Šta je novo?

Nova studija tvrdi da je mlada Gen Z radna snaga produktivnija u radu kod kuće

brt, novi research kaže da je Gen Z od kuće mega peak produktivna, no cap, kancelarija je bukvalno čist L, cooked NPC vibe i najgori ick.
Rad od kuće je totalni W, main character mogging era i skibidi gyatt GOAT grindset, fr fr on god aura +10000.
Come On What GIF by MOODMAN

Evo prevoda na "normalan" srpski, uz zadržavanje istog šaljivog tona:

"Brate, nova istraživanja pokazuju da je generacija Z mnogo produktivnija kada radi od kuće. Ozbiljno, bez preterivanja. Rad iz kancelarije im je potpuni promašaj – deluje besmisleno, iscrpljujuće i baš odbojno. Rad od kuće je pun pogodak: ljudi se osećaju samostalnije, imaju više motivacije, postižu bolje rezultate i potpuno su u svom elementu."

Ako te zanima šta znače pojedini izrazi iz originala:
  • brt – brate
  • no cap – bez laži, ozbiljno
  • peak – vrhunski, maksimalno
  • L – gubitak, promašaj
  • cooked – propalo, beznadežno
  • NPC vibe – osećaj da si kao bezlični lik koji samo mehanički izvršava zadatke
  • ick – nešto što izaziva odbojnost
  • W – pobeda, pun pogodak
  • main character – osećaj da ti upravljaš svojim životom
  • mogging – nadmašivanje drugih
  • GOAT – najbolji ikada (Greatest Of All Time)
  • grindset – mentalitet fokusiran na rad i napredovanje
  • fr fr – stvarno, zaista
  • on god – kunem se, ozbiljno
  • aura +10000 – ogromno povećanje ugleda ili "kul" faktora
Original je namerno prenatrpan internet slengom (posebno izrazima koje povezuju sa generacijom Z i alfa generacijom), pa zvuči gotovo kao parodija. Izrazi poput "skibidi gyatt GOAT grindset" nisu ni zamišljeni da imaju doslovno značenje – služe da tekst bude apsurdno "mladalački".

Da je to napisao neko stariji, ekvivalent bi bio otprilike:

"Brate, najnovija istraživanja kažu da je rad od kuće zakon. Kancelarija je žešći smor i čisto gubljenje vremena. Od kuće kidaš posao i osećaš se kao car."

main character su sigurno ovi sto vejpuju u zatvorenim prostorijama...jednom brokoliju totalno nije bio W samnom. Cenim da sam mu i auru osrozao

...ja lično mislim da smo mi samo malo isped svog vremena jedno 20 godina...tako da šta se kod nas dešavalo sada se dešava tamo negde..
"To je mesto gde budućnost prvo dolazi, sa svim svojim užasima i lepotama." Julian Assange o Srbiji.

Eto, izgleda da sam i ja u Gen Z kategoriji (barem po usranom AI-u, Geminiju, '98 sam).
Inace sto se tice lubenica, cenoteka kaze ovako:
(inace mogu da proverim cenu u Idei i Maxiju, samo da se spustim iz zgrade, ali me mrzi 😀):
Screenshot 2026-07-30 202137.webp

Uh za ovu cifru iz Disa vredi sesti u G Wagen, sputiti se do SRB. Napunis gepek pa kuci, sta ne pojedes bacis svinjama i bog da te vidi...

Moji sa posla danas otisli u neku pivaru sa IT ekipom iz nekoliko zemalja, meni nije bilo interesantno jer moram da vozim.
Sad dobijem poruku, garant se naroljala sefica: sutra ne radi niko iz IT, placeno, idi pecaj + ponedeljak drzavni praznik. 🤣
Posao od kuce je nula kad imas ovakvo drustvo u firmi.

Moji sa posla danas otisli u neku pivaru sa IT ekipom iz nekoliko zemalja, meni nije bilo interesantno jer moram da vozim.
Sad dobijem poruku, garant se naroljala sefica: sutra ne radi niko iz IT, placeno, idi pecaj + ponedeljak drzavni praznik. 🤣
Posao od kuce je nula kad imas ovakvo drustvo u firmi.
Ovo ofis zavisi gde si.
U Seulu sam ziveo na manje od 10 min hoda od ofisa, koji je 2m od mog supermarketa. I nije mi hate da odem ponekad.
U Irskoj, ziveo sam u Churchtown i Temple Bar-u,a firma u Blanchardstownu. Da je trebalo i 2x mesecno da idem, rekao bih prijatno.
NE zanima me ekipa. Ako se i druzimo, ne zelim na poslu... ici cemo posle negde.

Za Gen Z mislim da moraju, zbog networkinga, za sebe. Ali van toga... nek se nose u king of the pedos's rear. 🙂

Meni da ekipa u kancu nije dobra bilo bi teže 🤣 to drži i motiviše baš... gen z ovde, a radim sa jako širokim dijapazonom generacija

Ček' samo da stasa gen. Alpha!
Mož' biti još gori QQLeLe...

Sta da kazem u kancu sa 24 pripadnice zenskog pola koje imaju od 23 do 52 godine danas je bila tema osvetljenje u kancelariji a nas pripadnika manjinja ovaj muskog pola samo trojca.

Pazi, danas u maxiju malo 0.33 silver heineken 45 din ! komsija knjizar odnese dva paketa, kaze ide na ladovinu sok cena
Hajneken, Beks, Tuborg ... to nisu piva, ni vodu ne može da zameni
Stalno oni imaju te akcije, prethodno bili Nektar a pre njega Stela

Samo nakon povratka iz Grčke i uživanja u blagodetima njihovih marki, ovo naše ne mogu ni da pomirišem.

Heineken је буквално еталон за индустријске лагере, Грчка пива су занимиљива за пробати и то је то, уживање може бити искључиво због амбијента.
Прави Becks је одлично јефтино пиво, штета што су престали да га увозе овде код мене.

Sta da kazem u kancu sa 24 pripadnice zenskog pola koje imaju od 23 do 52 godine danas je bila tema osvetljenje u kancelariji a nas pripadnika manjinja ovaj muskog pola samo trojca.
Striptiz bar sa 35 godina radnog iskustva koji u zadnjih 5 godina slabije ide i ne zaposljava? 🙂 A ova trojica su izbacivaci ? 🙂
drugarica u mladosti radila na slicnom mestu, navodno je samo sluzila pice i brisala sipke 🙂
Call centar je pre odgovarao opisu, ali to sada AI pojeo.

Heineken је буквално еталон за индустријске лагере, Грчка пива су занимиљива за пробати и то је то, уживање може бити искључиво због амбијента.
Hajneken Etalon? Ma daj molim te, marketing najobičniji. Industrijsko, sterilno, vodeno pivo. Beks odavno nije nikakav
Norveška je po tom pitanju nula, da li si ikada bio negde u Nemačkoj da probaš njihova piva? U Češkoj?
Grčka skuplja piva (Kajzer, Mamos, Nimfa, Fišer, Nisos, Eza ...) su ekstra. Ako imaš još sreće da naletiš gde služe točena ... mmmmmm. Obično donesem par kartona i još neko vreme se bahatim. Od jeftinijih Fiks je odličan i Vergina sasvim korektna. Pio sam i neka lokalna, nisu me se dojmila
Nije samo ambijent, kada ih sa drugarima trošim kući apsolutno se svi slažu.

Što se tiče domaćih odavno nemaju identitet. Od kada su sve pivare potpale kod korporacije, bukvalno imajiu sva isti ukus, nmiris i aroma više ne postoje.
Još uvek se uzdvajaju Niško i Zaječarsko, mada se polako i oni približavaju mediokritetu

Poslednja izmena:
Pivo ne pijem već više od 10 godina, poslednjih par godina pre nego što sam digao ruke pio sam isključivo engleska piva, pale ale, a kad se nađem u inostranstvu, striktno u pabovima, nezavisni proizvođači (a i tu sam probao svakojako đubre).
Poslednje iole dobro industrijsko koje sam probao je bilo Corfu crveni pale ale, nije bilo loše.
Još uvek se sećam službenog puta u Irsku kada me je kolega Irac vodio u Ginis punionicu gde mu je radio brat kao neki menadžer i kada sam probao svež Ginis sa pipe iz tanka.

Ginis ... čudo marketinga
Nije da mi je baš odvratno, ali nije ni daleko.

De gustibus
U diskusijama o pivu svakako ne treba da učestvuju oni koji ih ne konzumiraju sa velikim zadovoljstvom

@Boki.N
Можемо само да се сложимо да се не слажемо. Heineken јесте водено индустријско савршено уклопљено пиво за широке масе. Баш такав и треба да буде. За Becks сам и написао прави, из Њемачке, не ону подвалу из Апатина што се продаје у Србији. Исти концепт. Био сам и у Немачкој и у Чешкој, има у Србији да се купи Budweiser, право чешко пиво, Keiser труба, као и остала грчка пива, добро легну због амбијента.
Не знам шта си пробао од норвешких пива, али су далеко од нуле, имају дугу традицију пиварства, од бергенских пивара које су настале под немачким утицајем (највећа се зове Hansa, име довољно говори), до сада актуелних микро-пивара које праве одлична пива (Nøgne Ø, Kinn, Ægir...)

Иначе и ја сам последњих десетак година прешао углавном на ејл варијанте, већи избор укуса и јачина и генерално пасују уз хладну климу. Лагер пијем у Србији и Грчкој.
Овогодишња посета Лондону између осталог искоришћена за дегустације (колико се могло 😀).
1785479316357.webp

Divne cene: Kvalitet neću da komentarišem, britanskim pivima generalno nisam naklonjen

Drugar mi je upravo iz Bergena doneo par nekih. Nisu mi ostavila utisak tako da im ni imena nisam zapamtio
Ejl većinom nisu po mom ukusu, osim par kom. Probao sam ih dosta, u Belgiji takođe, samo dva-tri su mi se stavrno dopala. Od toga jedno domaće.
Najviše volim staut i porter piva za totalni hedonizam.

У Бергену пијем углавном локални 7fjell, а и генерално се трудим кад путујем негде да испробам локалне укусе.
Норвежани имају основни предуслов за пиво, а то је врхунска вода.

Bugari i Makedonci u određenim regionima imaju vrhunsku vodu pa im je nagore pivo upravo sa tih prostora 😁
Tu vrhunsku vodu upropaste procesom filtracije i hemijskim tretmanima ali to je tek druga priča.

Sto se tice piva, pijem samo kad odem u Nemacku na poslovni put.

Nase splacine ne mogu da pomirisem, bude mi muka posle prvog.

Ко је ово преживео може све да пије.
1785482717306.webp

Nazad
Vrh Dno