke od potrosnje ---> A ovamo greju prizemlje na parno! Normalno da ce na spratu da radu klime u leru! 🙂

Poslednja izmena:
Ali tebi centralno odradi najveci posao! Ne moze to da se uporedi! Primarno grejanje samo na klimu gde treba da radi 24/7 ---> Sa centralno gde radi od ujutro do uvece, pa posle preuzme klima tokom noci ---> To su dva sveta 🙂
Jedino ako i on ima centralno onda ce mu i Tesla zavrsiti posao tokom noci 😀

To ti isto kao sto ovde neki pustaju tokom zime bajke od potrosnje ---> A ovamo greju prizemlje na parno! Normalno da ce na spratu da radu klime u leru! 🙂
Upravo tako! Na to sam i mislio. Meni bi 2 Pro odradile posao, ali uz centralno. Ali sam uzeo Ultra za slučaj da me izneveri centralno. Ne bi bilo 1. put...

Kad je pukao glavni toplovod pre 8 godina, nije bila bitna potrošnja, sa bebom i malim detetom u stanu. Nego je radila i klima-stara i uljani radijatori, pa se kupovali norveški radijatori... stizali računi samo tako.

Ja sam se referisao na cjenovni razred, malo se vise dobije za malo manje novca kapacitetom gledano, nema dvojbe ko je stabilniji u minusu debelom, al otkud nam minus?

Zlatibor je ipak planina. Hmmm...da je negde niže, Ili primorje ne bih se mislio, išao bi na što više za manje para. A bio sam na Zlatiboru u januaru i sad u junu. Januar je bio brrrr. Ali opet nije bilo strašno. Nek razmisli čovek, nek pogleda predviđanja zima za Zlatibor narednih nekoliko godina, pogleda kakve su zime bile unazad 5-6 godina i prema tome odluči. Jer ako udari neki minus -20,-25 kajaće se što nije dodao malo para. Doduše, uvek može da se založi neka peć..ili kupiti klimu sa dvostepeniim kompresorom. Ne mora da bude baš Amber Ultra. Može i neki Mitsubishi heavy od 2000+ evra.😀

Poslednja izmena:
Covek pitao za Pro 18, ja sam odgovorio da bi pre uzeo Ultru 12 nego Pro 18
Posle ode tema na Haiera
Da ne ispadne da furam Ultru itd. Covek moze da kupi naravno sta hoce, takodje napisao ---> Nova zgrada, dobra izolacija, stolarija..sve odlicno uradjeno. Tu ce skoro svaka da odradi svoj posao.
Ako mu budzet 120-140k onda moze da bira ---> Ultra 12, Pro 18, Daikin frankenstajn FTXM42A/RXM42N ili Daikin Pefera 12, Pearl 18 itd.
Da ne bude na kraju zasto rezim on/off, plastika krcka, zakiva DF ko mutava ili jos gore da gospodja trazi razvod zbog niske modulacije 😀

Poslednja izmena:
Covek pitao za Pro 18, ja sam odgovorio da bi pre uzeo Ultru 12 nego Pro 18
Posle ode tema na Haiera
Da ne ispadne da furam Ultru itd. Covek moze da kupi naravno sta hoce, takodje napisao ---> Nova zgrada, dobra izolacija, stolarija..sve odlicno uradjeno. Tu ce skoro svaka da odradi svoj posao.
Ako mu budzet 120-140k onda moze da bira ---> Ultra 12, Pro 18, Daikin frankenstajn FTXM42A/RXM42N ili Daikin Pefera 12, Pearl 18 itd.
Da ne bude na kraju zasto rezim on/off, plastika krcka, zakiva DF ko mutava ili jos gore da gospodja trazi razvod zbog niske modulacije 😀
Happy wife happy life!
Na tu temu ja bih ubacio Daikin Frankenštajna bez razmišljanja, ako finansije dozvole. Ili Gree 12 ultra. 47kg vs 45.5kg spoljašnja. Jer masa je mama. Sve ostalo su brojke na papiru

Happy wife happy life!
Na tu temu ja bih ubacio Daikin Frankenštajna bez razmišljanja, ako finansije dozvole. Ili Gree 12 ultra. 47kg vs 45.5kg spoljašnja. Jer masa je mama. Sve ostalo su brojke na papiru
Tako je!!! Sve za sreću naših gospođa. Ali ozbiljniju procenu radimo mi muški. One su tu površnije. A traže rezultat. 😀 Mislim da je čovek dobio dosta informacija. Šta god da kupi od ovih 5 biće dobro. Mislim da si mu lepo suzio na 2. Pa nek odluči. Tu je negde. Sirova masa ili masa i 2-stepeni kompresor. Srećno u izboru i suočavanju sa ženom.

Nazad
Vrh Dno