Šta je novo?

Apple Wallet: Kada ćemo i mi dočekati da više ne nosimo dokumenta sa sobom?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Apple-Wallet-vozacka-dozvola.webp

Apple Wallet: Kada ćemo i mi dočekati da više ne nosimo dokumenta sa sobom?​

Apple Wallet vozačke dozvole mogle bi uskoro da postanu dostupne korisnicima iPhone i Apple Watch uređaja u još jednoj američkoj državi - Oklahomi

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...ocekati-da-vise-ne-nosimo-dokumenta-sa-sobom/

Apple Wallet? Mi još nismo rešili ni Wallet iz 20. veka. Kod nas moraš da nosiš vozačku i ličnu kartu istovremeno, iako oba dokumenta izdaje isti MUP. Očigledno jedna državna institucija ne veruje drugoj – odnosno samoj sebi.

Ovde u Grčkoj postoji zvanični wallet za Android, u njemu mi je digitalna lična karta, pasoš i vozačka dozvola, a trenutno i karta za nezaposlene. Moguće je dodati i druge potvrde, propusnice i dozvole.

Pa i u Srbiji se radi na tome, tera nas usklađivanje sa EU. Početkom godine je izrađen i završena javna rasrapva na Nacrt zakona o elektronskom dokumentu..., koji predviđa uvođenje novčanika...

Jedva čekam taj dan. Keš svakako ne nosim godinama, red bi bio i da novčanik ode u penziju. Sve karte, ulaznice, platne kartice su svakako već u apple wallet.

Lična karta je svuda prošlost osim u Srbiji, ne možeš ništa bez nje. Kad vidim muškarce sa torbicama, lele.

Ебга, прангија, новчаник, лична карта, возачка, саобраћајна, кеш, пљуге. Стандард баки.

Naravno da ne nosim ni debitnu ni kreditnu sa sobom, kada je sve u wallet-u (generalno placam satom). Bilo bi stvarno zgodno da su licna/vozacka/saobracajna u elektronskoj formi. Ali, kes uvek imam i uvek cu imati na sebi (morate da priznate da ima nesto u tranzakcijama koje niko nemoze da prati - pricam o legalnim).

Jon Gries Dr Roberts GIF by DREAM CORP LLC

Nazad
Vrh Dno